4

Waarom de dierenarts een cursus mollenvangen organiseert?

Bernd Hietberg, dierarts in Beilen, snapt dat maar al te goed. Vrijdag 6 april hebben 2 studiegroepen van zijn dierenartsenpraktijk de resultaten van 3 jaar werken aan minder stikstof en fosfaat besproken.

Daarnaast hebben zij onder leiding van specialist Anne Joling een workshop mollen vangen georganiseerd op het sportveld van Zwiggelte. Minder mollen betekent namelijk minder grond in de graskuil, betekent een betere voederwaarde van de kuil, betekent eenvoudiger met minder krachtvoer (en minder fosfaat) melkkoeien gezond houden! Het ruw as gehalte in de graskuil moet ruim onder de 100 gram/kg droge stof blijven, maar in de praktijk is dat nog vaak hoger.

Meer: duurzaamboerblijven.nl/waarom-de-dierenarts-een-cu…

Deel dit topic

Reacties

Nu nog een workshop "harken afstellen" er achteraan en dan kan er niets meer misgaan...............
Bliefbezig.nl??
Ik dacht dat het een late 1 aprilgrap was
Anne Joling is dat die mollenvanger die een keer rose mollen had gevangen ? dat beloofd nog wat

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , krachtvoer , voer , stikstof , fosfaat , grond , mollenvangen en graskuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1