Broeiremmer graskuil

Er zijn tegenwoordig tal van broeiremmers op de markt,
ben benieuwt naar ervaringen,
Of blijkt het ouderwetse zout nog net zo goed te werken?

Deel dit topic

Reacties

jani
Zout werkt niet als broeiremmer. Neemt wel condensvocht op. Bonsilage werkt super als broeiremmer. Ook heb ik goede ervaring met Bio-sil. Dit is op basis van melkzuurbacterien. Heeft niet specifiek een broeiremmer. Het meest belangrijk blijft natuurlijk het vast rijden in de kuil. Ook laagjes op brengen van max 30 cm per wagen.
En de sleufsilo van voor naar achter even hoog houden. Veel loonwerkers menen dat ze beton vast moeten rijden....
brabo
Zout werkt zeker wel als broeiremmer, maar misschien niet op die manier zoals jij zou verwachten.
Door de toplaag met zout te behandelen houd je op deze manier straling uit je kuil en voorkom je hiermee broei. Deze discussie is in het verleden op het oude prikbord al wel vaker geweest.
MTSTAMMINGA
Bij normaale kuil en goed aanrijden en kuilbult goed afdekken is broeiremmer onzin

Zijn er ook prikkers die met waterslangen afdekken ??
kaas
Ja beter dan zand of grindslurfen vooral als je met bij kuilen het platix onder de boven kant van de muur moet vast zetten
oldhuus
@kaas
Platix? :S Is dat ook iets nieuws, enne werken alleen brede slangen (15cm ofzo) of ook brandweerslangen?
martr
Vorig jaar hier voor het eerst naar volle tevedenheid met 6 duims waterslangen gewerkt, ken ook iemand die met volgens mij 3 of anders 4 duims slang werkt en is er ook tevreden over. Secuur werken, zorgen dat het dicht is, is het belangrijkste.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zout , broeiremmer , inkuilmiddel en graskuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
6