Illustratie van: René

De Heus Voeders neemt productielocatie van Agrifirm over

De Heus Voeders en Agrifirm hebben overeenstemming bereikt over de verwerving door De Heus van de productielocatie van Agrifirm in Maasbracht. De Heus ziet de koop van deze locatie als vervanging van haar productielocatie in Den Bosch.

Voor Agrifirm past deze verkoop goed in haar beleid om de mengvoerproductie te concentreren op zeven locaties in Nederland. Bovengenoemd besluit is genomen onder voorbehoud van een nog uit te brengen positief advies door beide ondernemingsraden.

De Heus had tot voor kort het voornemen om in Andel nieuwbouw te realiseren voor een vleeskuikenvoer‐ /concentratenfabriek en een premixenfabriek. Met de aankoop van de fabriek in Maasbracht gaat deze voorgenomen nieuwbouw niet door. Daarmee is de onzekerheid over de tijdige verlening van de benodigde vergunningen vermeden en kan de productie in Den Bosch eerder worden beëindigd. Deze is verkocht aan de gemeente, waarvan de locatie momenteel wordt gehuurd.

Agrifirm heeft in 2011 besloten de productielocaties Maasbracht en Utrecht te sluiten en tegelijkertijd door investeringen en het invoeren van een vierploegendienst de capaciteit van haar overige zeven fabrieken te vergroten. De verkoop van overbodige locaties is kostprijstechnisch gunstiger dan sloop of leegstand.

“De fabriek in Maasbracht past goed bij de Heus. Met deze aankoop kan De Heus haar productie van concentraten en vleespluim‐veevoeders dicht bij het centrum van Den Bosch sneller beëindigen”, aldus Co de Heus, directeur van Royal De Heus Group.

De Heus en Agrifirm hebben afspraken gemaakt om, daar waar mogelijk, personeel van elkaar over te nemen, zodat zoveel mogelijk medewerkers hun arbeidsplaats kunnen behouden of minder ver hoeven te reizen. De Agrifirm‐medewerkers in Maasbracht krijgen de mogelijkheid aangeboden om bij De Heus in Maasbracht in dienst te treden. De huidige medewerkers van De Heus in Den Bosch worden zoveel mogelijk functies aangeboden binnen locaties van De Heus of op locaties van Agrifirm in Veghel of Oss.

“Mede door de goede intenties die we hebben kunnen afspreken rond het personeel, ziet Agrifirm deze verkoop als de beste optie voor de toekomstige bestemming van Maasbracht”, aldus Ton Loman, voorzitter van de hoofddirectie van Agrifirm.

Voor het einde van het jaar krijgt De Heus de beschikking over de fabriek in Maasbracht. De Heus is voornemens om hier te investeren in modernisering van de productiefaciliteiten en verwacht medio 2013 de productie van vleeskuikenvoeders in Maasbracht op te starten. Op dat moment zal de productie in Den Bosch worden beëindigd.

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Zal J.R. goed doen als voormalig buitendienstwerker van De Heus

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's investeren , agrifirm , de-heus , lening en personeel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
4