Boeren struikelen nog steeds over perceelsregistratie

Boeren in met name waterrijke gebieden vinden onjuiste perceelsoppervlakten in hun Gecombineerde opgave 2012.

Nieuwe bezwaarprocedures liggen voor de hand maar ondernemers zien op tegen de bureaucratie en de extra kosten. Dat blijkt uit een inventarisatie onder agrarische adviseurs die ondernemers helpen bij het invullen van de Gecombineerde opgave.

'Een klant van mij heeft vorig jaar, na een GPS meting samen met de NVWA, een oppervlakte vastgesteld van 51 hectare', vertelt adviseur Kees Blokland. 'Nu staat er weer 50 hectare op zijn gecombineerde opgave.'

Punt van discussie
De problemen lijken vooral voor te komen in waterrijke gebieden. De grens tussen sloot en land is vaak een punt van discussie tussen Dienst Regelingen en de ondernemer.

Dienst Regelingen laat in een reactie weten dat de overeengekomen perceelsoppervlakten wel worden overgenomen. ,'Als het bezwaar is toegekend passen wij de topografische grenzen aan', legt een woordvoerder uit. 'De ondernemer moet zelf de gewaspercelen aanpassen in de Gecombineerde opgave.'

In navolging van moties van de VVD en het CDA heeft de Tweede Kamer snelle actie geëist van demissionair staatssecretaris Henk Bleker.

Auteur:Arno de Snoo

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gps , lto , dienst-regelingen , perceelsregistratie , cda , vvd , nvwa , doc , henk bleker , gecombineerde opgave en 2012 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0