LTO en NMV zijn niet te vergelijken.

NMV, een jaar of 10 oud, heeft alle leden zelf moeten werfen. LTO daarintegen is gewoon het samenvoegsel van alle standsorganisaties en geloven uit voorouders tijd samen. Dat LTO veel leden verliest is duidelijk, je gaat niet reorganiseren omdat je zo sterk groeit. Dat LTO een ver van mijn bed organisatie is, is ook geen nieuws. Neem de NLTO, mooi gebouw, duur volk in mooie maatpakken die op maandag morgen eerst is weer moeten bedenken waar ze nu weer hun duurbetaalde 36 urige werkweek mee moeten vullen. O ja, belangenbehartiging....

Het onvermogen van LTO werd tijdens de mkz pijnlijk zichtbaar, Brinkhorst die met een grijns over "de Boeren"(LTO) sprak, vakgroepsvoorzitters die totaal onzichtbaar bleven, en een bedel-aktie waarvan vervolgens het geld op moest gaan aan lespakketten voor scholen ???... Dan de kleine NMV, wist zich met Gerrit Roos prima in tv programma Netwerk te verwoorden, maakten zich al terecht druk toen de mkz nog in Engeland was, en hadden later met Verhoef uit Lelystad een boer die prima de onvrede en onmacht wist te verwoorden.

Nu mag van mij een ieder lid zijn waar die van wil, maar dat mensen een oordeel hebben zonder ooit een NMV bijeenkomst te hebben bijgewoond vind ik weinig intelligent. Welke vraag je ook stelt, je krijgt gewoon netjes antwoord. Bij LTO moest altijd alles "meegenomen" worden (laat staan dat je er ooit nog wat van hoort). LTO breekt zichzelf wel verder af, daar ben ik van overtuigd. Nu willen ze zelfs dat het quotum wordt afgeschaft, nou dan kun je straks een godsvermogen voor ledenbewijzen gaan betalen als je wilt uitbreiden dat schiet op. Dan de quotumbeurs, zal ook alleen maar de quotumprijs verhogen. Niemand "geeft" zijn melk weg voor 25 ct., dan melken ze gewoon door. Een melkprijsdaling van 21% als behaald resultaat presenteren is natuurlijk helemaal bij de beesten af!, als je als LTO zoiets als behaald-resultaat ziet houd ik mijn hart vast.

Siem Jan Schenk vond de nieuwe NMV voorzitter geen erg sterke indruk maken liet hij weten in de Boerderij. Tip voor Siem Jan, laat je is met een camera opnemen als je een zaal toespreekt, jij maakt in z'n geheel geen indruk. Dat is dus nog minder als geen sterke indruk maken. Dat er bij je herverkiezing geen tegenkandidaten waren geeft maar aan hoe zo'n dooie boel het is bij LTO. 68% van de melkveehouders is lid volgens jou, en daar ben jij het "gezicht" van? Nou dat maakt pas een sterke indruk.....wat dat voor melkveehouders zijn?, ik weet het niet......, ze slikken in elk geval echt alles als zoete koek!, en betalen daar nog duur voor ook.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Heel goed geschreven MARK.Een goede samenvatting van wat hier(op deze site) de laatste weken de revu gepasseerd is.
Ik ben het met je eens, want ik denk ook dat de A.B.T.Ballen al meer leden had als nu LTO.Ophouden met lid zijn van een club grijze muizen en over naar een andere belangenbehartiger en voor een kwart van de contributie.
Onbekend
Tja ik ben het ook eens met Mark, maar da's duidelijk denk ik!
Onbekend
ik ben het niet eens met mark.
daarom ben ik dus nog LTO lid.
Onbekend
Je bent "nog" LTOlid, dus je twijfelt al. Ga eens naar een NMVavond zou ik zeggen dan ben je er zo uit waar je moet zijn.
Onbekend
voor de duidelijkheid: ik blijf LTO lid.
Onbekend
Wat een geklets zeg, ieder lid van de LTO is dat ooit persoonlijk met zijn persoonlijke handtekening lid geworden.
En niemand heeft ooit het lidmaatschap uit een erfenis van zijn voorouders overgehouden.
Bovendien valt ieder jaarde rekening op de deurmat bij een lid van de LTO, en jij wil dan zeker beweren dat LTO leden die helemaal niet zien, en dan uit gewoontelid blijven?

<<<<<<<<
Vakgroepvoorzitters worden direct gekozen, en een ieder kan zich kanidaat stellen, dus als je zegt dat de leden daar niets over te zeggen hebben , dan ben je een stuk onbenul
<<<<<<<
Onbekend
Het bestaan van de NVV NMV NAV en de NVP bewijst het onvermogen van de lto,een groot onvermogen.
Onbekend
arie
ik denk dat veel oudere kleine boeren uit gewoonte lid blijven.
betalen weinig contributie en blijven voor dat ##$$@@@# blad oogst, want die krijg je anders ook niet meer
Onbekend
Hej LTOers leg mij nou eens uit waarom de nmv groeit en lto verliest.siem jan zegt wij zijn er voor de blijvers.dan mag ik toch aannemen dat lto de grotere melkveehouders als lid heeft.hoeveel procent van het nationale quotum vertegenwoordigt lto dan?is dit meer of minder als 68% en waar haal je dit weg?
Onbekend
Laat iemand dan eerst maar eens het ledenaantal van de NMV noemen, anders weet niemand waar over gepraat word
En praat zoals van Jetje "ik denk dat veel oudere kleine boeren lid blijven" daar heb je ook al helemaal niets aan
Daar kan ik ook wel mijn "ik denk"tegen over zetten, dat is allemaal niets waard, Jullie hebben geen feiten, en je denk alleen maar wat je graag wenst.
Gezwam in de ruimte noem je zoiets
Onbekend
In wat jetje zegt zit een kern van waarheid deze groep vind je beslist niet bij de nmv daar is deze te jong voor . Voor de rest ben ik het met je eens . Aantal nmv leden en de eventueel bijbehorende deel van de nationale melkplas ben ik ook wel benieuwd naar . Benieuwd maar echt interessant voor een discussie nee . Het verhaal van de boerenzoon op vrijersvoeten met een meisje tussen de velden die tijdens de wandeling zegt : deze lap is van mij en deze en dit zo een aantal keren herhaald en telkens wanneer hij dit zegt , om er zoveel mogelijk nadruk op te leggen , op zijn broek slaat . Voor degene die dit niet begrijpt op zijn broek waren ook een aantal lappen genaaid .
Onbekend
Ik heb zelf een vergadering van de NVM meegemaakt dat ging over kkm erkenning de NVM riep zijn leden op om niet mee te doen, mijn vraag uit de zaal was hebben jullie als bestuur de controleurs dan geweigerd, nee, maar een ieder was verantwoordelijk voor zijn eigen doen.
Laatst heb ik een vergadering van DDB meegemaakt, mijn vraag uit de zaal was zijn jullie bereid om melk weg te laten lopen, antwoord, zover is het nog niet, we gaan eerst inventariseren hoeveel mensen ons steunen.
gtotep
Ze kosten beide geld, en daarvoor kan je ook een weekje "all in" naar Turkije op vakantie.
Aan ieder de keuze.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , melken , nmv , boerderij , melkveehouders , boer en mkz geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
4