Q prijs


Tilburg, 5 november 2004
Hallo Qprijs-leden,

Notering LTO Qprijs week 45

Koopmelk: dagnotering LTO Melkloket 42,47 cent per % vet.
Leasemelk: prijsindicatie 5,25 tot 5,5 cent per % vet.

Overzicht dagnoteringen LTO Melkloket:

Datum Dagnotering LTO Melkloket
3 november 42,47
2 november geen notering
1 november 42,66

O.a. als gevolg van de beperkende regels voor verleasen is er dit jaar meer koopquotum op de markt gekomen. Met name afgelopen weken kwam er veel melk los van structureel verleasers. Het betreft in veel gevallen de wat kleinere partijen, wat duidelijk terug te zien is in het aanbod. Afgelopen week nam het aanbod iets minder snel toe dan de weken er voor.

Tot nu toe heeft deze toename niet geleid tot een grote daling van de prijs. Deze zit op dit moment rond de 42,5 cent. Deze hoge prijs maakt de financiële positie van de bedrijven die groeien er veelal niet rooskleuriger op. Zeker niet als je afgaat op de verwachtingen van het LEI. Deze geeft aan dat de resultaten van de melkveehouderij in 2004 lager uitvallen dan vorig jaar. Op een gemiddeld bedrijf met 60 melkkoeien en 4,5 ton melk is het melkgeld de eerste drie kwartalen van 2004 met ruim 6.000 euro gedaald en het totale saldo met ongeveer 7.500 euro. De melkpremie zal daar ongeveer 4.000 euro van compenseren. Daarmee wordt 60% van de melkprijsdaling gecompenseerd. De daling van de melkprijs en de opgelopen kosten zorgen ervoor dat de resultaten over heel 2004 naar verwachting zullen dalen.

De stemming op de markt is te karakteriseren als afwachtend. Het aantal transacties is deze week wel iets toegenomen. LTO Melkloket heeft een aantal keer een dagnotering af kunnen geven. De prijs is gezakt tot ongeveer 42,50 cent voor koopmelk.

Nieuwe transactiegegevens kunnen weer aangeleverd worden via het fax-nummer 013-58 36 585 of het e-mailadres mpaauw@zlto.nl .

Ook voor overige opmerkingen kunt u hier terecht. Uw hulp blijft noodzakelijk.

Vriendelijk groet namens LTO Qprijs,

Mark Paauw

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , koeien , melk , melkprijs , lei en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2