Ook Vreugdenhil lanceert duurzaamheidprogramma

Zuivelonderneming Vreugdenhil heeft in maart haar melkveehouders tijdens bijeenkomsten geïnformeerd over een nieuw te starten duurzaamheidprogramma.
duurzamezuivelketen.nl/sites/default/…
Onderdelen van het programma zijn het verbeteren van het dierenwelzijn met behulp van het programma Koe-Kompas en het stimuleren van energiebesparing via een energiescan. Ook zal Vreugdenhil weidegang stimuleren door vanaf komend jaar een marktconforme premie uit te keren aan veehouders die hun koeien buiten laten lopen.

Het zuivelbedrijf Vreugdenhil wil, samen met haar 880 leveranciers, het productieproces van melkpoeder verder verduurzamen. De komende maanden wordt het duurzaamheidsprogramma van Vreugdenhil met de melkveehouders nader vormgegeven. Vanaf 2015 zullen naar verwachting Koe-Kompas en de Kringloopwijzer (een instrument voor melkveehouders om de biodiversiteit te bevorderen) bij Vreugdenhil opgenomen in de leveringsvoorwaarden. Ook op de productielocaties van Vreugdenhil in Barneveld, Scharsterbrug en Gorinchem zullen extra stappen worden gezet op het gebied van duurzaamheid.

Bron: duurzamezuivelketen.nl/node/96/

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkpoeder , dierenwelzijn , weidegang , melkveehouders , zuivelonderneming en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1