Melkveehouders lopen 12.000 stappen per dag, 14.000 stappen is gezonder

Een melkveehouder loopt gemiddeld 12.000 stappen per dag, meldt Klaas de Jong van praktijknetwerk Preventief Risicobeheer Arbeid.

Een week lang zijn op acht bedrijven de stappen van veehouders en hun medewerkers geteld met behulp van stappentellers. De bedrijven tellen gemiddeld 77 koeien en produceren circa 2.075 kg melk per dag.

8,7 stappen per kg melk
Een hoeveelheid van 12.000 stappen per dag komt overeen met 202 stappen per koe of 8,7 stappen per kg melk. Gemiddeld komt het aantal stappen per arbeidsuur neer op 1.134.

Het praktijknetwerk was het er unaniem over eens dat het werk met zo min mogelijk stappen uitgevoerd moet worden. Dat is goed voor de arbeidsproductiviteit en de eigen gezondheid.

Meer: veeteelt.nl/nieuws/economie/…

Op zich een leuk onderzoek maar volgens de Hartstichting is 14.000 stappen per dag veel gezonder: mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/…

Deel dit topic

Reacties

MrPJdeB
Ja volgens de mensen van de hartstichting. Zijn die 14000 stappen met of zonder belasting op persoon gemeten. Ik vindt als je bijvoorbeeld een het hokken uitmesten bent met de kruiwagen dat zulke stappen wel driedubbel mee geteld mogen worden.
oldhuus
Stappentellers zijn ook niet voor de boer bedoelt he
dirks
Boer zeker tochtig
Chocomel
't was misschien interessant om het verschil in aantal passen tussen melkstalboeren en robotboeren te onderzoeken. Als we de arbeidstijd willen onderzoeken moet je nu een tijdsregistratie doen. Maar die is altijd te beinvloeden. Met een stappenteller kan je volgens mij een goede indruk krijgen of een melkrobot nu daadwerkelijk meer tijd bespaard.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , koe , melkveehouders , melkveehouder en stappenteller geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0