Zwaar weer op komst. Boerderij deze week.

Bodde heeft gelijk , net als van Hulst. Tevens de opmerking van Jack Rijlaarsdam over de mogelijke pensioenbijdrage door RFC, die de het resultaat zwaar negatief zal beinvloeden. Tevens zal de retail tot na 2015 alleen zeer korte afnamecontacten willen. De slachtkoeien zijn nu nog duur !!

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Hier een stukje uit de column van Robert Bodde:

Nu is het moment voor te sorteren op ‘2015’. Alles ligt nog redelijk open, maar langzamerhand is het zaak de koers helder te krijgen. Benoem wat u gaat doen, tref maatregelen nu er nog buffers zijn. Voluit melken? Afbouwen? Een lagekostenstrategie? Neventakker worden met 60 koeien? En dan staat ook nog het voorjaarswerk en de eerste snede voor de deur. De meeste veehouders hebben het hoofd meer daar naar staan dan naar het hiervoor geschetste. Geniet ervan, ’t is de mooiste tijd van het jaar.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…
jan.1
Wat een paniek hier..als je nu nog maatregelen moet treffen bla.bla..Consument blijft gewoon bestaan,en bij ons is het voorjaar en na slechte tijd komt weer een goeie tijd.
jg
Consumenten met een volle beurs zijn in West Europa.
jg
Zijn moeilijk te vinden.
oldhuus
Wij vrezen het ergste,maar we melken gewoon door,je kunt elke nacht wel wakker gaan liggen,maar dat verandert er niks aan,het is mooi weer en daar geniet ik van
meelezer
De mens lijdt het meest voor het lijden dat ie vreest en nimmer op komt dagen!
Grasbaal
Ondanks de vele onzekerheden die op de markt bestaan overheersen toch de kansen, maakt Udo Folgart, vice-president van de Duitse Boerenbond(DBV) duidelijk. 'Ik zie aan de ene kant kansen voor de zuivel in Duitsland, maar aan de andere kant liggen er grote internationale kansen door een stijgende wereldwijde vraag. Niet voor niks hebben onze melkproducten een onvergelijkbare kwaliteit en een uitstekend imago.'

Meer: boerenbusiness.nl/viewitem/?itemid=10785740
Jack Rijlaarsdam
Quote @jg:
Tevens de opmerking van Jack Rijlaarsdam over de mogelijke pensioenbijdrage door RFC, die de het resultaat zwaar negatief zal beinvloeden.

Wanneer Campina pensioenfonds eind van dit jaar niet aan de 105% dekking komt, moeten er maatregelen genomen worden. Eén ervan is een verplichte storting door RFC van 11,5 miljoen. Is pittig, maar niet desastreus.
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam

Bij dit topic vind ik wel een quote passen uit den ouden doosch,aangezien ik hem al meer dan 20 jaar gelden hoorde

"Als het je altijd tegenzit ben je gewoon niet goed genoeg"
RBD48
RFC verwacht in 2012 €73 miljoen te moeten storten in de pensioenenpot. Daarvoor is een voorziening al getroffen in boekjaar 2011, zie jaarverslag pag 120.
Jack Rijlaarsdam
@RBD48Een eventuele eenmalige storting als één van de steunmaatregelen om de dekkingsgraad op te krikken is hierbij niet inbegrepen, als ik de reactie op de afdelingsvergadering goed aanvoel.
Jack Rijlaarsdam
Quote @mlkvhoudr:
Bij dit topic vind ik wel een quote passen uit den ouden doosch,aangezien ik hem al meer dan 20 jaar gelden hoorde

"Als het je altijd tegenzit ben je gewoon niet goed genoeg"

Snap niet helemaal waarom deze quote hier past. Het vergaat de melkveehouders juist uitstekend: beste melkprijs (nog steeds), lage rente (daalt nog elke dag) en super weer.

De clou van Roberts column is mij ook niet erg helder. Eerst een huilverhaal dat het einde der tijden nabij is, dan het advies toch vooral scherp op de kosten te letten (business as usual) en dit alles moet dan de reden zijn om nu voor te gaan sorteren op '2015'...

De wereld stopt echt niet met draaien in 2015. Het hebben van een langere termijn strategie is iets van alle tijden, het lijkt me onzin deze nu opeens overhoop te gooien vanwege '2015'.
MTSTAMMINGA
@Jack Rijlaarsdam

Het moet prikkelent zijn zo'n topic zei SJAKIE vroeger een keer 😄

Alle probleemen die we denken te krijgen in 2015 komen niet
Want daar houden we nu al rekening mee
mlkvhoudr
Quote @Jack Rijlaarsdam:
De clou van Roberts column is mij ook niet erg helder. Eerst een huilverhaal dat het einde der tijden nabij is, dan het advies toch vooral scherp op de kosten te letten (business as usual) en dit alles moet dan de reden zijn om nu voor te gaan sorteren op '2015'...

Hier sloeg het op, op het huilverhaal, je leest her en der ook wel verhalen dat de kunstmest zo duur is, het krachtvoer is niet te betalen, de mestafzet wordt een probleem terwijl er toch zat mogelijkheden zijn om er iets positiever tegen aan te kijken. En op de topic start die was ook bijna positief te noemen.

Vandaag om half 6 opgestaan en ben net klaar met werken, maar dat is toch heerlijk voor een keer, de kunstmest ligt er op, de mest zit erin en het zonnetje schijnt.

Ik zal maar niet proberen te concurreren met onze friese wijsgeer, maar aan de hand van de uitspraak van de week had ik deze nog bedacht:

Zonder problemen heb je niks aan je oplossingen 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , boerderij , rfc , slachtkoeien en retail geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1