Agrarische coöperaties in Nederland zijn zeer succesvol.

Agrarische coöperaties in Nederland zetten samen voor 31,1 miljard euro om

Coöperaties in Nederland zijn succesvol. Hun gezamenlijke omzet bedroeg het afgelopen jaar 111 miljard euro. Uitgedrukt in procenten van het bruto binnenlands product komt dit bedrag overeen met ongeveer 19%. Ook in werkgelegenheid zijn de coöperaties van groot belang.

De coöperatieve ondernemingen in Nederland hebben circa 166.000 werknemers. De 215 agrarische coöperaties in Nederland zetten samen voor 31,1 miljard euro om en hebben ruim 48.000 werknemers. Dit blijkt uit de publicatie Coöperatie+ De economische betekenis van de coöperatie van de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR).

De NCR heeft een top 100 van grootste coöperaties in Nederland opgesteld. Daarin is FrieslandCampina de grootste agrarische coöperatie in Nederland met een omzet van 9,6 miljard euro op jaarbasis. De zuivelonderneming is daarmee tevens de grootste coöperatie in de agribusiness in Europa. Andere land- en tuinbouwcoöperaties in de Nederlandse top 10 zijn ForFarmers, FloraHolland en Agrifirm.

De publicatie 'Coöperatie+ De economische betekenis van de coöperatie' is te vinden op de website van de NCR.

bron: NCR agriholland.nl/nieuws/artikel.html/…

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
We zitten meestal wel wat te schelden op ONSE cooperaties

Maar ik denk dat onze voorouders,er goed aan hebben gedaan om ze opterichten

En age waar altijd vrede is,is iemand overheersend 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , campina , europa , forfarmers , coöperatie , zuivelonderneming , coöperaties en werknemers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3