Melkprijs DOC 2011: € 40,80

Ook DOC presenteert een goeie prijs:

DOC Kaas betaalde haar leden-melkveehouders over 2011 een melkprijs van € 40,80 per 100 kilo melk. Dit is gerekend met vet- en eiwitgehaltes van respectievelijk 4,365% en 3,503%. De prijs is inclusief btw en inclusief een nabetaling van 4%.

De jaarcijfers over 2011 van DOC Kaas, en daarmee de definitieve melkprijs, is gisteren vastgesteld door de ledenraad van de zuivelcoöperatie. Daarbij is ook vastgesteld dat er een bedrag van € 0,53 per 100 kilo melk toegevoegd is aan de algemene reserve van DOC.

Auteur:Sjoerd Hofstee

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…
Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

jan w
Dan heeft DOC goed zijn best gedaan met als zijn "bulk" Kaas.
En mag RFC zich toch wel eens achter de oren krabben waar zij het laten zitten met al hun producten met heelveel toegevoegde waarde en 's werelds beste kaas.
Farmer_
Dat is niet slecht.
Dan kan DOC die duutsers wel overnemen.
hookwood
Melkprijs die RFC publiceert is zonder BTW......
Coen
@hookwood reken dan ook de verschillen in gehalten ff door, het is nu appels met peren vergelijken
hookwood
Quote @Coen:
reken dan ook de verschillen in gehalten ff door, het is nu appels met peren vergelijken

Dat kan je zelf ook even doen toch? Ik geef alleen maar aan dat RFC prijs excl BTW is in tegenstelling tot DOC en wil hiermee aangeven dat vergelijken van de melkprijs dus juist moet gebeuren.
Coen
@hookwood als RFC-regioraadslid: een mailtje naar het hoofdkantoor en jij krijgt een goede analyse die je dan hier zou kunnen plaatsen.
Jack Rijlaarsdam
@CoenJij bent toch de cijferneuker op het bord? Waarom moet een ander dan de kooltjes voor je uit het vuur halen? Reken ons zelf de melkprijsvergelijking, dus incl. btw en nabetaling, zelfde gehaltes en hoeveelheid, maar even voor.
Frans1
Quote @jan w:
Dan heeft DOC goed zijn best gedaan met als zijn "bulk" Kaas.
En mag RFC zich toch wel eens achter de oren krabben waar zij het laten zitten met al hun producten met heelveel toegevoegde waarde en 's werelds beste kaas.

Terecht opgemerkt
Melkveehouder6
Ik zal het beginnetje maken, incl 6 % BTW betaald RFC € 41,10 per 100 kg melk. de volgende mag de gehalte corrigeren...
Jack Rijlaarsdam
Quote @kleiboer6:
incl 6 % BTW

Bij welke fabriek krijg je 6% btw?
pieta
@Jack RijlaarsdamBij iedere fabriek zolang je niet in de landbouwregeling zit.
Frans1
😃 Coen is schijnbaar niet de enige cijferneuker op het bord Jack
kaas
En in de landbouw regeling volgens mij 5,4 %
Jack Rijlaarsdam
@Frans1 Ik mag inderdaad ook graag rekenen. Waag me hier niet aan, heb geen gegevens van vet en eiwitprijs bij DOC en ken het kwantumtoeslagsysteem ook niet.
Jack Rijlaarsdam
@kaas5,374%
kaas
Oke een beetje mis reken het maar uit en anders wachten we wel tot dat lto of boerderij hem uit rekend
Melkveehouder6
Maar rekenen is toch moeilijk schijnbaar want niemand kan de vergelijking hier neer zetten
kaas
Ik kan hier wel een berekening neer zetten ,maar laat de boerderij of lto het maar doen dat is als het goed is onafhankelijk en zelfs die berekening word wel eens in twijfel getrokken
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden lto , melk , melkprijs , kaas , doc-kaas , melkveehouders , doc , zuivelcoöperatie , coöperatie , ledenraad , btw en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!