Ook Wiegman wil weidegang koeien stimuleren

De dames en heren politici moeten zich op dit moment meer druk maken over het NL huishoudboekje dan nu kostbare tijd besteden aan het weidegang dillema:

,,Weidegang moet worden gestimuleerd", vindt Tweede Kamerlid Esme Wiegman. Het Kamerlid wil dat in het Europese Landbouw Beleid aandacht is voor boeren die hun koeien veel de wei in sturen.

,,In Denemarken is de weidegang enorm teruggelopen onder druk van de markt, waardoor dieren nu veel meer in de stal staan. Dat moeten we hier niet hebben. Weidegang is van grote waarde. Het is goed voor het dierenwelzijn en behoud van het Nederlandse cultuurlandschap. In het Europese beleid moet rekening worden gehouden met dit soort specifieke kenmerken van de Nederlandse landbouw." Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde voor dit voorstel.
De tekst van de aangenomen motie:

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende dat bij de 30 procent vergroeningsmaatregelen maatwerk mogelijk moet zijn voor de regio,

overwegende dat weidegang van grote waarde is, zowel vanuit het oogpunt van dierenwelzijn, als vanuit het oogpunt van het Nederlandse cultuurlandschap,

constaterende dat de regering heeft uitgesproken zich te willen inzetten voor het beter laten aansluiten van programma’s bij maatschappelijke voorkeuren op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn,

verzoekt de regering zich er voor in te zetten dat weidegang via de vergroeningsmaatregelen daadwerkelijk wordt gestimuleerd,

en gaat over tot de orde van de dag,

Wiegman-Van Meppelen Scheppink

Bron: christenunie.nl/k/nl/…

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
even over reageren welk virus is in de deelnemers aan deze site geslopen of reageerden ze om t reageren en niet over de kwestie zelf???????
dorpsrandhoeve
Het eerste wat ik denk is:

wordt wakker,
spuit 11,
komt r ook 1 aan.

Steeds meer verwerkers stimuleren het, en (proberen)/(halen) het uit de markt.

Van de andere kant laat ze het maar lekker stimuleren. Wat "stimulans" is natuurlijk altijd welkom (op de bankrekening).
oldhuus
alle politici willen populair zijn bij hun doelgroep

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stal , koeien , dierenwelzijn , duurzaamheid , gezondheid , weidegang , dieren , denemarken en politiek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!