Verwachtingen

<b>Koopmelk
Diverse transacties hebben inmiddels plaats gevonden, maar het is nu de gebruikelijke voorjaarsstilte die over ons land komt. Boeren moeten hun redelijkerwijs inhouden, om niet teveel superheffingsgeld straks kwijt te raken. En het ruwvoer komt qua hoeveelheid netjes uit. Maar ook daar hoeven ze niet al te gek mee te doen. Dus de houding van de Nederlandse melkveehouderij ten opzichte van quotum kopen, is dan ook een logische gevolg van de stemming die onderweg heerst.
</b>
Het gras zal eerst groener moeten worden, maar let wel; Quotum kopen is nu dus interessant. Van alle structurele leasemelk is vorig jaar al 75% verkocht. Stel iedereen in Nederland zou 35.000 willen bijkopen, dan is er inclusief de nieuwe stoppers plus de laatste leasemelk maar 25.000 kg beschikbaar. Het aantal nieuwe stoppers is bij de berekening gebaseerd op CBS cijfers, welke een driejaarlijks gemiddelde weergeeft.
Vergeet ook niet het groot aantal leasers, die waar het mogelijk is hun leasekg om zetten in koopkg. Een ding weten wij ook zeker, de Nederlandse melkveehouderij heeft verleden jaar veel geld verloren. Terugverdienen doe je meestal alleen maar door meer melkgeld te beuren, en je bedrijfsvoering aan te passen aan de tijden van nu!!
Wij als Delta Voeders / Quotum Plus mensen kunnen u hierbij helpen, dit is maatwerk, maar wij doen niet anders. Schroom niet pak de telefoon, met elkaar kom je verder.

Leasemelk:
Mogelijk zal dit woord komen te vervallen, want die melksoort bestaat niet meer. Althans qua hoeveelheid, mogelijke handel zal plaatsvinden in Januari 2005. Als je dan nog tekort komt, moet je maar hopen dat je tijdelijk nog iets van iemand mag huren. Ter overbrugging huurmelk, maar structureel is het voorbij. Op kantoor hebben wij inmiddels een lijst waarop belangstellende zich kunnen melden. Mocht er in 2004 een partijtje beschikbaar komen dan staat u er alvast bij.
Veel succes bij al u bedrijfsbeslissingen

Bron: [www.deltavoeders.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Een aantal weken geleden stond in een artikel in de Boerderij dat volgens de COS 35% van de structureel verhuurde melk was verkocht. Waarop baseert Delta Voeders deze 75%?
Onbekend
Kijk maar eens naar mijn inzending op 22-3-2004 op de veehouderijpagina dan begrijp je dat die 35% in ieder geval geen hout snijdt . Of het percentage zo hoog is als deltavoeders beweert is voor mij koffiedik kijken wat ik wel weet is dat handelaren dit heel goed moeten kunnen inschatten omdat zij weten welke leasemelk in hun portefeuille van vorig jaar afkomstig was van melkende veehouders en welke van structurele verleasers . Eind mei kan ik dat ook zien en waar kijk ik dan naar , dan kijk ik waar het campina quotum begin april start . Dit start altijd zonder het structurele leasequotum en wordt in de loop van het jaar steeds groter. Hetgeen dit groter wordt was andere jaren globaal genomen de leasehoeveelheid . Hoe dichter het startniveau bij het eindniveau komt te liggen des te kleiner is de structurele leasehoeveelheid en dus ook de eventuele te kopen hoeveelheid melk . Dat het feest vlugger over kan zijn dan menigeen denkt blijft nog steeds mijn mening maar deze heb ik ook reeds beargumenteert gegeven vorig jaar . Lto is op dat terrein nog nooit een goede raadgever geweest maar ook die moeten dit kunnen zeggen .
Onbekend
Vind de verhaaltjes op de Delta folder altijd al een beetje van een laag en demografisch niveau, dit was vorig jaar ook al zo.
De marktwerking zal het aanbod van leasemelk wel bepalen, als het rendabel is om te inversteren in leasemelk dat zal het aanbod zo weer toenemen.
Onbekend
Gaat het om de verhaaltjes of om de prijzen.....
Onbekend
toe maar ,laten we de handel maar eens vlot trekken ,daarbij is alles wat daar voor nodig is verantwoord ,zelfs overdrijven ,alles mag .
wie worden er hier zenuwachtig??
Onbekend
Kennelijk vindt deze handelaar het nu nodig om de markt een beetje te manipuleren. De vraag valt natuurlijk vies tegen. Mijn advies: laat de prijs voorzichtig zakken, dan zie je vanzelf wanneer de vraag zich meldt. Nu nog niet!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , melkveehouderij , stal , melk , voer , leasemelk , bedrijfsvoering , ruwvoer en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0