Bel Leerdammer gaat in 2013 weidepremie betalen

Weidegang geen verplichting

Vanaf 2013 gaat Bel Leerdammer aan haar melkveehouders een weidepremie uitbetalen wanneer de koeien minimaal 120 dagen, zes uur per dag buiten lopen. Daarmee volgt de kaasmaker het voorbeeld van Nemelco en Royal FrieslandCampina.


Weidegang was een van de centrale onderwerpen bij de ledenvergaderingen van Bel Leerdammer. Hoewel de zuivelonderneming het haar melkveehouders niet gaat verplichten geeft ze wel aan dat het voor de beeldvorming naar buiten toe beter is om de koeien buiten te doen. Hierbij gaat het met name om de Duitse opinie. Duitsland is nog altijd een van de belangrijkste afnemers van Nederlandse kaas.

Meer: boerenbusiness.nl/melkmarkt/nieuws/…-

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
En wat heeft FARMER hier over te vertellen ??
oldhuus
Hoeveel? 5 cent per liter lijkt mij een reeele toeslag
Farmer_
@MTSTAMMINGA

Die zo genaamde Duitse opinie leeft hier niet, weidegang hype.
mlkvhoudr
Dan zijn ze schijnbaar op een vergadering geweest van leerdammer, zet dan ook even de nabetaling erbij dat interesseert me wel net zoveel. Koeien gaan hier toch wel naar buiten met of zonder premie.

Op zich vind ik het al verassend dat leerdammer een bonus gaat geven ipv een korting als je ze niet buiten doet. Maar ook daar is niet duidelijk hoeveel die toeslag dan is
pa
Ben van de week op de nemelco bijeenkomst geweest. Geen woord over het ingaan van weidepremie gehoord. Wordt misschien wel wat over nagedacht. We wachten maar af.
jan.1
Quote @pa:
Ben van de week op de nemelco bijeenkomst geweest. Geen woord over het ingaan van weidepremie gehoord. Wordt misschien wel wat over nagedacht. We wachten maar af.

Heb je niet goed geluisterd,kwantum toeslag gaat omlaag en daarvoor in de plaats komt weide premie(Petra Tielemans moest dat ff verdedigen)Maar eerst wordt er een soort pilot groep opgericht om het een en ander uit te werken.
Klaas M
Als ze dan zo nodig voor de beeldvorming de koeien in de wei willen waarom dan geen 180 dagen.
Wel willen weiden maar wel eerst de 1e snede in de kuil.
Van 2 walletjes willen eten
brabo
@pa

Op diezelfde vergadering werd overigens door bestuur ook de vraag gesteld aan ons, of de prijs die ze nu betalen, of die in of ex weidegang is.
Dit geeft volgens mij aan dat je niet te veel hoop moet hebben op een extra premie, maar meer een op korting bij geen weidegang. Ik geloof niet dat de directie een weidegangplus uit eigen zak zal gaan bij betalen.
mlkvhoudr
Quote @brabo:
Op diezelfde vergadering werd overigens door bestuur ook de vraag gesteld aan ons, of de prijs die ze nu betalen, of die in of ex weidegang is.

Dat is een mooie vraag voor mij op de leerdammer vergadering, maar eigenlijk weet ik het antwoord ook al wel.............

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , koeien , nemelco , weidegang , melkveehouders , leerdammer , zuivelonderneming en bel leerdammer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1