Quad grashoogtemeter in actie (video)

Eigenlijk was het gras te lang op het proefveld van Hans van Beuzekom te Deil (Gld.). Bij een snee van 3000 kilo drogestof rijd je met de C-Dax infrarood grashoogtemeter teveel gras plat. Maar wie de mogelijkheden van het apparaat op zich in laat werken, ziet toch kansen voor de uit Nieuw Zeeland afkomstige door een quad getrokken grashoogtemeter.

Deel dit topic

Reacties

jan.1
Ik meet de grashoogte altijd als ik aan het maaien ben,is volgens mij efficienter en tevens voorkom ik dat het te lang wordt.ha ha.
MTSTAMMINGA
Ik meet de kuilbult altijd al we klaar zijn met kuilen,als het kleedt wel past haha
Ik meet alleen omdat het moet voor de BEX.
Chocomel
Ik rijd graag met mijn quad, maar niet door lang gras vlak voor het maaien. Dat spoor blijf je in het maaibeeld terug zien. Nou heeft deze Grizzly behoorlijk wat bodemvrijheid, maar volgens mij niet genoeg om in lang gras het meetbeeld te beinvloeden, doordat gras omlaag gedrukt wordt door de bodemplaat van de quad.
oldhuus
Piet Vos mag graag met z'n quad door het land jagen, dat doet ie thuis ook. Doe mij maar gewoon een crosser op 2 wielen, als ik de hoogte wil weten loop ik wel met een duumstok het land in ga het gras niet plat rijden, hebben sinds vorig jaar een frontmaaier, dus word helemaal niets meer platgereden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , nieuw-zeeland , quad en grashoogtemeter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0