Regulatie van tochtigheidsgedrag is deels genetisch bepaald

De vruchtbaarheid van melkvee is gedurende de laatste jaren verminderd. Dit wordt mogelijk voor een deel veroorzaakt doordat koeien minder duidelijk tochtigheidsgedrag vertonen.

Het vaststellen van tochtigheidsgedrag is nodig om het juiste moment van inseminatie te kunnen bepalen. Onderzoek van Arun Kommadath geeft nieuwe inzichten in de regulatie van het tochtigheidsgedrag op genoom expressie niveau. Hij identificeerde mechanismen die verband houden met verminderd tochtigheidsgedrag. Deze kennis kan gebruikt worden om de vruchtbaarheid van melkvee te verbeteren. Op 24 februari hoopt Kommadath te promoveren aan de Wageningen Universiteit.

bron: Wageningen Universiteit

Deel dit topic

Reacties

paul1
Je zou bijvoorbeeld kamar tochtigheidsdetectoren kunnen gebruiken......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkvee en inseminatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN