Campina dubt over dagvers

De prijzenslag in de supermarkten zet de resultaten van Campina zo sterk onder druk dat het zuivelconcern de productie van dagverse melk op den duur mogelijk zal moeten staken. Dat zei Wouter de Bruijn, directeur van Campina Nederland op een bijeenkomst in Den Haag over de effecten van de prijzenslag in de supermarkten. De Bruijn sprak daar samen met directeuren van andere voedingsbedrijven met de Franse minister van Handel en consumentenzaken, Christan Jacob. Sinds oktober vorig jaar wordt 10 tot 15 procent verlies gemaakt op melk. Op termijn staan wij voor de dramatische keus om met melk te stoppen, aldus De Bruijn.

De supermarkten bepalen dus de prijs. Het plan van de NMV is volgens mij zo gek nog niet. Laten we zelf het heft in handen nemen.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Campina en FCDF moeten gewoon niet voor die lage prijzen leveren aan de supermarkten, als ze dan Ned. melk willen hebben in de winkel zullen ze vanzelf
meer moeten bieden en anders moeten ze maar buitenlandse melk moeten nemen.

Dan zul je zien dat de consument in opstand komt, omdat ze hollandse melk wil.
En de melkfabrieken kunnen dan een hogere prijs afdwingen voor de dag verse melk.
Onbekend
NMV heeft een goed idee , maar het wordt door de rest van de belangenorganisaties meteen de grond in geboord!
Onbekend
In Wolvega (FRL)werd supermarkt NieuweWema omgezet naar Konmar en werd er geen melk meer verkocht van Friese Vlag ,dit hebben ze een week volgehouden,consumenten pikten dit niet.
Met als gevolg dat er nu weerFriese Vlag produkten worden verkocht.
Zie je maar de consument heeft toch wel macht.
Onbekend
Helaas Brutus,

het maakt de (meeste) consumenten helemaal niks uit waar het produkt geproduceerd is, als het maar de goedkoopste is.



>
> Campina en FCDF moeten gewoon niet voor die lage prijzen
> leveren aan de supermarkten, als ze dan Ned. melk willen
> hebben in de winkel zullen ze vanzelf
> meer moeten bieden en anders moeten ze maar buitenlandse melk
> moeten nemen.
>
> Dan zul je zien dat de consument in opstand komt, omdat ze
> hollandse melk wil.
> En de melkfabrieken kunnen dan een hogere prijs afdwingen
> voor de dag verse melk.
gtotep
Ga naar de ledenvergadering en dien een voorstel in dat ze geen melk aan supermarkten mogen leveren waar verlies op wordt gemaakt.
Volgens mij 100% kans dat een dergelijke motie wordt aangenomen.
Onbekend
Campina is te groot om zich door zo'n motie uit het veld te laten slaan.
Ze schuiven simpelweg intern met opbrengsten en kosten.
Onbekend
En dan?
Fabriek renteloos laten staan? personeel op wachtgeld enz.?
Of de tent met een werkelijk vréselijk boekverlies sluiten? En een vréselijke zak geld voor afvloeings regelingen betalen? En wat dan met de melk?
Campina gaat echt niet zomaar uit dagvers hoor, in het veleden, voor een paar jaar, bracht de melk daar altijd wat meer dan het gemiddelde op, plus dat de afzet van winstgevende toetjes er niet los van staat.
En met de hoop op betere tijden probeert nu iedere onderneming zijn afzet zo ongeveer vast te houden
Maar het zijn wel grote problemen voor Campina, waar ze op het ogenblik behoorlijk buikpijn mee hebben
Onbekend
Dinsdag gaat het knallen in Ruinerwold, de boeren zijn des duivels dat het LTO een plan om een hogere melkprijs zo wegwerpt. Er gaan geruchten dat meer dan 80 veehoudersin regio ZW Drente reeds het LTO lidmaatschap willen opzeggen. AL zal een dergelijk plan maar 1 eurocent opleveren per liter melk dan is dit al een belastbaarinkomen verhoging van 30%. Vorig jaar maakte een gemiddeld melkveebedrijf 12.000 euro winst. Bij een bedrijf van 6 ton melk is 1 cent mooi wel 6000 euro!!!!
De LTO is een zinkend schip !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Onbekend
Volgens de LTO is het plan van de NMV korte termijn denken. Daarnaast is het niet te vergelijken met het Duitse plan. De komende 2 a 3 jaar is het een magere melkprijs daarna verwacht van weperen een betere zuivelmarkt. Brussel bepaalt de prijs niet de supermarkten.

Als ik dit lees over Campina is het dan niet verstandig dat dit soort nieuws in het acht uur journaal komt? Dan weet de consument het ook en mogelijk heeft dit dan een positief effect. Er is geen burger of consument die dit weet.
Onbekend
Deze geruchten dat er meer dan 80 veehouders in deze regio het LTO-lidmaatschap willen opzeggen zijn bij mij onbekend.
Onbekend
Het ook helemaal nieuw voor mij, had er ook nog nix van gehoord, maar ik ga dinsdag wel heen, dus ik zal het wel zien......................
Onbekend
sorry, woensdag in lelystad bedoelde ik!
Onbekend
????? Lelystad ligt niet in ZW Drenthe volgens mij.
Onbekend
Zijn dikke duim wel. Als ik het landbouwblad goed heb gelezen zijn deze boeren in lelystad e.o. ervoor om het quotum in te krimpen. Een ontzettend dom plan.
Onbekend
Ja, brutus AH heeft ook geen suc6 met de greenfields (vlees uit ierland) gehad, he?
Wreed...
Groeten JP
Onbekend
Precies Jan Peter, tussen 2 haakjes, hoe gaat het met het pootje?
Onbekend
hij mag nog niet leveren zit nog wachttijd op ivm ikb
Onbekend
grapje
Onbekend
pootje = helemaal genezen, kom alweer geregeld voor de tv, zo als je misschien wel hebt gezien.

Signaal van de Campina direkteur was bedoeld om aan oa AH c1000(retail) etc duidelijk te maken dat ze weer es wat wilden gaan verdienen. Nu is het zo dat niemand wat verdiend. Ook de supermarkten niet. Campina was (is) jaren marktleider, die gaan echt zomaar niet stoppen. Trouwens zijn ze wel volume kwijtgeraakt aan FCDF. (Dirk vd Broek 30 jaar klant bij CMC, Melkunie en Campina)
Friesland. Die jongens en meisjes daarzo vinden melk onder de kostprijs verkopen (= weggeven) beter dan verpoederen. Dat levert nog minder op.
Groet JP

Ps. Misschien kunnen campina en friesland beter gaan fuseren, wat vinden jullie daarvan?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , campina , nmv en zuivelconcern geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0