Positie boeren in zuivelketen versterkt

STRAATSBURG – Het Europees Parlement heeft woensdag ingestemd met een voorstel om de positie van melkveehouders in de zuivelketen te versterken. De supermarkten blijven echter buiten schot.

Boeren mogen zich organiseren in producentenorganisaties, die met de zuivelverwerkers gaan onderhandelen. Voordat de melk wordt geleverd, kunnen ze contracten afsluiten met daarin afspraken over de prijs, de te leveren hoeveelheid melk en de looptijd van het contract. Dat moet leiden tot een eerlijkere melkprijs.

Deel dit topic

Reacties

Farmer_
Dat geldt overigens niet voor boeren die lid zijn van een coöperatie. In Nederland en Duitsland is de zuivelindustrie juist grotendeels in handen van boeren­coöperaties. Deze landen hebben daardoor weinig voordeel bij de aanpassing van het Europese zuivelbeleid.

Daar hebben we niet veel aan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , melkveehouders , europees en zuivelketen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0