JongerendagFFoods en DDB

Mijn korte verslag van de jongerendag Friesland Foods 12 januari.

Onderwerp van de dag: innoveren met melk.

op de jongerendag van Friesland Foods heb ik de volgende vraag gesteld:
welke innovatie zorgt ervoor dat de melkprijs weer op 40 eurocent belandt?
a) innoveren met je produkt melk
b) innoveren met je cooperatie, als voorbeeld samenvoegen van een stuk of 10 van de huidige cooperaties
c) innoveren in jezelf organiseren, als voorbeeld de Dutch Dairy B.

De reaktie van de sprekers was niet echt verhelderend. De reaktie vanuit het bestuur van de cooperatie behoorlijk negatief, met name over de DDB.

Het grappige was dat Dahlhaus net had gezegd dat goed innoveren begint met de juiste mentaliteit en de juiste mensen, de gastspreker een professor uit Wageningen zei dat goed innoveren betekent niet bijziend zijn en niet naar gisteren kijken.

Het antwoord van het bestuur van de cooperatie over de DDB vond ik juist niet voldoen aan dekwaliteitseisen van Dahlhaus en de professor.

Al met al kreeg ik samen met een ander persoon die een kritische vraag stelde over de melkprijs wel een bescheiden applausje van de zaal. Voor mij een duidelijk signaal. Het bestuur van de cooperatie vind de Markt conforme melkprijs goed, terwijl de boeren de melkprijs betreurenswaardig laag vinden.

We hebben de vergadering afgesloten met een paar lekkere stukken vlees en op de terugweg naar Groningen hebben we nog de melkveeacedemie na gespeeld in de auto.

Melkerstijd
Jan

Voor me gevoel o

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Goed innoveren zijn lucky shots zoals de ontdekking van penicilline . Maar een bedrijf runnen met lucky shots nou dan behoor je tot de allergrootsten . Maar aangezien we geen bill gates of endemols aan het roer hebben staan is dat een ; wagenings zwetsverhaal . Wil je ontwikkelingen begrijpen en in zekere mate kunnen voorspellen dan zul je uit de ervaringen van het verleden moeten putten . Ook zijn wijsheid heeft hij niet uitgevonden , deze heeft hem het verleden geleerd . Ik vind dat ;, net zoals uit eerdere opmerkingen van mij , bij onze bestuurders waarvan vele de wageningse school hebben doorlopen weinig passie zit voor de landbouw .
Onbekend
ik heb niet geklapt voor je jan, sorry
Jannus
als dat een uiting is van je mening, dan hoef je daar wat mij betreft geen sorry voor te zeggen, we leven in een vrij land.

over innovaties gesproken: jammer dat je dit soort discussies niet op de fcdf site kan voeren.

als je een liter water kan verkopen voor 1 euro, dan vind ik het vreemd dat er mensen zijn die denken dat dat niet kan met een liter melk.

ik ben nogal een fan van de confronterende mening
Onbekend
Juist ja, bubbeltjeswater kost al gauw 1 euro, mischien moeten we bubbeltjesmelk maken.
Onbekend
melk en water met elkaar vergelijken is net zoiets als appels en peren. Dat sorry van mij was eigenlijk wat cynisch bedoeld. Ik hou van meningen die hout snijden. 40 cent is absoluut niet realistisch. Je bent ondernemer, je melkt koeien waar een bulkprodukt uitkomt, melk. geen goud.
Onbekend
Moet je niet tegen de campina zeggen met hun wonderkindjes op innoverend gebied . Eerst moesten we naar polen nu hebben ze wat we daar opgezet hebben aan een slim hollands vriendje verkocht . Ben benieuwd welk vriendje ons geld van de thaise onderneming binnen haalt . Beter ten halve gekeert dan blijven dwalen . Maar waarom sloop kopen reorganiseren compleet opnieuw opbouwen en als het dan moet gaan renderen verkopen . Dit is voor mij compleet nieuwe logica bij campina . Zal wel ergens iets gemist hebben .
Onbekend
Ik ben geen professor en kijk wel naar het verleden. Dat is vaak handig om toekomst te voorspellen en het juiste antwoord is A, je zulf zelf moeten innoveren met je produkt. Noch de zuivelindustrie noch de DBB zullen de melkprijs op 40 eurocent krijgen ( hoezo " weer"is ie dat ooit geweest dan?)
Succes.
Onbekend
40 cent is grote flauwekul daarom heb ik ook niet geklapt. Wees eens reeel en loop de nmv geen veer in de kont te steken
anonymous_1246
Tuurlijk is 40 cent ongeloofwaardig...... kun je net zo goed SP stemmen en hopen dat ze je een vast inkomen geven

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's innovatie , melkprijs , ddb en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0