Prolion robotmelkers in de problemen

In het agrarisch dagblad van vandaag is te lezen dat tientalllen melkveehouders in Nederland problemen hebben met hun Prolion melkrobot. De veehouders werden geconfronteerd met veel storingen en fors hogere onderhoudskosten. Vanwege de vele problemen schakelden ze weer over op een traditionele melkinstallatie en sommigen stopten zelfs met hun bedrijf. Ook in Duitsland en Engeland loopt het niet goed met de Prolion robots.

Op de Gratismarktplaats.nl staan ook 2 robots te koop:

[www.gratismarktplaats.nl]

[www.gratismarktplaats.nl]

Ik weet niet of er belangstelling voor een tweedehands robot is maar met de zeer hoge onderhoudskosten van minimaal 9000 euro per jaar is het een riskante onderneming om er eentje te kopen. Daarintegen hoor je weinig negatieve ervaringen over de Lely en Alfa Laval robot??.

Deze verhalen zullen de toch al zeer lage koers van 0,33 cent per aandeel op de beurs geen goed doen en is het een kwestie van tijd geworden wanneer de aandeelhouders de stekker er definitief uit zullen trekken.

[www.debeurs.nl]

<img src=charts.iex.nl/charts/…;

Wie heeft er wel goeie ervaringen met een (Prolion) melkrobot?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
En hieronder een ingekort artikel uit het agrarisch dagblad:

[www.agrarischdagblad.nl]
Onbekend
Exclusief voor lezers van www.nieuwsgrazer.nl zal Marc d’Hont, commercieel manager bij Gascogne Melotte, vragen beantwoorden over de malaise bij Prolion.

Volgens d’Hont is de berichtgeving in het Agrarisch Dagblad van afgelopen zaterdag onjuist. Deze krant meldde dat tientallen veehouders de dupe zijn geworden van de financiële malaise van de melkrobotfabrikant. Vanwege de haperende apparatuur zouden veel veehouders overschakelen op traditionele melkinstallaties. Van de verliesleidende leverancier is geen financiële tegemoetkoming te verwachten.

In juli 2002 hebben Gascoigne Melotte en Prolion hun activiteiten in elkaar geschoven. Juridisch gezien heeft het in financiële problemen verkerende Prolion BV de melkmachinefabrikant Gascoigne Melotte overgenomen.

Marc d’Hont is CCO (chief commerciel manager) bij Gascogne Melotte. Woensdagmorgen zal hij voor Nieuwsgrazer tekst en uitleg geven over de situatie bij Prolion en vragen beantwoorden van lezers van Nieuwsgrazer.

Wie vragen heeft aan d’Hondt wordt verzocht deze vóór dinsdagmiddag (4 februari) 17.00 door te geven aan marc@nieuwekoeien.nl
Onbekend

<Volgens d’Hont is de berichtgeving in het Agrarisch Dagblad van afgelopen zaterdag onjuist. Deze krant meldde dat tientallen veehouders de dupe zijn geworden van de financiële malaise van de melkrobotfabrikant. Vanwege de haperende apparatuur zouden veel veehouders overschakelen op traditionele melkinstallaties. Van de verliesleidende leverancier is geen financiële tegemoetkoming te verwachten. >

-------------------------------------------
[www.aeikmeier.de]
-------------------------------------------
enzo zijn er nog zeer vele!
Onbekend
Op onderstaand adres hebben we een eigen forum voor de melkrobotproblemen aangemaakt: [www.nieuwsgrazer.nl]

Maar ik hoop dat er ookpositieve reacties geplaatst worden van mensen waar het wel goed gaat met een melkrobot.
Onbekend
wij melken sinds 2,5 jaar met een fullwood robot,deze was bij aanschaf 1 jaar oud.Gelijktijdig met de opstart hebben wij ook een 20 tal melkkoeien er bij gekocht.Wat ons direkt opviel was dat de vreemde koeien veel sneller aan de robot waren gewend als onze eigen koeien,ervaringen elders wijzen dit ook uit.De robot draait bij ons buitengewoon goed weinig storingen.Het beangstigd mij wel eens hoe weinig tijd als ik aan de koeien besteed.Controle op tochtigheden signaleerd de robot middels de poottransponders goed.Wij melken een 55 koeien leveren 450000 kg melk per jaar,doen de voederwinning grotendeels zelf evenals het uitrijden van mest.Verder heb ik een baan voor 30 uur per week,mijn vrouw heeft overdag de pieper bij zich,de rest van de tijd doe ik het zelf.Het robot melken is wat duurder,maar het zou mij geweldig tegenvallen als ik twee keer daags de melkput weer in moest.Je wordt als mens veel rustiger,je krijgt een heel ander leven,als je ergens op een bijeenkomst moet zijn ben je meestal te vroeg,zondagsmorgens blij ik rustig tot 8 in bed liggen,op een zondagmiddag ga ik rustig om 5 uur fietsen ook al haalt de buurman de koeien uit de wei.om 6 uur in de middag zijn wij rustig aan het graskuilen,de koeien kunnen zich zelf wel redden,Natuurlijk is het vervelend als om 2 uur snachts de pieper gaat,maar dat gebeurd gelukkig maar eens per 2 maand.Kortom een tevreden robotmelker.
Onbekend
Een prolion gebruiker vanaf mei 2000.

Na een moeilijke periode is er voor mij nu een betere periode aangebroken.
Ik heb een kontrakt getekend waar ik mij in kan vinden en wat mij financieel beter uit komt. Alles valt er onder behalve slijtbare delen.
Ook heb ik in de 3 jaar veranderingen ondergaan.
Eerst had ik een 1 rij-ige stal,met water moesten ze de route naar de robot maken, dit is nu een 2 rij-ige stal geworden .
Heb op de tweede box een dubbele ingang naar de melkrobot gemaakt.
En wat de allergrootste verbetering is, ik heb de separatie ruimte uitgeschakeld zodat de koeien niet meer in de tussengang achter de melkrobot blijven staan. Wat 40 min. geen koe verkeer gaf, daardoor kreeg je weer een alarm, met alle ergernis van dien.
Koeien krijgen 1 herkansing, na die mislukte aansluiting gaan ze weer naar de ligboxstal en kunnen ze zich later zich weer melden bij de robot (de separatie ruimte was het grootste storings objekt).
Momenteel heb ik 1960 kg melk met 71 koeien en2,8 melkingen.
S'ochtends om 6:30 uur begin ik met mijn attentie koeien ,en om 7:30 ben ik klaar
en s'middags weer het zelfde als s'ochtends en om 17:30 zit ik met het gezin aan tafel.
Het punt om te stoppen heeft heel dicht bij mij gestaan ,maar zoals het nu is ga ik nog jaren met plezier door met de zenith melkrobot van GM.

Co Scholten schreef:
>
> In het agrarisch dagblad van vandaag is te lezen dat
> tientalllen melkveehouders in Nederland problemen hebben met
> hun Prolion melkrobot. De veehouders werden geconfronteerd
> met veel storingen en fors hogere onderhoudskosten. Vanwege
> de vele problemen schakelden ze weer over op een traditionele
> melkinstallatie en sommigen stopten zelfs met hun bedrijf.
> Ook in Duitsland en Engeland loopt het niet goed met de
> Prolion robots.
>
> Op de Gratismarktplaats.nl staan ook 2 robots te koop:
>
> [www.gratismarktplaats.nl]
>
>
> [www.gratismarktplaats.nl]
>
>
> Ik weet niet of er belangstelling voor een tweedehands robot
> is maar met de zeer hoge onderhoudskosten van minimaal 9000
> euro per jaar is het een riskante onderneming om er eentje te
> kopen. Daarintegen hoor je weinig negatieve ervaringen over
> de Lely en Alfa Laval robot??.
>
> Deze verhalen zullen de toch al zeer lage koers van 0,33 cent
> per aandeel op de beurs geen goed doen en is het een kwestie
> van tijd geworden wanneer de aandeelhouders de stekker er
> definitief uit zullen trekken.
>
> [www.debeurs.nl]
>
>
> <img
> src=charts.iex.nl/charts/…;
>
> Wie heeft er wel goeie ervaringen met een (Prolion) melkrobot?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , lely , melkrobot , melkveehouders en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
15