Hogere kaasprijs-quota duurder.

MEPPEL - Frico Cheese, onderdeel van zuivelconcern Friesland Coberco Dairy Foods, gaat voor het eerst in vier jaar tijd de kaasprijzen verhogen.

Dat heeft een woordvoerder van het zuivelbedrijf gezegd. De verhoging komt op een pikant moment, want sinds vorige week is er door Ahold een nieuwe stap gezet in de supermarktprijzenoorlog met nieuwe prijsverlagingen. Het bedrijf vindt de verhoging verdedigbaar. De consumptie van kaas stijgt harder dan de productie. De Nederlandse kaasproducenten hebben al jaren last van dalende prijzen, onder meer door de toenemende productie in Duitsland.

Als dit doorzet dan zal de melkprijs kunnen stijgen.
Hogere melkprijs leidt naar hogere quota-prijs.
Hopen dat het lukt.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
in dat zelfde art. staat ook dat de kaas divisie verlies draait
daardoor kan de quotum prijzen wel is omlaag donderen
Onbekend
D.O.C. kaas heeft dat in september ook geprobeerd met 0.05 cent de kilo fcdf is toen ook mee gegaan in prijs. Maar naar 1 week moesten ze er al op terug komen omdat duitsland het direkt opvulde. Laten we hopen dat het nu wel lukt.
Onbekend
inderdaad jjjjjaaaaaawimpie..........
gtotep
ja wim..................

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melkprijs , kaas , zuivelconcern en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2