KKM broodnodig

Ik ben gewoon melkveehouder, geen LTO bestuurslid, geen cooperatie-bestuurslid, maar begrijp niet waarom op deze site maar steeds overal tegenaan geschopt wordt.
De nederlandse zuivel heeft wereldwijd een sterk imago. Dat is ook broodnodig wetende dat 70% van onze produktie wordt geexporteerd. Ik ben in diverse landen in de wereld geweest en zie dat kwaliteitseisen steeds meer overal gaan gelden.
In de ogen van praktizerende veehouders vaak onlogisch en onterecht.
Waar het om gaat is naast voedselveiligheid vooral ook imago. Kijk wij doen het toch super goed? Al zal dit zich niet direct vertalen in hoger melkgeld, het draagt toch bij aan het imago. KKM verdwijnt, er komt zeker iets voor in de plaats,
Misschien hebben wij als veehouders daarop wel meer inspraak maar er zijn net zoveel meningen als monden. Vergeet niet dat KKM een wassen neus is vergeleken wat de eisen verderop in de voedselketen zijn.
Ik ben dan ook zeker geen voorstander voor wereldwijd dezelfde regels. Dan kun je je namelijk ook niet meer onderscheiden.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Broodnodig is een betere melkprijs om boer te kunnen blijven!
Daar moet de zuivelindustrie met aan de gang in plaats van KKM regeltjes bedenken , straks hebben ze geeeeeeeeen leden en geeeeen melk meer!
Onbekend
En hoe moet volgens jou de zuivelindustrie dat gaan doen?
Dat KKM niet direct in melkprijs terug te vinden is wil niet zeggen dat het niets oplevert, de kosten van KKM zijn peanuts, het zijn puur emotionele bezwaren die KKM de nek om hebben gedraaid. Iets nieuws komt erb gegarandeerd en kost de sector in ieder geval toch weer geld. Net als met MINAS wordt het kind weer met het badwater weggegooid. In plaats van elkaar de loef af te willen steken zouden LTO en NMV constructief moeten samenwerken. Maar dat is weet ik een illusie.
Onbekend
Graag zou ik dan eens willen weten wat KKM ons dan wel oplevert.
De zuivelfabrieken kunnen het ons niet zeggen, maar mischien weet jij het Jos.

Mientje
Onbekend
Imago. Daar draait toch alles om?
Onbekend
En wie was er in zijn sas dat MINAS ter ziele ging ?
Onbekend
volledig mee eens Jos
Onbekend
KKM is totaal overbodig! Wij als veehouders worden geacht alle getallen en kostprijzen te kennen tegenwoordig , maar onze zuivelbobo's kunnen niet vertellen wat die bende controleurs ons oplevert!
Melk word tegenwoordig zo vaak op kwaliteit gecontroleerd zoals elke 14 dagen celgetal en boterzuur ook in de zomermaanden dat het al voortaan een hele kunst is om een jaar lang geen strafkorting te krijgen , daar bovenop nog eens een onzinnige keuring voor de KKM en elk kwartaal een PBBtje en wat niet meer!
Heren zuivelindustrie waar ik met 53000 euri's inzit houdt u bezig met een fatsoenlijke melkprijs en laat die KKM onzin weg!
Onbekend
hopelijk gaan we met z`n allen goed tekeer op de komende ledenvergaderingen!!!!
desnoods directie vervangen; we moeten weer een zuiveltop hebben met nuchter boerenverstand.
Onbekend
Ben benieuwd, de meeste leden met een grote mond spuien dat hier en blijven op de vergaderingenachteroverleunend zitten.........................of thuis op de bank.
Onbekend
Droom maar lekker verder
gtotep
broodnodig lijkt me iets te gortig uitgedrukt, misschien wel beter dan een door overheid verplichte en gecontroleerde regeling.
anonymous_1262
@ Jos,

Ik ben ook geen direct tegenstander van KKM, maar de manier waarop de invoering van KKM is gegaan daar zet ik vraagtekens bij. Ook bepaalde aspecten van KKM hebben weinig met de praktijk te maken. Het feit alleen al dat dierenartsen die toch een lange studie achter de rug hebben, aangesloten moeten zijn bij hun organisatie, om gewoon simpel te kijken of er slijters in een koppel lopen of dat een koe kreupel is, dat is toch gewoon kolder. Of niet????
Dat een tank lokaal schoon moet zijn, en dat er geen bestrijdingsmiddelen mogen staan, dat is dan wel weer vanzelfsprekend. Maar moet daar een gehele ambtelijke molen voor draaien??? Ook al betaal je mischien niet direct een KKM rekening, het gaat toch ten koste van je melkgeld, en KKM wordt nog steeds niet gewaardeerd door de supermarkten.
anonymous_1262
"Net als met MINAS wordt het kind weer met het badwater weggegooid."

Ik wil Minas als systeem niet afkraken, met wat kleine aanpassingen was minas een redelijk goed systeem. Minas is niet door boeren, of instantie's om zeep geholpen, maar door de EU. Minas kun je ook niet vergelijken met KKM. We wisten de laatste jaren allemaal dat er een groot risico bestond dat Minas afgekeurd ging worden. En dat hele gebeuren heeft ook weer niets met realiteit te maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , zuivel , voedselveiligheid , melkveehouder , kkm en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1