Spaanse melkers naar Nederland

Spanje het nieuwe Polen?

Vanwege de slechte arbeidsmarkt trekken meer Spanjaarden naar Nederland voor werk. Hierbij gaat het vooral om functies in logistiek, productie en techniek, maar de toestroom voor de land- en tuinbouw groeit. Vooral melkers en tuinbouwpersoneel vinden hun weg in ons land.


Na andere sectoren lijkt ook de land- en tuinbouw de Spaanse medewerker te hebben ontdekt. Jan de Jong van Randstad Cross Border Staffing haalde al zo’n 100 arbeidskrachten naar Nederland. Ingenieurs, technici en productiepersoneel, maar de toestroom van agrarische medewerkers neemt toe.

Meer: boerenbusiness.nl/nieuws/algemeen/…

Deel dit topic

Reacties

josien kapma
Dan doen we toch iets fout in het verenigde europa, want ondertussen gaan stoppen er dagelijks vele boeren in portugal en spanje.
oldhuus
Als ze de siësta ook meenemen maken ze weinig kans tegen de Polen vrees ik, tenzij het zo goed gaat in Polen dat er een gebrek aan Polen komt.
hookwood
Quote @oldhuus:
Als ze de siësta ook meenemen maken ze weinig kans tegen de Polen vrees ik, tenzij het zo goed gaat in Polen dat er een gebrek aan Polen komt.

Siësta kan toch mooi tussen de melkbeurten door?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkers en personeel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN