Gebruikersforum voor melkrobot boeren.

<a href="[www.dorpsrandhoeve.nl&quot]; target="_blank">dorpsrandhoeve</a> heeft voor melkveehouders met een melkrobot een <a href="[www.dorpsrandhoeve.nl]; target="_blank">gebruikersforum</a> geopend. Dit forum is bedoeld voor alle melkrobotgebruikers om tips, problemen, oplossingen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Op dit moment staan alleen nog de merken delaval en lely erin, maar indien er geintereseerden zijn om het forum te gaan gebruiken voor een ander merk, laat het mij dan even weten via de mail of op het forum bij informatie. Het forum is geheel merk onafhankelijk, omdat ik zelf geen melkrobot heb, en omdat ik een merk melkmachine heb die geen robot hebben. Het is een gebruiks forum, dus niet bedoeld voor merkdiscussie, en het al dan niet rendabel zijn van een robot.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Dank je.
Onbekend
Met een paar andere vms gebruikers heb ik al jaren gezeurd bij Delaval om een site op te zetten voor de gebruikers, zodat daar vragen en problemen op gezet kunnen worden en dat andere die een oplossing hebben kunnen reageren. Iedereen vindt het een goed idee en daar blijft het bij. Ik hoop dat Lely en Delaval ook mee werken want daar hoort toch de meeste wijsheid te zitten. Hopelijk komen zij nu met (maandelijkse??) nieuwsbrieven of iets dergelijks zodat de laatste nieuwtjes en tips meteen bij iedereen bekend kunnen zijn. Zijn ze bang van de concurrent en willen ze liever zelf een afgeschermde site maken: Succes!! Ik bedank Fred voor het opstellen van dit forum hoop op veel reacties.

Mark van den BroekCo Scholten schreef:
>
> Op NieuwsGrazer heb ik ook een Melkrobot forum, helaas wordt
> daar maar mondjesmaat gebruik van gemaakt:
> [www.nieuwsgrazer.nl]
Onbekend
Fred schreef:
>
> Echter na
> het horen wat de wensen van een robotmelker waren heb ik dit
> gedaan.

Waar heb je die wensen gehoord? Praatjes met collega's? In vergaderingen? Publicaties? Ik begreep dat je er zelf geen hebt.

Als je een bron hebt die op mijn beeldscherm kan verschijnen, graag!

Leuk initiatief BTW. Het forum staat bij m'n favorieten en ik zal er ook regelmatig langsgaan. Ben wel benieuwd waar robotmelkers nu in de praktijk tegenaan lopen.

GRZ Jeroen
Onbekend
Lely heeft sinds kort een eigen forum. Echter alleen toegankelijk voor eigen gebruikers. Waarom ze het afschermen weet ik niet, wel dat het steeds meer gebruikt wordt. Wanneer jouw gesprekspartner een Lelygebruiker is kan hij zich als lid van de Ambassodorsclub (zo noemen ze dat, kan het niet helpen) aanmelden . Forum is internationaal, zodat je ook ervaringen met gebruikers uit bv Japan of Canada kunt uitwisselen.
Onbekend
Ruud schreef:
>
> Lely heeft sinds kort een eigen forum. Echter alleen
> toegankelijk voor eigen gebruikers. Waarom ze het afschermen
> weet ik niet, wel dat het steeds meer gebruikt wordt. Wanneer
> jouw gesprekspartner een Lelygebruiker is kan hij zich als
> lid van de Ambassodorsclub (zo noemen ze dat, kan het niet
> helpen) aanmelden . Forum is internationaal, zodat je ook
> ervaringen met gebruikers uit bv Japan of Canada kunt
> uitwisselen.

Staan daar veel interesante punten op? Lely is altijd erg terughoudend als het gaat om het naar buiten treden met eigen materiaal. Alleen als het heel erg positief is. In hoeverre is er daar censuur. Worden hele negatieve berichten er door de moderator afgahaald?
Dit beleid van Lely zorgt ervoor dat veehouders geen objectieve informatie krijgen, zo ook weer met dit forum. Terwijl de concurrent natuurlijk allang via via een manier heeft om op dat forum te komen.
Het enige wat ze ermee opschieten is dat niemand dit mag aanhalen als bron. Immers het is niet openbaar. Die informatie sijpelt toch wel door...
Het forum van Fred is in die punten veel sterker.

Misschien is dit vloeken in de kerk, maar ik zou wel eens een <b>naam-wachtwoord-combinatie</b> willen hebben. Liefst openbaar, maar mij mailen mag ook.

GRZ Jeroen.
Onbekend
Of er censuur is weet ik niet, maar ik denk het niet of het moet zijn om beledigingen , onwelvoeglijk taalgebruik, schelden etc, te weren. Ik kan overigens wel billijken dat het forum afgeschermd is. a. om te voorkomen dat onbekenden mee gaan discussieren zonder dat ze weten waarover ze het hebben, het is en blijft een gebruikersforum en b. omdat mensen (niet gebruikers en concurrenten ) gauw verkeerde conclusies trekken .
Er doen namelijk nog steeds veel vooroordelen over robotmelken de ronde, en sommigen hebben aan een half woord genoeg om een opmerking tot ongekende proporties op te blazen. Daar zitten ze bij Lely niet op te wachten.
Het beeld wat jij van Lely schetst is wat dat betreft een beetje een bevestiging hiervan. Mijn wachtwoordcombinatie krijg je dus niet! Anderen ook niet trouwens.
Onbekend
Ruud schreef:
>
> Er doen namelijk nog steeds veel vooroordelen over
> robotmelken de ronde, en sommigen hebben aan een half woord
> genoeg om een opmerking tot ongekende proporties op te
> blazen. Daar zitten ze bij Lely niet op te wachten.
> Het beeld wat jij van Lely schetst is wat dat betreft een
> beetje een bevestiging hiervan.

Mijn beeld van Lely lijkt mij geen bevestiging van "het uit het verband trekken van een paar woorden." Eerder een vermeend middel om dat te voorkomen. Het kan dat dit beeld onjuist is (dat denk ik ook). Maar dat beeld is er wel! Veel onderzoeken van Lely worden (werden) gestart vanuit Lely zelf. Bij mij heerst, en ik weet niet bij wie nog meer, de idee van propaganda. Er mag vooral niets negatiefs naar buiten komen. Een beeld dat gevormd is door de media in de beginfase. Volgens mij valt het met de huidige onderzoeken wel mee en participeert Lely overal in.

> Mijn wachtwoordcombinatie
> krijg je dus niet! Anderen ook niet trouwens.

Jij bent dus gebruiker?
Wil dat woord 'dus' impliceren dat ik het zonder genoemd vermeend vooroordeel wel had gekregen
Nu, het is ook beter zo. Het leek me eerlijk gezegd ook een beetje asociaal. Rondsnuffelen in een afgeschermde database. Evenzo ben ik wel benieuwd. Ik hoop dat er wat zaken hieruit op het openbare forum van Fred geplaatst kunnen worden.

GRZ Jeroen
Onbekend
Ben het met je eens dat het beeld van robotmelken wat verbetert, maar dat is iets van het laatste jaar. Heb zojuist nog even gekeken naar het Lely forum; de meeste onderwerpen hebben betrekking op management zaken, zoals vaarzen inmelken, beweiding, hoe interpreteer je bepaalde cijfers, hoe optimaliseer je de capaciteit enz enz. Overigens wordt er nog niet veel gebruik van het forum gemaakt, maar dat kan ook nog nieuwigheid zijn
Of Lely propaganda bedrijft weet ik niet, je kunt ze moeilijk kwalijk nemen dat ze hun eigen produkt promoten. Feit is wel dat ze tot voor kort eigenlijkhet enige merk waren dat op grote schaal goed draaide. Veel melkstalfabrikanten hadden geen enkel belang bij deze nieuwkomer. Vandaar dat ze er qua promotie wel hard aan moesten trekken.
Onbekend
Bepaald soort boer? Ik denk eerder dat een bepaald soort boer er niet geschikt voor is. Het type wat wars is van alles wat met automatisering heeft te maken en alleen met de handen wil werken. Wel een uitstervend ras, lijkt me.

Fred schreef:
>
> Zulke dingen zijn algemene dingen, dus niet nadelig voor het
> beeld van robots. Ik heb ook eigenlijk geen negatief beeld,
> ok, van 1 leverancier wel. Het is een feit dat er meer
> melkrobots komen. Mischien moet je er ook een bepaald soort
> boervoor zijn.
Onbekend
Nee , dan ligt het eerder aan de boer dan aan de koeien. Je moet kunnen accepteren dat er een ander type koe komt bovendrijven.
Daar moet je mee om kunnen gaan.
Maar dat percentage mislukkingen is niet zo groot volgens mij, hooguit 1 tot 2 procent. Niet voor niets voert Lely de produktie momenteel fors op. De levertijd bedroeg meen ik meer dan een half jaar.
Onbekend
Juist Fred alweer een vooroordeel.
Onbekend
Delaval heeft dit nog niet, hopelijk durft lely de tips en oplossingen op dit forum te zetten want er is geen betere reclame dan dat blijkt dat als er problemen zijn de leverancier ze snel en goed oplost. Verder hoop ik dat dit forum gebruikt wordt door robot melkers en niet door mensen die dit systeem maar niets vinden. Klagen, zeuren en zeiken doe je maar tegen je.......... maar niet op dit soort forums.
Onbekend
Is zo'n forum nodig dan????????????????????????
Grasbaal
Op NieuwsGrazer heb ik ook een Melkrobot forum, helaas wordt daar maar mondjesmaat gebruik van gemaakt: [www.nieuwsgrazer.nl]
anonymous_296
Ik vind het een uitstekend initiatief , alleen misschien een beetje jammer dat je niet over de voor-en nadelen van een robot kan (mag) discussiëren ,maar dat is een keuze die de je als admin maakt natuurlijk.

P.S: Ik heb ook bijde site van ons melkveebedrijf een forum waar over alles van de landbouwsector gediscussiërd kan worden.
anonymous_1262
Geen dank,

Zeg het voort in de gewone gebruikersgroepen. Hoe meer schrijvers en lezers van het forum, hoe groter het nut is van het forum.
anonymous_1262
Dat heb ik in eerste instantie ook aangegeven, want eigenlijk ben ik geen voorstander van versnippering van fora. Echter na het horen wat de wensen van een robotmelker waren heb ik dit gedaan.
anonymous_1262
@ Jeroen
Dat was een praatje met een robotmelker.

Ach we zullen wel zien of ze het gaan gebruiken, immers op nieuwsgrazer staat er ook een robotgedeelte bij zoals Co al aangaf. Op dat robot gedeelte wordt maar afen toe gepost. En het is ook niet de bedoeling met dat forum te concureren. Ik heb er ook eerst op gewezen dat op nieuwsgrazer een robot forum stond, dat wist deze gebruiker ook, maar het was niet helemaal wat hij zocht. Mischien lukt het om op zo'n phpbb forumpje wat een beetje een andere structuur heeft de gebruikers aan het forummen te krijgen. Het is aan de robot gebruikers of dit een succes wordt of niet. Ik weet namelijk alleen hoe zo'n ding van een afstand eruit ziet, en heb er verder geen enkele ervaring mee.
anonymous_1262
Het afschermen gebeurt vaak uit bangheid dat potentiele kopers afgeschrikt worden. Jammer, want dat is vaak het punt bij aanschaf, dat je zo'n ding hebt en pas later allerhande kleinigheidjes tegen komt die je eerst niet te horen kreeg.

Mischien kunnen ook gebruikers van verschillende merken van elkaar leren. Dat zou nog het allermooiste van een forum zijn.

De kans is groot dat delaval nu binnenkort ook met iets gaat komen dat is afgeschermd. Ikben benieuwd.
anonymous_1262
Natuurlijk zullen leveranciers als ze achter het bestaan van het forum een beetje met argus ogen ernaar zullen kijken. Als een leverancier/dealer echter mee gaat doen op het forum, dan getuigt dat van transparantie en openheid. Van alle reclame die een bedrijf kan doen is dat nog de beste. open zijn en niets verborgen willen houden.
anonymous_1262
Zulke dingen zijn algemene dingen, dus niet nadelig voor het beeld van robots. Ik heb ook eigenlijk geen negatief beeld, ok, van 1 leverancier wel. Het is een feit dat er meer melkrobots komen. Mischien moet je er ook een bepaald soort boervoor zijn.
anonymous_1262
Nou Ruud dat hoeft nog niet eens. er van uitgaande dat de robots het zelfde zijn op een bepaald moment van aankoop, en bij de ene gaat het super. En de ander daar lukt het niet. Je moet natuurlijk niet altijd de koeien de schuld geven.
anonymous_1262
Mischien is het in de toekomst nog wel een idee om voor bepaalde machines of toepassingen een gebruikersforum te openen, leveranciers zullen er niet altijd meteen even blij mee zijn. Maar zeker weten dat ze er beter en sneller van worden om problemen op te lossen. Buiten de landbouw zijn er erg veel gebruikersforums. Vooral voor open bron software, en bepaalde internettoepassingen. werkt voortreffelijk.
anonymous_1262
Zoals ik al aangeef Mark, het is voor de gebruikers, en als ze willen ook voor dealers en leveranciers. Moderaten doe ik alleen bij forum vervuiling.
anonymous_1262
Wat ik van een melkrobot weet is dat het een complexe machine is met veel dingen, mogelijkheden, en dan komt er nog bij dat het ding ook nog met levend vee om moet gaan. Tuurlijk is een forum niet persé nodig, maar voor gebruikers mischien wel handig.
anonymous_1262
Toon zeï
"Ik vind het een uitstekend initiatief , alleen misschien een beetje jammer dat je niet over de voor-en nadelen van een robot kan (mag) discussiëren ,maar dat is een keuze die de je als admin maakt natuurlijk."

Van de ene kant is dat wel zo, maar van de andere kant zijn er al hier en daar zoveel vooroordelen (vaak omdat er van 1 bepaalt merk nogal wat negatieve berichten zijn geweest). Als je op een gebruiksforum discussies over voors en tegens toe laat zullen de gebruikers van de robot het forum niet zo snel gebruiken, en dat is jammer. Vandaar deze visie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , melkrobot , delaval en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
23