'Winstgevende melkproductie in Duitsland onmogelijk'

DMK heeft dus grotere problemen dan DOC:

In Duitsland heeft de concentratie in de levensmiddelenhandel zo'n niveau bereikt dat een winstgevende melkproductie onmogelijk is. De 80 zuivelbedrijven in Duitsland kunnen niet voldoende tegenwicht bieden aan de 5 grote detailhandelsconcerns.


Met consumptiemelk is daarom in Duitsland geen geld te verdienen. Dat stelt Josef Schwaiger, topman van de grootste Duitse zuivelonderneming DMK.

De boeren die aan DMK leveren krijgen 32 cent plus BTW per liter. In de winkel is melk te koop voor 57 cent per liter. Tussen in- en verkoopprijs blijft te weinig over voor een winstgevend bedrijf. Het verlies dat DMK lijdt op de verkoop van dagverse melk, moet op andere producten goedgemaakt worden. De consumptie van zuivelproducten, zoals toetjes, daalt echter. DMK mikt daarom op de markten in opkomst in onder meer Azië. DMK begint een bedrijf in China en gaat ook naar Vietnam en Indonesië.

bron: Foodpress foodholland.nl/nieuws/artikel.html/…

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Veel last van prijsvechters voor de boeren
jan.1
Geschiedenis herhaald zich.
Farmer_
Heb de melkprijs in de super de laatste 2 jaar een beetje in de gaten gehouden, het klopt idd, de prijs nu tegen over 2 jaar terug is maar iets hoger.
kaas
Toen heeft hij op het dieptepunt tegen de 20 cent gezeten en zo ver is het nog lang niet en hoop dat hij daar ook niet komt want alles is wel veel duurder geworden voer en diesel ed
Frans1
@kaas

idd, de kritieke melkprijs wordt wel steeds hoger

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melk , china , melkproductie , btw , zuivelonderneming , dmk en vietnam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2