Campina maakt vlees uit melk

<b>Door Kees den Exter

Donderdag 2 december 2004 - ZALTBOMMEL - Zuivelconcern Campina is bezig met de ontwikkeling van een vleesvervanger met magere melk als grondstof.

Het concern wil dat niet bevestigen. Een woordvoerster: ?Over nieuwe producten die nog in het experimentele stadium verkeren doen wij nooit mededelingen."
</b>
Campina boert voort op de experimenten van een bejaarde en inmiddels overleden agrariër uit Limburg, die jarenlang in zijn keuken in de weer was met melk, om er een vleesachtige substantie van te maken.

Campina zou er brood in zien en zou plannen hebben om de vleesvervanger volgend jaar op de markt te brengen.

Het experimentele stadium is in elk geval zo ver gevorderd dat personeelsleden proefpakketjes mee naar huis krijgen om te proeven. In die pakketten bevinden zich onder meer kipnuggets, hamburgers en filetlapjes en schnitzels die qua verpakking en uitstraling niet te onderscheiden zijn van vergelijkbare producten die hun herkomst hebben bij kip, koe of varken. De producten zijn te frituren of te bakken in boter of margarine.

Ook qua smaak scoren de vleesverangende producten goed, zo mocht een gezin buiten de Campina-familie ervaren dat ook een pakketje kreeg toegespeeld. Een van de kinderen zei dat de schnitzels en filetlapjes van Campina veel lekkerder te vinden dan de stooflapjes en carbonaadjes die gewoonlijk op tafel komen. De vrouw des huizes en de buurvrouw waren het er over eens dat de smaak het midden houdt tussen kip en kalkoen. Alleen de heer des huizes zei de vezelstructuur van het rundelapjes te missen.

Campina zou met het experiment inmiddels zo ver zijn dat ook supermarktmedewerkers bij de smaakproeven betrokken worden

Bron: [www.bndestem.nl]

Deel dit topic

Reacties

anonymous_1262
Het is een goed ding dat Campina deze markt betreed. Natuurlijk kijken sommigevlees producenten er scheef tegenaan, maar ik betwijfel of het een concurent van vlees zal zijn omdat de doelgroep normaal gesproken toch minder voor vlees kiest. In de vleesvervangers is geloof ik nog niet zoveel concurentie, dat spul is akelig duur in de supermarkt heb ik me laten vertellen. Een goede ontwikkeling van Campina dus, ik hoop dat ik het ookterug ga zien in de melkprijs.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , koe , campina , burgers , boter , brood en zuivelconcern geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0