Het sprookje vande DDB

Op deze site wordt vooral door LTO fans regelmatig schamper gereageerd over de plannenvan de NMV. Onrealistisch,we zitten niet op een eiland, is de dooddoener. Voor zover ik weet zit Canada ook niet op een eiland, het grenst bovendien aan het meest agressieve handelsblok ter wereld. Tochheeft men een prima melkprijs, hoe ze dat doen? Heel eenvoudig , de grenzen dicht en produceren voor de binnenlandse markt. Het is maar net hoe braaf de bobo's aan het handje van de WTO lopen. (Zie Canadianfarms.nl)
"Canada hanteert het systeem 'cost of production'. Dit betekent een gegarandeerd inkomen voor de gequoteerde takken melkveehouderij en pluimveehouderij. De kostprijs wordt volgens een formule bepaald en hier bovenop wordt voor de boer een winstmarge gezet. De opbrengsten worden dus volledig onafhankelijk van de wereldmarkt bepaald.

Melkveehouderij en pluimveehouderij bieden de beste vooruitzichten in Ontario."

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Moeten we in Nederland eerst de produktie meer dan halveren. Op europees niveau natuurlijk minder.

Zou natuurlijk een droomscenario zijn. Wat zou er eigenlijk op tegen zijn. Alle melkvehouders zullen het toejuichen. Minder koeien melken maar dan voor 40 eurocent per liter.

Wat zou de prijs van het melkquotum dan zijn. Lto strijd tegen hoge quotumprijzen dus LTO zal tegen deze plannen zijn omdat hoge melkprijzen tot hoge quotumprijzen lijden. Siem-Jan Schenk waarschuwd meteen in alle kranten voor de veel te hoge quotumprijzen...........
Onbekend
Dit was ook de bedoeling,de toenmalige minister Braks wilde ook een groor deel van de rechten uit productie nemen en gaf daar een vergoeding voor net zoiets als de slom,sloopregeing ed maar de melkveetak heeft zelf een hogere prijs betaald door de jaren heen door rechten op te kopen van degenen die wilden verkopen en een betere prijs konden krijgen dan bij de minister,of heb ik het mis????
Echter blijft de totale hoeveelheid bestaan en die moet nog steeds de grens over voor het grootste deel en was dat terug gebracht door Braks dan hadden we een kleinere plas en beter op de binnenlandse markt geregelde prijs die nu afhankelijkis van export

Jan
Onbekend
Bobo's?wie bedoel je?
EUlandbouwpolitiek is een zaak van de regeringen, en als die het zoals Canada zouden willen dan moest het EU Quotum dratisch omlaag.
Maar dat willen ze niet, je denkt toch niet dat de EU regeringen zich alleen vertegewoordiger van melkveehouders vinden.
Een héél klein beetje realisme zou geen kwaad kunnen bij je
Onbekend
Van mij mogen ze best 10% van het quotum afhalen , als we dan maar een goede melkprijs beuren. Als ik de kost kan verdienen met 50 koeien , melk ik er echt geen 70!
Onbekend
Bovenstaande opmerkingen waren ook mijn ideeen, tot ik op een DDB avond ben gaan luisteren.

We hebben niets te verliezen om het eens te proberen!!!George schreef:
>
>
Onbekend
Over realisme gesproken. De voorvechter van het poliovaccin kreeg alleen maar tegenwerking van zijn collega's. Onmogelijk was hun antwoord. Toen de doorzetterhet vaccin daadwerkelijk het vaccinkon maken zeiden alle anderen. "Ik wist wel dat hij op de goede weg zat"'.
Dat er dan melk ingeleverd moet worden is logisch, maar hoeveel is dat eigenlijk?
Voor de zoveelste keer, ga eens naar een NMV vergadering, krijg je ook nog antwoord op je vragen.Wat ik met bobo's bedoel dat zijn diegenen die zich met dubbelle pettenvertegenwoordiger van de boer noemen.
Onbekend
je verhaal klopt helemaal. Als je deze droom werkelijkheid wilt zien worden kan ik maar één garantie geven: emigreer naar Canada.
( De kosten van het melkquotum worden trouwens niet in de kostprijsberekening van de overheid meegenomen)
Aangezien deze net zo hoog liggen als hier in nederland en je ongeveer het dubbele aantal hectares moet bewerken om je voer te telen en de huisvestingkosten hoger zijn dan hier is de kostprijs per liter melk dus ook vergelijkbaar met hier en zie je hollandse boeren die emigreren en gefocust zijn op groei weer vertrekken naar de us.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , melkprijs , nmv , ddb en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0