Fonterra is geen zuivelconcurrent meer voor Europa

Volgens Joop Kleibeuker is Fonterra geen concurrent meer voor de Europese zuivel. Het concurrentie gevaar zit nu in de zuivelvervangers.
http://vimeo.com/38878290
Joop Kleibeuker is Secretaris Generaal bij de Europese koepel voor melkverwerkers, EDA (European Dairy Association)

Joop was een van de gastsprekers tijdens het DDB zuivelsymposium

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Rabobank International voorziet dat de melkprijzen onder druk komen te staan.

De melkveehouderij in Nieuw-Zeeland en Australië profiteert nog steeds van gunstige productie-omstandigheden en prima marges, zelfs ondanks de recente verlaging van de uitbetalingsprijzen door het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
oldhuus
Wel lage kostprijzen ,RFC koopt ook wel zuivel in NZ als het past, voor hun bedrijven in het verre oosten en verdienen er dan ook nog aan
Grasbaal
Melkprijzen dalen in veiling Fonterra

Internationale melkprijzen laten voor de zesde online veiling op rij een dalende lijn zien, dat blijkt uit resultaten van Fonterra, 's werelds grootste zuivelexporteur.


In totaal laten de zuivelproducten een daling van 4,5 procent zien, dit wordt met name veroorzaakt door dalende prijzen voor onder andere cheddar. De kaas liet een prijsdaling van 11.3 procent zien ten opzichte van de vorige veiling.

De index is met bijna 30 procent gedaald sinds de piek in de maand maart afgelopen jaar. Analisten voorspellen dat de dalende veilingresultaten de uitbetalingsprijs van komend jaar verder onder druk zullen zetten.

Bron: CME

Meer: boerenbusiness.nl/viewitem/?itemid=10784537

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , zuivel , fonterra , ddb en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0