Binnen 48 uur het melkeiwitpercentage laten stijgen??

Ben zeer benieuwd of deze beloftes waargemaakt kunnen worden:

Productnieuws

Hendrix UTD introduceert ProtiBoost

Hendrix UTD introduceert een nieuw product: ProtiBoost. In combinatie met de Newton rantsoenaanpak resulteert het voeren van ProtiBoost binnen 48 uur in een stijging van het melkeiwitpercentage, volgens de voerleverancier.

Uit eigen onderzoek en analyses door CRV blijkt dat het melkeiwitgehalte gemiddeld met 0,1 procent stijgt, ook het vetpercentage stijgt en de melkproductie blijft vrijwel gelijk.

Stofwisseling

In combinatie met het Newton rantsoenadvies beïnvloedt ProtiBoost de vertering en stofwisseling van de koe. Dit zorgt er onder andere voor dat voereiwit efficiënter omgezet wordt in melkeiwit en hiermee realiseert de veehouder een stijging van zowel het eiwit- als vetgehalte in de melk, bij een gelijkblijvende tot lichtdalende melkproductie, stelt Hendrix UTD.

Melkopbrengst

Uit eigen praktijkonderzoek op 44 bedrijven is gebleken dat direct na omschakeling op ProtiBoost het eiwitgehalte gemiddeld steeg met 0,11 procent en het vetgehalte toenam met 0,20 procent.

MPR-resultaten

Daarnaast heeft CRV, in opdracht van Hendrix UTD, een analyse uitgevoerd van de MPR-resultaten van 100 melkveebedrijven (met in totaal ruim 12.000 koeien) die al langere tijd ProtiBoost voeren. De resultaten van deze bedrijven zijn door CRV vergeleken met de resultaten van bedrijven die het product niet voerden. Op de bedrijven met ProtiBoost hadden de koeien gemiddeld al 160 dagen ProtiBoost gehad. Het gemiddelde effect van ProtiBoost ten opzichte van de referentiegroep was een gelijkblijvende melkproductie, een significante stijging van het eiwitpercentage met 0.07 procent en tevens een significante stijging van het vetpercentage met 0.15 procent. De hogere gehalten in de melk resulteerden in een stijging van de melkopbrengst met cira 25 eurocent per koe per dag, oftewel 85 euro per koe per jaar wanneer ProtiBoost jaarrond wordt gevoerd. De extra investering bedraagt circa 5 eurocent per koe per dag.

Verkrijgbaar

ProtiBoost is verkrijgbaar als grofgemalen mengsel en als biks.


Bron: melkvee.hendrixutd.nl/voer/…

Deel dit topic

Reacties

jvt
Binnen 48 uur is wel heel snel, maar ik zie idd wel stijging na het starten met voeren van de cacaodopjes. In het gehele artikel staat echter wel een leuke opmerking over evt. schadelijkheid en onregelmatigheden van partijen; spul valt in dezelfde categorie als tarwegistconcentraat; vaak gaat het goed, maar vaak ook hopeloze neveneffecten, m.n. op de klauwgezondheid. Produkt valt daarmee weer onder de categorie: rundveehouderij afvoerputje van de verwerkende industrie...
Hendrixvoorlichters zullen wel weer premie krijgen als ze dit bij hun klanten in het rantsoen krijgen, idem als destijds bij tgc..
cs-agrar
Cacaodopjes moet je mee uitkijken, weet van iemand die het afgelopen winter voerde, dat hij er bijna een paar koeien op verloor. Nadat de cacao uit het rantsoen was knapten de koeien weer op.
Gehaltes gingen bij hem zker omhoog, en niet zo'n klein beetje ook. De melkgift gebeurde voor de rest niets mee, niet hoger, niet lager
beemster5
Volgens mij is dit geen nieuws (maar oude koek)
casev
Gooi er een paar (voer)aardappels voor, en je heb het zelfde effect.

Ik voer ze deze winter voor het eerst, en zit gemiddeld 0.2% hoger in het eiwit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , koe , investering , eiwit , crv , melkproductie , protiboost , melkeiwit , vetgehalte en eiwitgehalte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1