Dus NMV maar 6% !, En verder een pittige bijdrage over Melkquotumprijzen en DDB

Zoals ik lees heeft Siem-Jan gereageerd, dat is hier altijd maar éénmalig, en kritiek kan waarschijnlijk het beste naar zijn e-mail adres.
De melkveehouders zijn dus voor zo'n 68% bij de LTO en voor maar een schamele 6% bij de NMV, dus nog geen tiende van de LTO leden.
Nou dan zou een wat minder grote mond het NMV niet misstaan.
Hier in de buurt (Alblsserwaard-Vijfherenlanden) met vrijwel allemaal melkveehouders verwondert het me helemaal niets, LTO zal hier nog wel veel % hebben en leden van de NMV zijn echt hele grote uitzonderingen.
Er is hier in de vérre omtrek dan ook nog nooit een NMV vergadering geweest
<<<<<<<<<<<<
Verder nog een pittige bijdrage op persoonlijke titel uit het nieuwe ledenblad van LTO-Noord.
Vooral het verhaal over dat onzinnige DDB gedoe moeten mensen als Fred en George maar eens goed lezen

<img src="[tinypic.com];

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Wat heb ik dan geschreven volgens jou Arie over het DDB???

Want dat zijn maar enkele kleine opmerkingen, omdat ik vind dat elke persoon voor zich hierover moet beslissen.
Onbekend
Jij bent toch lid van de NMV ?Dat is toch de club van het DDB?En die maakt zich er toch sterk voor ?En die gaat toch het hele land af om boeren daarvoor te winnen?
Onbekend
Heb dan lef en ga voor je melkfabriek met de retail aan tafel, schrijft hij in het stukje! Nou dat gedeelte hoeven we als melkveehouders niet te doen , daar hebben we zwaar betaalde directieleden voor , da's hun werk. En dat werk doen ze niet altijd naar behoren , dus willen we meer macht met de DDB.
En ik geloof echt niet dat 68% van de melkveehouders lid is van LTO, we zijn hier in het zuiden vorig jaar als ex leden van de ZLTO opgeroepen om onze mening te komen geven over de standsorganisatie. Ze wilden de meningen en redenenhoren waarom we geen lid meer waren en ze vonden het ook dramatisch hoe het ledental terugliep. Eerst dachten ze zo naiief als ze zijn dat het stoppers waren die hun lidmaatschap opzeiden maar nu bleek het merendeel van de opzeggers gewoon actieve boeren! Ik kreeg voor dit middagje wel lekker 150 euri's van jullie lidmaatschapsgeld om mijn mening te komen geven.
Onbekend
Dubbel profiteur dus!
Onbekend
Ruud schreef:
>
> Dubbel profiteur dus!

Is dat profiteren? Dubbel profiteren?
Heb ik jouw uitgescholden dan?
Ik werd opgeroepen door jouw standsorganisatie om naar een bijeenkomst te komen in Boekel om als ex lid uit te leggen waarom we geen lid meer wilden zijn, bij het naar huis gaan kregen we een briefje waar we onze gereden kilometers mochten invullen en de twee uur dat we vergaderd hadden. Ongeveer 6 weken later werd er ongevraagd 150 euri's overgemaakt. Is dit profiteren??
Onbekend
Ja, waarom niet .
a. je betaalt niet voor belangenbehartiging, waar je wel van profiteert, dat is 1
b. je krijgt betaald voor een dienst aan een organisatie van collega's. Waar ik overigens geen lid van ben maar dat terzijde. Leuke bijverdienste, dat is twee.

Als dat geen profiteren is !!Wat dan wel?
Onbekend
Verrekte @!#$, ik betaal lidmaatschapsgeld aan de NMV,. dit is mijn belangenorganisatie. Als dan jouw favoriete organisastie waar je ook nog niet eens lid van bent zoals je zegt, mij ongevraagd 150 euri's overmaken ben ik dan een profiteur? Ik profiteer van de mislukkingen van de LTO en verder niks jongen, verstandsloze dweil die je bent.
Onbekend
lange tenen ?! George ?!
Onbekend
Nee helemaal niet , maar ik laat me niet uitmaken voor een dubbele profiteur!
Onbekend
Je had ballen gehad als je had gezegd van dit formuliertje vul ik niet in, ik hoef jullie geld niet want ik red mij heel goed zonder de lto.
Onbekend
Nee ik heb ballen en pak lekker die 150 euri's!
Onbekend
flinke vent.
Onbekend
Ja dat vind ik ook!

Sander schreef:
>
> flinke vent.
Onbekend
Je hebt er voordeel van gehad dus heb je daarvan geprofiteert, volgens mij een kwestie van begrijpend lezen, niets negatiefs aan. Aan je reaktie te merken voel je het zelf anders.
Onbekend
Izak schreef:
>
> Je hebt er voordeel van gehad dus heb je daarvan
> geprofiteert, volgens mij een kwestie van begrijpend lezen,
> niets negatiefs aan. Aan je reaktie te merken voel je het
> zelf anders.

Waar heb ik voordeel van gehad?Waar heb ik van geprofiteert? Ik wordt simpelweg neergezet als een dubbele profiteur, 1 omdat ik geen lid ben van LTO en zo volgens die RUUD gratis meelift op het zogenaamde succes van LTO. Terwijl ik lidmaatschapsgeld betaal aan de NMV, 2 . Omdat ik werd gevraagd om te komen vertellen op een LTO vergadering in Boekel en daarvoor ongevraagd 150 euri's voor kreeg.Nu was ik op school altijd vrij goed in begrijpend lezen en hij maakt me duidelijk 2 keer uit als dubbele profiteur en ik vind het erg negatief ja, vandaar mijn reactie.normaal probeer ik het netjes te houden, maar ze moeten me niet onbenullig uitmaken voor profiteur!
Onbekend
Sorry hoor George, maar ik vind de kwalificatie 'profiteur' niet te vergelijken met het begrip 'verstandsloze dweil' . Dit laatste is gewoon schelden en je diskwalificeert jezelf ermee. Als je sterk in je schoenen stond en het moreel acceptabel zou vinden om collega's voor jouw belangenbehartigingte laten betalen, zou je je niet zo uit de tent laten lokken, kennelijk voel je je zelf er toch wat minder goed bij. Maar erken dat dan ook!!
Onbekend
Ik erken niks , ik profiteer helemaal niks van jullie club en iemand uitmaken voor profiteur is net zo goed schelden! En ik voel me er overigens goed bij dat ik geen lid meer ben van LTO en wel van de NMV. Ik betaal aan de NMV en die behartigt mijn belangen , dus ik profiteer helemaal niet van jouw LTO!
Onbekend
george gedraag je eens als een kerel.
Onbekend
Ik gedraag me als een kerel, kun je ook wel tegen je vriendje Ruud zeggen dan.
Onbekend
zucht.
Onbekend
<img src="[www.clubs.nl];

<img src="[www.clubs.nl];
Onbekend
Laat mij het laatste woord dan maar hebben: STOPPEN MET DIT GEOUWEHOER
Onbekend
Nou hier is nog altijd meer als 80% lid,( en het gebied waar ik tot een jaar in het afd bestuur zat daar is het nog duidelijk meer),het land is iets groter dan alleen bij jou in de buurt.
En als je als boeren van de DDB niet met de retail om tafel wil, dan moet je ook niet met zulke zotte plannen komen.
Het is toch de dwaasheid gekroont dat terwijl melkveehouders van 80% eigenaar van de zuivelindusrie zijn en daar besturen voor kiezen.
Dat ze dan een organisatie oprichten die de eigen mensen die ze zelf gekozen hebben om hun eigen bezit te beheren, dat ze dan met zo'n DBB moeten gaan dreigen (incl. geen melk leveren) omdat anders hun eigen zelfgekozen mensen hun wil niet doen.
Dat is toch belachelijk en het totale brevet van onvermogen
Onbekend
Zelf gekozen mensen?? Ik heb nog nooit iets te kiezen gehad over de top van Campina!
Onbekend
Zal je ook wel geen lid zijn, anders zou je de procedure weten hoe hoofd bestuursleden worden gekozen
Onbekend
Als je 56000 euri's in de onderneming hebt zitten ben je lid hoor, maar weet je wat je te zeggen hebt 0,0, niks. Je kunt op de afdelingsvergadering je afdelingsbestuur kiezen die vervolgens hogerop "wat" inbreng hebben , met de nadruk op "wat".
Onbekend
Nou voor het geval van een slecht geheugen, hier wat [www.campina.com]

En dat jij niet meer in te brengen hebt dan een ander lid is vrij logisch, zie jij maar eens dat je het bij die NMV alleen voor het zeggen krijgt
Onbekend
Volgens mij zitten er hier op het forum een aantal mensen die nog geen
ddb-avond hebben bijgewoond want alleen dan kun je pas begrijpen hoe de vork
in de steel zit!
Op dit moment moeten wij ieder jaar meer melk leveren om dezelfde omzet te halen
dus of je leverd een maand voor 0,0 ct of 3dagen tot een week in de mestput
voor een betere prijs.
Dan kies ik voor het laatste want zolang wij niets doen blijft de melkprijs gewoon dalen.
Het inkomenvan Schenk en Attema daalt er echt niet van dat gaat alleen maar
naar boven.
Onbekend
Dat heeft niets met DDB te maken, alleen met Quotum verlaging.
Kan de Quotumprijs nog wat hoger
Onbekend
Toch triest dat men alleen op zo'n avond kan vertellen hoe de vork in de steel zit. Heel triest. Ik heb op de veeteeltsite ook al eens gevraagd of men het duidelijk kon uitleggen hoe die hogere melkprijs nu bereikt gaat worden. Tot op heden nog geen antwoord. En als ze willen dat ik op zo'n avond kom moeten ze wat dichterbij zo'n avond regelen en niet op een avond waar ik kan kiezen uit 4 andere dingen.
Onbekend
Zo'n avond is hier ook een wereld reis vandaan , zal wel aan de leden ( die er hier praktisch niet zijn liggen) maar als je het op papier niet kunt uitleggen, dan kan je beslist ook niet mondeling, wat een dooddoener zeg!
Onbekend
Arie , jij hebt je huisje aan het water en geen quotum meer , dus wat maak je je druk.
Onbekend
Praat in ieder geval zinniger dan jij
Onbekend
Ik weet niet of dat iedereen zinnigere praat vind.
Onbekend
Ik wel in ieder geval
Onbekend
Ja jij ook.
Onbekend
Iedereen blunderd weleens en iedereen ziet het weleens verkeerd , mij incluis . Daar zijn nou net discussies voor, het geven van benamingen aan discussiepartners hoe oneens je het met deze ook bent , zelfs al schelden ze , doet afbreuk aan een discussie . Wat die 150 euro betreft veel kabaal om niks . De organisatie heeft de eer aan zichzelf gehouden , wilde blijkbaar zien waar ze eventueel haar houding kon veranderen ten behoeve van haar eigen leden . Voor deze bijdrage heeft ze jou als extern "deskundige" een vergoeding laten toekomen . Eenieder die hierover valt is blind , dit is de meest normale gang van zaken buiten de landbouw .
Onbekend
Nou ik vind het ook een kabaal om niks.
Maar dat doet er niets aan af dat ik wat vreemd zat te kijken, hier in het westen is het compleet onvoorstelbaar dat iemand een vergoeding van de WLTO zou krijgen voor het aanwezig zijn op een vergadering
Maar in het zuiden heeft men kennelijk andere opvattingen en dacht men anders komen die ex-leden niet.
Nou dan zijn ze natuurlijk vrij om een vergoeding te geven voortijd en reiskosten.
Maar zúlke opzegproblemen kennen we hier gelukkig niet.
Onbekend
de melkprijs is toch hoog zat, er kan jaarlijks nog 1 miljard euro in quotum gestoken worden. dan moet er toch genoeg verdiend worden?
want wie de ruimte heeft om in quotum te investeren zal toch wel zorgen dat dit hem niet de kaas op zijn brood kost
Onbekend
Wat een redenering in de olie industrie worden ook miljarden geinvesteerd ieder jaar weer . En toch is hij gemiddeld genomen steeds in prijs gestegen . Dit is een dood ordinaire jalouzie discussie . Daar schieten we als sector niets mee op . De waarde van iets hoeft niet perse overeen te stemmen met de winst die er gemaakt wordt . Er zijn aandelen op de beurs waarop nog nooit winst is gemaakt en toch wordt ervoor betaald , en ook aandelen die 100 x zoveel kosten als de hoogste winst die die firma ooit behaald heeft . Mensen betalen voor dromen of die nu wel of niet uitkomen is een andere discussie .
Onbekend
NMV reageert trouwens nergens meer op , op dit forum. Als de argumentatie niet te weerleggen valt, zoals in december door Hans verwoord onder de kop DDB, blijft het angstvallig stil.
Vorige week sprak ik een collega, ongeorganiseerd, al generaties lang, over dat DDB. Hij vond dat een strak plan. Ik heb toen even doorgevraagd. Wat hij zou doen als hij van de DDB opdracht kreeg om de melk te laten lopen in de put omdat de zuivel niet verder wilde gaan dan , bijvoorbeeld, 34 ct, terwijl de DDB perse 35 ct eist? Zijn buurman , geen DDB lid, levert daar (34 ct) wel voor. Zou hij de kraan openen terwijl de media toekijken?
Verontwaardigd verklaarde hij dat dat toch niet de bedoeling was.

Ik bedoel maar !!!!!!!!! En wel zo'n papiertje invullen.
Onbekend
Nee die Schenk van jullie, die komt ook niet om van de reacties.
Ik hoop dat de NMV eens getallen geeft hoeveel procent ze vertegenwoordigen.
Onbekend
Hij heeft gisterochtend anders nog een steekhoudende bijdrage geleverd.
Onbekend
Heeft steekhoudend zijn onvermogen getaleerd.
Onbekend
Dat is altijd nog beter dan zonder steekhoudende onderbouwing te bluffen met leverantiestops , welke je toch nooit waar kunt maken. Want daarmee draai je de mensen een rad voor de ogen.
Onbekend
Bij de NMV gaat het niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit.Helaas wordt het hele DDB verhaal nog steeds niet gesnapt. Voor men uitspraken doet moet men eerst wel weten hoe het plan gaat werken. Bezoek eens een DDB bijeenkomst De DDB gaat niet de zuivelfabrieken onderdruk zetten maar juist samen met hen bij de retailers een hogere prijs bedingen. Dat is de eerste stap die gezet moet worden. Melkfabrieken kunnen op dit moment niet voldoende druk uitoefenen bij de retailers. Deze hebben nu de macht in handen en betalen veel te weinig voor ons prachtige produkt. Wanneer we als melkveehouders en zuivelfabrieken de macht zelf te hand nemen kunnen we een hogere prijs afdwingen.Dit zal ook europees gebeuren moeten, zodat de retailers niet de mogelijkheid hebben het ergens in de EU goedkoper te krijgen.Want het grootste gedeelte van de export wordt in de EU afgezet en niet op de wereldmarkt. Dus moet het toch mogelijk zijn om daarvoor een goede prijs te krijgen.Het gaat om de verkooptechniek. De verkopers van zuivelprodukten gaat het om de omzet maar niet om de prijs wanneer zij maar zoveel mogelijk kunnen verkopen daarop worden zij uitbetaald.
De landbouw is de enige sector die afwacht welke prijs ze krijgen voor hun produkt.
In andere sectoren staat de prijs vast en daarop kan men ook weer gaan investeren.
In de landbouw gaat men investeren terwijl men niet weet wat het produkt oplevert en over inflatie al helemaal niet gesproken.
Wanneer we niets zullen ondernemen zullen de retailers ons nog verder uitmelken en wie is daarbij gebaat??????
En wie alternatieven heeft mag het mij zeggen, ik heb er nog geen een gehoord.
Onbekend
De DDB gaat niet de zuivelfabrieken onderdruk zetten maar juist samen met hen bij de retailers een hogere prijs bedingen.

Zou je me dit nog wat verder kunnen uitleggen?
Onbekend
Zuivelfabrieken staan nu alleen en kunnen richting retailers geen macht maken.
De retailers spelen de zuivelfabrieken nu uit, ze proberen het zo goedkoop mogelijk in te kopen. Eerst gaan ze naar bv Campina, die geeft een prijs af, daarna gaan ze naar FF en zeggen jullie mogen leveren als je onder de prijs van Campina zit.
Zo wordt onze melkprijs naar beneden getrokken, want de supermarkten stunten met zuivelprodukten.
Wanneer de melkveehouders een bodem in de prijs leggen kunnen zuivelfabrieken dit bij de retailers aangeven dat ze de produkten niet goedkoper kunnen verkopen.
En als die bodemprijs bij alle fabrieken er ligt waar willen de retailers dan hun produkten vandaan halen??? Ze zullen dan die prijs moeten betalen.
Maar het hele DDB verhaal staat ook op de NMV site www.nmv.nu
Ook heeft het verhaal verschillende malen in vakbladen gestaan zoals Boerderij en Melkveemagazine.Maar om het verhaal goed te begrijpen is het aan te raden om een avond te bezoeken.
Onbekend
ik vraag me toch af hoe de NMV dit klaar wil spelen zonder grote quotumkorting.
Onbekend
Mientje ze staan alleen , met jou verhaal ga ik een heel eind mee . Jij gaat van het standpunt uit dat de zuivelindustrie te goeder trouw is en in die gedachtengang moet ook datgene gebeuren wat jij schrijft . Dat "te goeder trouw" plaats ik echter zwaar tussen aanhalingstekens . Ze hebben teveel zaken erdoor gedrukt waar ze als werknemer van de melkveehouders niet het recht toe hadden . Wanneer zij zich dit kunnen permitteren dan is er geen reden waarom de retailers dit niet ook zouden kunnen doen . Eerst schoon schip in eigen huis maken , wanneer je in staat bent om daar een vuist te maken , dan pas krijg je je macht t.o.v de retailers weer terug .
Onbekend
Ze zijn gewoon concurrenten van elkaar bedoel je?
Nou dat is ook de werkelijkheid, zekermet buitenlandse melk van buitenlandse ondernemingen.
Het vreemde aan zo'n verhaal vind ik dat ze het bij de DDB alleen over consumptie melk hebben, alsof alle melk daarheen gaat.
Hoe wil je dat met kaas doen? , En met melkpoeder, En met boter? En met casinaten? etc. etc.
Mocht het echter lukken de prijs te dicteren dan krijg je ook gegarandeerd nog een keer met de NMA te maken, en op Europees niveau vervolgens met Nelie Kroes.
Maar alle melkveehouders in het hele Europa vrijwillig zover krijgen dat ze desnoods op vrijwillige basis allemaal stuk voor stuk de melk een poosje de put in laten lopen als zo'n DDB daartoe oproept, dat is op zich al een hersenschim
Onbekend
Al zou maar 5 of 10 % in de EEG de melk laten lopen heeft dat al een enorm effect. Kunnen de LTOers die niet bij de DDB zijn lekker meeprofiteren. Zag je ook in Amerika, kleine stagnatie in de aanvoer en de melk verdubbelde in prijs.
Onbekend
wat doet die ' verdubbeling van de melkprijs 'met de afzet van producten buiten europa.
en hoe snel zal het melktekort opgevuld worden door import van buiten europa.
Onbekend
Dat heeft zeker effecten maar contracten worden meestal voor een langere termijn aangegaan . In andere landen zijn er vaak ook zeer grote klimatologische schommelingen , dat heeft ook zijn risicos voor de afnemer . Geen melk kan in zo een situatie een grote strop voor de afnemer opleveren . Kaas kan deze ondervangen consumptiemelk niet . Het zijn vaak niet voor niets all in pakketten . Je kunt net zo goed stellen koop je onze lang houdbare producten niet dan krijg je de andere ook niet . Je als een slachtoffer opstellen helpt zelden . Bij voorbaat je neer leggen bij lage prijzen schiet niemand iets mee op . Onze gidsen behoren de fabrieken te zijn maar zijn het niet . Cooperaties die om de goedkoopst mogelijk leverbare melk knokken daar zijn ze in het verleden ook niet voor opgericht . Deze verloochenen hun afkomst .
Onbekend
dus DDB met of zonder quotumkorting ?????
Onbekend
Op dit moment ja . Waar je niets aan kunt verliezen is er ook geen reden om ertegen te zijn . Voor zowel voor als tegenstanders ( die melkveehouder zijn) is dit een win win situatie .
Onbekend
Concurrenten van elkaar zijn is een ding elkaar en de leden kapotmaken is iets totaal anders . Vroeger vaak zat aardappels verkocht en bij particulieren in de kelder afgeleverd . Deden meerdere collegas concurrenten , het was nou echt niet zo dat we elkaar het licht in de ogen niet gunden . Veel afnemers waren steeds dezelfde opbrengsten konden wel wat varieéren , hadden we wat meer aardappels dan andere jaren dan gingen we een klein beetje onder de prijs van de ander zitten bij iets minder deden we het omgekeerde en gingen er boven zitten . Eenieder tevreden en iedereen had een goede boterham . Verkopen om maar de goedkoopste en de grootste te zijn lijdt tot niets , alleen stress en ergernis .
Onbekend
Ja zodra men met consumptie melk( incl. toetjes) met minder verdienste dan b.v. kaas genoegen neemt klopt dat, maar als zuivelondernemingen met consumptie melk meer opbrengst hebben dan in kaas dan zullen ze proberen hun markt aandeel uit te breiden.
Verder is concurrentie op velerlei terreinenniet zo vriendelijk als jij doet voorkomen, kijk nu maar eens naar supermarkten.
En als bouwondernemingen geen onderlinge afspraken mogen maken van de NMA dan zullen boeren en zuivelondernemingen dat ook niet mogen, zekerzodra het over heel de markt gaat
Onbekend
Je hoeft geen afspraken te maken . Kijken wat de ander doet op ongeschreven regels heeft de nma ook geen vat . Supermarktoorlog ja die is er op dit moment de vraag is hoe lang nog en wat komt dan terug . Een jaartje superoorlog is toch geen meetlat .Uienboeren hebben hun uien ook weleens twee jaar op de mestvaalt kunnen kiepen . De oogst van de aardapppelboeren gaat dit jaar ook door de goot . Stelt dit oorlogje dan wat voor . Arie iets meer relativeren .
Onbekend
DOM en lto onwaardig
Onbekend
Dat wordt moeilijk want die stijgt bij de dag.
Onbekend
Ben het helemaal met je eens.
Onbekend
STELLETJE KLEINE KINDEREN ,WAT EEN ZINLOOS GEMAUW ZEG .JULLIE LUKKEN ALLEMAAL WEL,, WIMMEN,,
Onbekend
George, welke datum ben je in boekel geweest.
En ben je dan omgekocht voor 150 euro
Onbekend
Weet ik daar van , ergens in Juli afgelopen jaar , en koopt jouw LTO ooit iemand om dan?
Onbekend
Volgens mij hebben verschillende mensen last van hoge koop en lease prijzen en reageren ze dat op elkaar af .Ze geloven niemand,maar als er gezegd word de quotumprijs zakt door het afschaffen van het strustureel verleasen gaan ze mee.Alsof het extra melk was,maar die melk werd al 17 jaar gemolken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nmv , ddb en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
66
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN