Verleasers druk

Je kunt het op deze pagina veelvuldig lezen, tussen de regels door, de verleasers (althans een aantal) zijn beredruk met werken. Niet tussen de koeien met met het toetsenbord en de telefoon.
Met het toetsenbord om ons, de melkers, voor te rekenen dat het nu toch de hoogste tijd is om te gaan kopen, zodat zij vet geld kunnen beuren (en wij gegarandeerd met de gebakken peren komen te zitten). Ze proberen met allerlei zwetsverhalen de handel aan de gang te houden en anderen lekker proberen te houden om maar hun dure quotum te kopen. Ruimte genoeg in de stal (kan nog 2 ton meer melken (heb je dus al die jaren stil gezeten)), lage rente (en dat blijft ook nog een jaar of tien-twintig zo??), en nog meer van die lekkermakers.
Het is wel te lezen dat ze reeds langere tijd van de praktijk weinig soelaas meer hebben, op steeds meer bedrijven is de koek op (uitzonderingen daar gelaten).
Verder hangen ze regelmatig aan de telefoon om te informeren naar de prijzen van het quotum. Niet als potentiele verkoper maar als koper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Op deze manier proberen ze de blijvers om de tuin te leiden. Immers de vakbladen (uitzonderingen daar gelaten, Rene van Buitenen bedankt daarvoor) stappen er met beide benen in en kunnen ons melden dat er veel wordt gebeld en gevraagd om quotum. Het blijft echter bij vragen van gekocht wordt er niet. Niet door deze stoppers (logisch) maar ook niet door de blijvers, deze vinden de prijzen veel te gortig en hangen (noodgedwongen) achterover of zijn al helemaal van de markt verdwenen omdat er gewoon geen financiele middelen meer zijn.
Zoals hier al eens vaker is geschreven zijn de cijfers van de accountants weinig goeds belovend, bij prijzen van 25 tot 28 cent voor koopmelk zijn de meeste boeren pas weer in de markt. Harde cijfers maar wen er maar vast aan!!!!!!!!

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik wacht liever op de last minute melk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melk , melken , koopmelk , rente , lei en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0