Mineralen(vossen)

Ik heb de laatste tijd op ons bedrijf wat last van vruchtbaarheidsproblemen, koeien worden niet tochtig en behouden slecht. Nu ben ik begonnen met nieuwe mineralen en gaat het gelukkig beter, maar ik heb een vraag over de firma Vossen Labaratories uit Weert. Wie kent het bedrijf en is het wel een betrouwbaar bedrijf?
Ik heb de mineralen overigens niet van dit bedrijf omdat ze mij niet erg betrouwbaar over komen.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Vossen is een bedrijf met agresieve verkoopmethodes, ze proberen je te overtuigen dat ze goede kwaliteit produkten verkopen tegen een scherpe prijs (dat wil zeggen kwantumkorting). Maar de realiteit is, als je het produkt eenmaal gekocht en betaald heb, ze niet meer thuis geven als je klaagt over de werking van het geleverde produkt.afz. een boer die er een keer ingetrapt is
Onbekend
Heel bekend verhaal, hebexact dezelfde ervaring met die lui..........
Onbekend
Uitstekend verhaal als ze komen en mineralen die vrij prijzig zijn maar zag op ons bedrijf niet echt positieve resultaten.Een keer wat gekocht en nooit weer een vertegewoordiger gezien. Bad News.
Onbekend
Het waren vroeger erg agressieve verkopers ( toen heten ze Bionagro) , dat is wel wat verandert. Het waren wel gasten waarbij je moest zorgen dat alles goed op papier stond.
Wat betreft de mineralen liggen in verhouding qua prijs op het zelfde nivo als de weerstandsmineralen van provimi. Alleen als je effect wilt hebben moet je er vita koe bijvoeren. Ik zelf ben er wel van overtuigd dat de tussenkalftijd maar zo 3 wkn. korter wordt. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan, € 250.00 per koe per jaar. Dus...
Belangrijk is ook bij problemen de gezondheidsstatus van de koeien en niet te vergeten het fokbeleid. ( gebruik niet het SA(KF)P programma. (Kapstokken Fok)
Onbekend
Ben het jan eens over de vertegenwoordigers. Dat laatste ben ik niet met hem eens. Nou ja niet eens, jan kan best goede ervaringen hebben maar mijn advies is begin er niet aan. Weg gegooid geld. (vita koe etc). Mijn advies is voor 100 gram mineralen + nog eens 50 gram krijt per koe per dag. En kijk naar je voeding (energie eiwit balans) en zorg voor voldoende structuur.

Wij gebruiken overigens dip van vossen. Bevalt prima.
Onbekend
Ik gebruik momenteel alleeen nog de stalreiniger, die is ook goed.
Onbekend
SAP is zo slecht nog NIET .
Je neemt eerst de stieren die bij jou passen en daarna kijkt SAP bij welke koe ze het beste passen .

Waar doe jij aan mee dan ?

Wie heeft trouwens SAS van RUMA , en hoe heb jij die ingesteld ?
Onbekend
aAais denk ik beter en ki onafhankelijk
Onbekend
SAP kijkt er ook niet naar waar de stieren vandaan komen.
En heb jij zelf inzicht in aAa ?
Ik heb er wel aan meegedaan, maar ik zag zelf niet wanneer een koe een 1,2,3,4,5 of een 6 moest hebben .En als ik dan dacht het is een x zijden zij weer van het is een y. Zodoende ben ik gestopt , met aAa.

En je zoekt toch zelf de stieren op die je aanstaan !
Onbekend
daarvoor heb je een analyseur
Onbekend
heb goede ervaring met vossen gebruiken dipmiddel en een middel voor de klauwen hadden eerst een prima vertegenwoorder daarvoor is wel agresieve verkoper gekomen. maar we gebruiken de middel die wij willen en dat is het.
ze zijn niet goed koop maar als het werk is het niet te duur.
Ik heb de mineralen niet van dit bedrijf .
Verder voor ons een correcte behandeling.
[www.vossenlaboratories.nl]
Onbekend
Vossen , afblijven van die motherfukkers! Die lichten je op met veel te grote verpakkingen en dure mineralen die echt niet beter werken dan van Provimie.
Alleen heb je een hele pallet Provimie mineralen voor hetzelfde geld als bij Vossen voor 5 zakjes. Reinigingsmiddelen en dip ben ik ook niet kapot van , ook hier willen ze het liefst in een keer grootverpakkingen leveren en krijg je een rekening waar je bang van wordt.Mijn advies , koop je mineralen bij je mengvoerleverancier en je reinigingsmiddelen bij een betrouwbare leverancier zoals de boerenbond of je melkmachinedealer , Reca ,ect. Ik ben er een keer ingetrapt en nooooooooit meer!!!
Onbekend
ben het volledig met je eens
Onbekend
Volgens mij ben je er altijd zelf bij.
Onbekend
Een keer wat gekocht om de melkput schoon te maken
Beter middel was er niet .ik vond die vertegewoordiger veels te opdringereg.
Volgende keer dat hij kwam gewoon weggestuurd.
Koop weer bij AGIB bevalt prima
Onbekend
Een goede vruchtbaarheid hangt vooral van een goede voeding af. Zorg dat de koe na het kalven zo minmogelijk conditie verliezen en ze wordt snel tochtig en drachtig. Uiteraard zijn voldoende mineralen belangrijk maar laat je niet wijs maken dat de mineralen van de één veel beter zouden werken en je vruchtbaarheidsproblemen wel even op zullen lossen. Zorg voor een goede voedingsvoorlichter en als hij met de prijs niet uit de pas loopt gun hem dan die mineralen.
Onbekend

Een goede koe verliest niet te veel aan konditie. En het is geen kunst om goeie koeien te fokken, het is de kunst om minder slechten te fokken!!
Onbekend
Teruggang in conditie heeft veel meer met koemanagement te maken dan met fokken.
Onbekend
Dat denkt men omdat dit zo gegroeid is, waaromheeft men dan een curve dat een koe nietmeer dan 0.5 of 1 punt mag dalen. Het is puur fokkerij, een goede koe mag zich niet kaalmelken.
misschien verander je ook nog wel over een aantal jaren.
Ik ben 4 jaar intensief met de conditie score via het sataliet project bezig geweest .
Het is een groot @!#$ verhaal.
Het is puur fok beleid, er is keuze genoeg, we hoeven niet te grijpen naar andere rassen, we moeten alleen weer een "koe" fokken en geen kapstok
Onbekend
Juist,Jan we moeten een koe fokken die de productie aankan .
Waarbij conditie v/d koe voorop staat en daardoor een hogere leeftijd krijgt .
hoog productieve koeien kan men ook goed kruisen met een ander ras n.l.
montibiarde ,productie is dan misschien lager maar leeftijd wordt hoger .
dat de leeftijd hoger is .is positief .
Wij kruisen ermee, maar hebben er nog geen aan de productie.
trouwens nu vaarzen aan de melk van CELLO en MAJOR het zijn beste vaarzen met een goede conditie en productie
Onbekend
Als je er voor zorgt dat een koe goed aan een lactatie begint en er aan de voorkant voldoende in krijgt hoeft geen enkele koe zich kaal te melken. Gebeurt dit wel zoek dan de fout bij jezelf ipv je te verschuilen achter verkeerd ras en verkeerd gefokte keoien, dit geldt ook heel sterk voor de klauwproblemen waar de laatste tijd zich iedereeen druk over maakt.
Onbekend
Als jij praat uit de praktijk heb je een wel heel erg uniforme koppel koeien.
Onbekend
Heb geen bovengemiddeld uniforme groep koeien. Maar als je je management afstemt op je sterkste koeien zullen er te veel in de problemen komen en ik denk dat dit in de praktijk te veel gebeurt. Natuurlijk heb ik ook koeien die het meilijker hebben dan anderen, dat kun je denk ik nooit voorkomen. Het is denk ik wel belangrijk om voor jezelf een grens te stellen in welke mate je een probleem op je bedrijf accepteert en indien nodig je maatregelen neemt om dat te verbeteren en goed bij collega's kijken die die problemen beter onder controle hebben.
Onbekend
Precies. Maar als bepaalde koeien een punt conditie meer terugvallen dan hun soortgenoot, terwijl deze evenveel produceert, dan ligt dit aan de bouw van de koe. Je kunt daar gewoon op fokken.
Onbekend
Spreiding in de koppel hou je altijd, alleen bij veel collega's zakken de beste koeien al een punt in conditie en de rest meer met alle gevolgen van dien.
Onbekend
Izaak CR DELTA en stamboek (nrs)zeggen dat ook
bij mij zijn de koeien die voor type onder de 85 punten score de beste
boven de 85 punten hebben te weinig bespiering en worden niet oud
als ze zo door gaan krijgen we echte kapstoken
Onbekend
Volgens mij heb je hier dat ze die bieten gaan ,aanaarden ,en dan kreeg je te veel zand in de bult .Laatste keer dat ik dat gedaan heb was ongeveer 10 jaar terug.
Onbekend
Ja precies vroeger deed men dat. Moet er niet aan denken dat vieze stinkrommel weer te voeren. En wim zal wel meer koeien onder de 85 punten hebben dan er boven. Die punten zegt toch geen klap over de conditie van een koe? Je voert en je kijkt naar de conditie van de koe, de mest en de productie en dan ga je weer voeren. Toch simpel?
Onbekend
HEET ZOIETS NIET ANALIST
Onbekend
Zetmeel moet je voeren, van gras alleen met biks is niet voldoende. Aardappels hebben veel zetmeel en Sander die stinken niet!
Onbekend
Ik voer mais en gras/erwten zetmeel genoeg.
Onbekend
Vossen kan ik persoonlijk niet.
Indien problemen aanhouden, kijk je zetmeel eens na in je rantsoen, indien te laag kan te maken hebben met het vasthouden van de vrucht. Om koeien tochtig te krijgen kan jodium een rol spelen indien de stofwisseling te traag is. Probeer eens 0.5cc perdier/perdag door het drinkwater
gtotep
Kapstokken klinkt leuk, maar je kan niet zo hard voeren dat er jassen aan komen.
En dat is ook wel interressant.
Goede ervaring met ingekuilde bietenkoppen met blad, stinkt een beetje maar mooie glans op koeien ,beetje meer vlees erop , en geen last van slepende melkziekte , altijd graag aan voerhek , je voert het gewoon met de voerdoseerbak(geen dikke blokken tegelijk).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN