Belgische melkproductie blijft beneden nationale quotum

Op basis van de voorlopige cijfers van de melkleveringen meldt Boerenbond dat het nationale melkquotum voor 2011/2012 niet is volgemolken door de Belgische melkveehouders. Het betekent dat de melkveehouders geen superheffing verschuldigd zijn. Zekerheid daarover is er eind juni wanneer de defintieve cijfers bekend worden.

In de periode van 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012 werd er 8 miljoen liter melk minder geproduceerd dan het nationale melkquotum. Wanneer rekening wordt gehouden met de correctie vanwege het schrikkeljaar, dan loopt de gecumuleerde onderschrijding op tot meer dan 17 miljoen liter melk of 0,5% van het totale melkquotum. De onderschrijding is groter dan vorig jaar. Het voorgaande melkjaar bedroeg werd 9,83 miljoen liter minder geproduceerd dan het nationale melkquotum toeliet.

Boerenbond dringt bij de Confederatie van de Belgische Zuivelindustrie (BCZ) aan op het vrijgeven van de melkgelden die in het kader van risicobeheer preventief werden ingehouden bij bedrijven die hun persoonlijke melkquotum overschreden. Dalende melkprijzen en hogere kosten veroorzaken dit voorjaar extra druk op de marges in de melkveehouderij. Het melkgeld onnodig lang blokkeren, acht Boerenbond onaanvaardbaar.

bron: vilt.be/Belgische_melkproductie_blijft_beneden_nat…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , melkquotum , melkproductie , melkveehouders , superheffing , belgie , melkgeld , 2012 , zuivelindustrie en marges geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0