Na de weidemelk, nu ook weidekaas!

Cono Kaasmakers persbericht:

100% weidekaas

In 2002 begon Beemster kaas als eerste coöperatie met een weidegangpremie van 50 eurocent (excl btw) per 100 kilogram melk voor melkveehouders met koeien in de wei. Het resultaat was dat het bijna alle koeien elk jaar mochten genieten van de wei. Van alle CONO-koeien krijgen 95% weidegang, landelijk ligt dit percentage onder de 80%. Vanaf dit voorjaar garanderen we dat Beemster kaas gemaakt is van 100% weidemelk. De koeien die de melk leveren voor Beemster kaas lopen ten minste 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei. Hiermee zet Beemster kaas een belangrijke stap in de markt om dit voor kaas te garanderen, tot dusver gebeurt dit vooral voor verse zuivel zoals melk en yoghurts. Voor de verduurzaming van de melkveehouderij is dit belangrijk, de meeste melk in Nederland wordt verwerkt tot kaas.

Wakker Dier maakt hier direct gratis reclame voor:

Beemsterkaas neemt het voortouw

Wakker Dier is blij met de zojuist aangekondigde stap van Cono Kaasmakers om van Beemsterkaas 100% weidekaas te maken.


lh3.googleusercontent.com/-xpooHHYE-H0/…

Afgelopen jaar is gelukkig veel melk in supermarkten weidemelk geworden. Maar omdat ongeveer de helft van alle melk in kaas wordt verwerkt, is ook weidekaas nodig om de koe in de wei te houden. Beemster is de eerste gangbare merkkaas met weidegarantie, ‘een belangrijke doorbraak’, aldus Wakker Dier. Voor biologische kaas geldt van oudsher al een weidegarantie. FrieslandCampina overweegt later dit jaar voor Milner een weidegarantie in te voeren. Andere merkkazen als Old Amsterdam, Maaslander, Leerdammer en Uniekaas blijven vooralsnog achter.

Bron: Wakker Dier

Deel dit topic

Reacties

kleitokkers
Tip: koeien die alleen maar snijmais krijgen, granenmelk en granenkaas supergezond!!!!!
oldhuus
De consument proeft het direct,zal ie zeggen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , melk , koe , frieslandcampina , campina , kaas , zuivel , wakker-dier , weidegang , cono , melkveehouders , beemsterkaas , koe in de wei , leerdammer , coöperatie , weidekaas , weidemelk en cono kaasmakers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
9