Campina verhoogt prijzen

Campina verhoogt prijzen (Agrarisch Dagblad 25-11-04)

Zuivelconcern negeert verzoek AH

Campina gaat haar prijzen voor dagverse melke en enkele andere melkproducten met ingang van het nieuwe jaar verhogen. Dat heeft het bedrijf aan haar afnemers duidelijk gemaakt, bevestigt een directiewoordvoerder van Campina Nederland.

Prima, zo moet het. FCDF heeft haar kaasprijzen al verhoogd. Zo moet het omhoog en mooie negatieve resultaten van AH, misschien dat ze dan die prijzenslag onderhand stopzetten.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
de verhogingen zijn een heel goede zaak
we moeten dat geld wel in de melkveehouderij houden
en niet een veelvoud uitgeven aan quotum
want dan is de verhoging een verlies
Onbekend
De Konmar moet eerst kapot, vervolgens kan AH de prijs in Nederland zowel aan inkoop als aan verkoop zijde bepalen. Of we moeten de melkaanvoer nog meer concentreren met de omliggende landen. Voor landen buiten de EG hoef je niet bang te zijn dit zijn nog lang geen concurrenten.

Over de quotumprijs, je hoeft niet te kopen, verkopen mag ook altijd! Ook met 6 ton melk kun je een goede boterham verdienen, gewoon kritisch op de kosten.
Onbekend
Dat geld zullen ze wel hard nodig hebben voor de pensioenvoorziening die nu 7,5 Eurocent per kg melk bedraagt!
Onbekend
inderdaad jaaaa wimpie,,,,,,,,,,
Onbekend
Wat ik niet begrijp is dat FCDF en Campina hun melk ook gieten in verpakkingen van huismerk en van zaanse hoeve etc. Als ze daar nu eens mee stoppen. En alleen hun melk in Campina en Friese Vlag verpakking gieten. De melk die ze over hebben kunnen ze nog beter weggooien dan in een pak van zaanse hoeve gieten. Of snap ik het nu niet helemaal?
Onbekend
Feitelijk zoudenze dit inderdaad niet moeten doen. Echter de supermarkten willen ook goedkope betrouwbare melk die minder bekend is. Tevens zijn onze eigen coöperaties als de dood dat als zij een hogere prijs bedingen bij de supermarkten, de andere coöperaties hier onder door gaan, en zij dus gaan leveren.
Simpele oplossing: Gun elkaar wat als coöperatie, en je kunt een veel betere terechte melkprijs aan de veehouders betalen, en concurreer elkaar niet kapot.
Daar is niet één coöperatie mee gebaat, dus ook de veehouders niet.
gtotep
jawim............

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's campina en zuivelconcern geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN