Meer omega 3 in hooimelk

Dus al het Nederlandse gras naar de drogerij?:

Oostenrijkse hooimelk bevat twee keer zoveel omega 3-vetzuren als gewone melk. Dat meldt het Oostenrijkse Arge Heumilch op basis van onderzoek van het Instituut van Voedingswetenschappen aan de Universiteit van Landbouwwetenschappen in Wenen.



In hooimelk is de verhouding tussen omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren optimaal. Dit komt omdat de koeien hooi eten in plaats van graskuil. Door de goede verhouding in vetzuren kan het vetzuur linoleenzuur uit de melk in het menselijk lichaam beter omgezet worden. Omega 3-vetzuren hebben onder andere een positief effect op het verlagen van de bloeddruk.

Kuilgras strikt verboden
‘De basis voor de goede vetzuren ligt in de voeding van de Oostenrijkse koeien’, aldus Andreas Gleiser van Arge Heumilch. De koeien grazen in de zomer op weiden waarin meer dan vijftig verschillende grassen en kruiden groeien. In de winter krijgen de koeien hooi en maismeel. Het voeren van kuilgras is strikt verboden.

Meer dan 8000 boeren in Oostenrijk produceren hooimelk. Dat is vijftien procent van de totale melkproductie in Oostenrijk.

Bron: www.veeteelt.nl

Deel dit topic

Reacties

jani
Het gras naar de drogerij? Het gaat dus vooral om de kruiden zoals je later leest. Je ziet in Oostenrijk oude oma's met 2 plastic zakken hooi van de bergen komen. Dit is mooi voor de konijnen, of als je een paar koetjes hebt. Het is vooral genieten voor de toerist met agrarische afkomst!
arie.j
Betreft alleen de wintermelk neem ik aan.
En voeren ze dan bewust te weinig eiwit in de winter met alleen maismeel naast hooi?
Of is dit verhaal niet volledig?
Koeienboer Jannes
@jani
kruiden? zat er in vers gras ook niet meer omega? dus rechtstreeks uit het verse gras.
@arie.j
als koeien meer gaan herkauwen door meer structuurvoer en daar door meer speeksel produceren ben je minder eiwit nodig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , gras , zomer , hooi , koeien , melk , melkproductie , maismeel , omega en graskuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5