Vraagje aan alle DDB voorstanders

Als de melkprijs 40 cent is, en dus een campina of friesland foods de kosten voor bijvoorbeeld kaasproductie behoorlijk zien stijgen (door duurdere grondstoffen; melk), en hierdoor dus de verkoopprijs van de kaas behoorlijk moeten verhogen.

Met hoeveel PROCENT zou dan de kaas VERKOPEN van kaas door campina of friesland foods dalen, als er veel GOEDKOPERE kaas uit bijvoorbeeld Australie zonder inport heffing hier op de mark gebracht gaat worden?

Bosch

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Friesland foods heeft zo wie zo al de hoogste kosten door o.a. overname coberco en voordurend wanbeleidDBB lijkt mij goed
Onbekend
Om dat te kunnen berekenen :Hoeveel procent australische kaas gaat er dan ingevoerd worden? En waar gaat die australische kaas nu dan heen? Of moeten er eerst nog kaasfabrieken gebouwd worden?
Onbekend
als het niet wereld wijt een DDB komt zijn wij bij 40 ct per kg melk
binnen enkele jaren weer terug bij af, want landen met een zeer lage kostprijs zullen het wel invullen en gaan ons dus verdringen v/d markt
Thans verdringt N/Z ons al in Azie
Het is beter als de overheid een min.prijs maakt en wij met z"n alle de kostprijs(quotum)zien te verlagen
En zodoende weer een rendabele melkveehouderij hebben in ons mooie nederland
met mooie koeien in de wei
Onbekend
Ik ben het zelden met Wim eens maar nu dus wel
Onbekend
de melkplas van australie en nieuw-zeeland samen wordt in azie gemakkelijk geabsorbeerd, daar krijgen wij geen last van in europa wie anders beweert mag het uitleggen het transport is te duur en niemand zit hierte wachten op cheddar -cheese
dat hollandse kaas wordt ge-exporteerd heeft met het bovenstaande te maken, als je goudse of edammer kunt betalen dan koop je dat 10 keer liever dan cheddar!
ik durf zelf te beweren dat als bijv. india zuivel gaat importeren dan zal dat uit australie of nieuwzeeland zijn en dan gaan die landen kaas kopen in nederland.
net zoals de duitsers hun zuivel in rusland afzetten en vervolgens hollandische kase kopen
Onbekend
Hoe heet die Australische kaas die jij in het schap hebt zien liggen? Australië is te ver, USA en Canada ook, die kennen trouwens ook al een soortgelijk systeem, Polen en de Sovjet staten hebben zelf niet genoeg en dan nog van een belabberde kwaliteit, Afrika heeft ook geen zuivel export. Het enige waar je voor moet vrezen zijn de andere EU lidstaten, deze zullen dus aan een eventuele Europeese Dairy Board mee moeten doen.
Onbekend
is helemaal niet te ver
europese kaas gaat ook naar vs en canada
dus waarom niet omgekeerd
Onbekend
De Nederlandse kaas zal daar als speciaalprodukt verkocht worden, de transportkosten tikken minder zwaar in de toch al hogere prijs door. De bulk zal nooit de oceaan overgaan in welke richting dan ook. Helaas wordt onze melkprijs door de bulk bepaald.
Onbekend
weten jullie dat india de grootste melkproducent is
Onbekend
India , hahahaha Wim leuke mop , hoe kom je erbij. Nee dat wist ik niet!
Onbekend
eu 15 landen is grotere producent
Onbekend
Het is ook de grootste melk concument want deze melk wordt door producenten zelf geconsumeerd. Het is zelfs de verwachting dat India door haar grote economische groei meer zuivel gaaat consumeren, waardoor het een importuur van zuivel wordt
Onbekend
koe niet langer heilig daarzo?
Onbekend
Toch wel KKM dacht ik hé. Of niet?
Onbekend
George, vraag het is na het is wel zo maar jij gelooft alleen Mark

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , campina , kaas en ddb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN