Qprijs week 13

Hallo Qprijs-leden,

Notering LTO Qprijs week 13
Koopmelk: vanwege geringe aantal transacties geen dagnotering op LTOmelkloket
Leasemelk: geen notering

Evenals de rust in de quotumhandel houdt deze week ook de prijsdaling aan. Er is opnieuw weinig melkquotum verhandeld. Daarbij is de prijs opnieuw iets gedaald. Voor BTW melk werd 38 cent betaald. Voor de standaardpartijen lag de prijs gemiddeld rond de 39,0 cent per % vet, maar tegen het einde van de week neigde deze naar prijzen onder dat niveau.

Kopers, voor zover deze er momenteel al zijn, blijken zeer afwachtend. De hoge leaseprijs aan het einde van dit quotumjaar, het melkgeld en de beperkte of uitgebleven nabetaling zijn daar o.a. debet aan. Deze situatie maakt enkele verkopers wat zenuwachtig, zeker degene die snel zaken willen doen. Alternatief is dan om de melk te verkopen aan de handel. De prijzen die daarbij gelden liggen echter weer een stuk lager.

Komende week registreert de Centrale Organisatie Superheffing (COS) voor het laatst quotum met vetpercentages. Met ingang van 1 april 2004 stapt deze over op een registratie van vetkilogrammen. Na deze datum werkt de quotumhandel dus ook op deze basis.

Bedankt voor het aanleveren. Nieuwe transactiegegevens kunnen weer aangeleverd worden via het fax-nummer 013-58 36 585 of het e-mailadres mpaauw@zlto.nl .

Ook voor overige opmerkingen kunt u hier terecht. Uw hulp blijft noodzakelijk.

Vriendelijk groet namens Qprijs,

Mark Paauw

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
op de mail van Qprijs stond dezeweek 1 partij van 38 en 1 van 39cent% waarom noteert mark pauw dan gewoon niet gemiddeld 38.5 is toch simpel hij gaf een paar weken geleden wel een notering met zelfs 1 transaktie?
Onbekend
En hoe weet hij dan dat de prijs aan het eind van de week naar een niveau onder de 39 neigde?

Zoals al eerder besproken moet men om een goede notering te kunnen geven niet alleen de prijzen publiceren, maar ook het aantal verkochte partijen.
Zonder deze informatie kun je geen notering publiceren waar kopers houvast aan hebben.

NB:
Dit geldt niet alleen voor Qprijs, maar ook voor de Steegro en Melkstroom notering.
Onbekend
ik stel voor dat we het vertrouwen massaal opzeggen in de quotum noteringen zolang ze er geen hoeveelheid//kg vet/datum transactie/bij melkstroom naam makelaars kantoor vermelden,mee eens meld dit op deze site of misschien kan iemand een poll maken met betrekking tot betrouwbaarheid notering in een dalende markt heb ik namelijk zeer sterk mijn twijvels hierbij .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , melkquotum , superheffing , btw en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2