Gecombineerde open dag (vandaag) op drie melkveebedrijven in Middenbeemster

Ik ga vanmiddag ook even kijken, 2 van de nieuwe stallen staan vlak langs de A7. Ik dus heb de bouw het laatste jaar van dichtbij kunnen volgen:

Op zaterdag 24 maart 2012 zal in Middenbeemster (NH) een gecombineerde open dag op drie melkveebedrijven plaatsvinden. De familie Waal heeft in maart 2011 een 22-stands Dairymaster Swing-Over melkstal in gebruik genomen. Bij de familie Velzeboer is de bouw van een nieuwe ligboxenstal met 50-stands Dairymaster buitenmelker afgerond en de familie Helder melkt sinds kort in een 24-stands Boumatic binnenmelker.

De drie bedrijven liggen op korte afstand van elkaar in Middenbeemster. Omdat de drie buren tegelijkertijd werkten aan de vernieuwing van hun bedrijven, ontstond het idee een gezamenlijke open dag te organiseren. Op deze dag kunnen belangstellenden een mooi beeld krijgen van de verschillende mogelijkheden die er zijn wanneer vernieuwing of uitbreiding gewenst is.

Bij de familie Velzeboer is de bouw van de volledig nieuwe ligboxenstal, voorzien van een 50-stands Dairymaster buitenmelker zojuist afgerond. Deze melkstal is voorzien van koeherkenning, tweede melkleiding, MooMonitor activiteitsmeting en een tweeweg selectiebox. De nieuwe stal biedt plaats aan 380 melkkoeien en is gebouwd volgens de nieuwste eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij. De familie Velzeboer heeft momenteel 167 hectare land in gebruik en is hiermee in de maïs- en grasbehoefte zelfvoorzienend.

De familie Waal heeft in maart 2011 een nieuwe Dairymaster 22-stands Swing-Over melkstal in gebruik genomen. Van de ligboxenstal is de bovenbouw vernieuwd en de nieuwe melkstal aangebouwd. In deze nieuwe stal is plaats voor circa 80 melkkoeien. Het bedrijf is een gemengd bedrijf met naast de melkkoeien ook vijf hectare tulpen. Er is gekozen voor de Swing-Over stal met een zeer hoge capaciteit van 154 koeien per uur, om zo ook voldoende tijd over te houden voor de tulpentak van het bedrijf.

Op het bedrijf van de familie Helder is een nieuwe ligboxenstal voor 200 melkkoeien gebouwd, welke is voorzien van een 24-stands Boumatic binnenmelker met een drieweg selectiebox. De koeien liggen in diepstrooiselboxen en voor de opstart- en afkalfgroep zijn strohokken aanwezig. De stal is gebouwd volgens de nieuwste eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Deze uitgebreide open dag biedt de ideale gelegenheid voor geïnteresseerden die plannen hebben voor uitbreiding of vernieuwing van het bedrijf. Daarnaast is er voor andere belangstellenden ook de mogelijkheid meer te weten te komen over deze drie bedrijven.

De open dag zal gehouden worden op zaterdag 24 maart 2012 van 10:00 tot 16:00, bij de bedrijven Velzeboer, Helder en Waal in Middenbeemster. Op deze dag zal de Hobrederweg eenrichtingverkeer zijn en kan daar geparkeerd worden. Er rijden pendelbussen tussen de bedrijven Velzeboer en Waal.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Hier wat foto's van deze open dag, ben helaas maar bij een bedrijf geweest (heb mijn tijd weer verlult):

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , stal , koeien , ligboxenstal , melkstal , stallen , boumatic , boer , selectiebox , koeherkenning , 2012 en dairymaster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1