MINAS architect geridderd

Vandaag kreeg Wouter van der Weijden, directeur van Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM), een koninklijke onderscheiding opgespeld door Minister Verhagen. Van der Weijden werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote inzet voor duurzame landbouw. Hij is medeoprichter van het Centrum voor Landbouw en Milieu.

MINAS bedacht
Veel milieuproblemen worden veroorzaakt door inefficiënt gebruik van grondstoffen, stelde hij in de jaren ‘80. Vanuit die overtuiging was hij één van de gangmakers van de ontwikkeling van de mineralenboekhouding, Minas. Minas heeft sterk bijgedragen aan de vermindering van het gebruik van kunstmest, met name in de melkveehouderij. Het Minas-beleid heeft 8 jaar lang als overheidsinstrument gefunctioneerd.

Lees hier meer

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
Een lintje voor het inleiden van het faïllisement van het rekenonderwijs......tja...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkveehouderij , landbouw , milieu , duurzame-landbouw , mestbeleid , kunstmest , minas , oranje en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0