Virtual Farm Tour Fam Verhaar Michigan

Deel dit topic

Reacties

casev
Indrukwekkend verhaal.
John schrijft regelmatig op het veeteeltforum, waar ik dit al half gehoord had. Maar dat het zo pittig was....

Ik denk dat ze alsnog erg veel geluk hebben dat ze na dit verhaal de farm nog hebben. Want je blijft toch die buitenlander, en volgens mij is je visum niet veel waard, als je ineens `n dik strafblad krijgt door deze ongein...
hookwood
Is idd een indrukwekkend verhaal....
mlkvhoudr
Two point seventy five mill(ion) fine :shock:
cs-agrar
Wat een verhaal, weet van iemand die daar vlak na een van die razzia's geweest is dat een van de zoons een 48uur non-stop heeft staan melken om de boel rond te krijgen, deze jongen eindigde zijn dienst in the hospital vanwege oververmoeid.
cs-agrar
@mlkvhoudrOk ,some day's even I don't have that kind of money..
hookwood
Quote @mlkvhoudr:
two point seventy five mill(ion) fine

yup 2,75 miljoen dollar. Zeg maar 1000 dollar per koe. John heeft 1 miljoen direct betaald en de rest 'mag' ik meen in 4 jaar. In de VS doen ze wel meer op afbetaling 😉
mlkvhoudr
Quote @cs-agrar:
cs-agrar - 51 min. geleden
@mlkvhoudr Ok ,some day's even I don't have that kind of money..

Ok, I HAVE LIFETIMES THAT I DON'T HAVE THAT KIND OF MONEY 😉
mlkvhoudr
Quote @hookwood:
hookwood - 51 min. geleden
Quote @mlkvhoudr :
two point seventy five mill(ion) fine

yup 2,75 miljoen dollar. Zeg maar 1000 dollar per koe. John heeft 1 miljoen direct betaald en de rest 'mag' ik meen in 4 jaar. In de VS doen ze wel meer op afbetaling ;)

Dan toch maar liever voor de bak werken, dat is toch niet normaal man, en dat was puur een boete vanwege illegalen aan het werk?

Want hij heeft het over aliens (volgens mij) maar om die nou in te laten vliegen is ook al zo wat..........
hookwood
Illegal aliens. Illegale vreemdelingen dus. Het is wel een bak geld, maar je moet het wel in perspectief zien. 750 euro per koe dus.
mlkvhoudr
Quote @hookwood:
okwood - 3 min. geleden
illegal aliens. Illegale vreemdelingen dus. Het is wel een bak geld, maar je moet het wel in perspectief zien. 750 euro per koe dus.

Ok, daar heb je wel een beetje gelijk in. Een bedrijf in nederland zou de boete ook moeten kunnen ophoesten.....pas hoorde ik een verhaal van een boer wie de derogatie voorwaarden niet goed voor elkaar had en hem hing ook een boete van 40.000 euro boven het hoofd.
MTSTAMMINGA
Het woord gedoogen kennen ze daar niet !!!!

Toen ik er de laaste keer was met Agrifrim
Zei een van die boeren als we aan het mestrijden zijn slaap ik meestal slecht Want als er wat misgaat is de boete torenhoog
Farmer_
Hun hebben de pech gehad dat ze op hun farm kwamen checken, en dan hebben ze geen medelijden.
Hij is er niet duidelijk over of hij bij de 2de inval nog illegalen aan het werk had, dat zou wel erg dom zijn.
De ene zoon melkt met robots en de andere bouwt voor robots allebei een hekel aan medewerkers.
ErikSmale
Indrukwekkend verhaal, moest wel ff geconcentreerd luisteren om het te kunnen verstaan overigens.
jvt
Blijft toch een smak geld, 750 euro per koe. Vooral zuur omdat vrijwel elke US boer met meer dan 100 koeien met (illegale) mexicanen werkt. John heeft gewoon de domme pech gehad dat ze hem eruit gepikt hebben ( afgunst???) en als voorbeeld willen stellen. Daarnaast, blijkt wel uit het verhaal, powerplay en zelfverheerlijking van betrokken ambtenaren die hun prestige willen laten gelden. In onze situatie speelt er heel iets anders (gemeente), en is eigenlijk niet te vergelijken, maar kan me het machteloze gevoel van John en familie wel helemaal voorstellen. Weten dat er tig collega's zijn waar men als ambtenarencorps de ogen dichtknijpt, terwijl jij net degene bent die ze er elke keer uitpikken..
duitser
Zoiets ooit eens in het klein meegemaakt tijdens stage in DK.

Betreffende boer had trots vermeld in een vakblad dat Nederlandse stagelopers en medewerkers ideale werknemers waren omdat ze niet dachten aan 8 uur p/d werken maar aan geld verdienen. Het hele bedrijf werd binnen 24 uur geblokkeerd door de vakbond. Hectische tijd!
Ares RZ
Ook daar geldt: Innocent until proven guilty. Wat ik mij afvraag of hij nu wel of geen illegalen aan het werk had. Dat hoeft echter niet eens bewust te gebeuren. Die illegalen zijn meesters in het vervalsen van papieren e.d. zodat je maar moeilijk kunt beoordelen of een persoon legaal dan wel illegaal in het land verblijft. Verder vind ik het een typisch staaltje van American Greed (Afgunst) Zoals al eerder opgemerkt: je blijft toch die buitenlander.
hans 1
Ik heb met John nog ki cursus gedaan in 93 en vond hem toen al een zeer gedreven gast.Dit gun je niemand!
oldhuus
Worden melkrobots ook ineens interessant voor de boeren in de USA.De illegale mexicaanse melkers in Amerika zijn gewoon valse concurrentie voor de andere zuivelexporterende landen in de rest van de wereld
oldhuus
Als je in Nederland met illegalen werkt , kijk maar naar sommige championtelers,wordt je ook keihard aangepakt,in de USA was er tot nu toe blijkbaar een gedoogbeleid
brabo
Dus robots zijn zo gek nog niet.

Ik was ook een keer op een bedrijf in Amerika, en daar waren de mexicanen net weer aan het werk na een staking van 14 dagen.
De eigenaar wilde eerst niet toegeven, maar na 14 hele lange dagen hard werken, heeft hij ze toch maar een loonsverhoging gegeven. 😶
paul1
Moet je wel een robot met verblijfsvergunning hebben......;)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's farm tour geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN