De Stichting Handen af van Melkleasen blijft voorlopig bestaan

<b>Op dinsdag 25 januari 2005 heeft de Stichting Handen af van Melkleasen op haar druk bezochte jaarvergadering in Elst de gebeurtenissen van 2004 geëvalueerd. Solidariteit en vriendschap versterkten het gevoel van verbondenheid.
</b>
Guus Habets en Hetty Doeze-Jager:
<a href=nieuwsgrazer.nl/photo.php/… target=0><img src=nieuwsgrazer.nl/photo/thumb/… border=0><img src=nieuwsgrazer.nl/photo/thumb/… border=0></a>

De conclusies waren dat devoorspellingen van LTO- heren Schenk, Laarman en Van Weeperen en NAJK dat de koop- en leaseprijzen voor melkquotum zouden dalen als het structureel verleasen van het volledige melkquotum zou worden afgeschaft, is niet uitgekomen. De prijs is nog nooit zo hoog geweest. De heren houden zich nu verdacht stil.

Overwegen zij hun vertrek? De stichting heeft altijd aangegeven dan hun visie geen effect zou hebben op de verlaging van de quotumprijs. De sector is gewaarschuwd, want zij heeft nieuwe boze plannen, die geweldige kapitaalsvernietiging veroorzaken.

Tijdens de behandeling in de Tweede Kamer hield met name het CDA zijn rug niet recht, de Kamerleden durfden de eigen CDA- minister niet te trotseren. Zij hebben minister Veerman en zijn ambtenaren de ruimte die Brussel nationale overheden biedt, niet laten benutten. Deminister bleek keer op keer slecht geïnformeerd. Hij heeft het niet aangedurfd met de Stichting Handen af van Melkleasen in gesprek te gaan.

Het kort geding dat werd aangespannen door de stichting tegen de onbillijkheid van de Nederlandse invulling van de nieuwe verordening superheffing, werd afgewezen omdat eerst de individuele rechtsgang benut moest worden bij zowel de COS ( Centrale Organisatie Superheffing) als bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven ( CB. Echter de termijnen voor deze rechtsgang waren te kort om vóór 1- 2- 2005 af te ronden.

Burgers moeten zich aan beroepstermijnen houden, maar de COS nam de ruimte van begin juli tot eind december om alle bezwaren af te wijzen. De termijn van het CBB kon daarom onmogelijk voor 1 februari gerealiseerd worden. De grote verliezers zijn de blijvers in de sector melkveehouderij. Die zijn nu overgeleverd aan speculanten, die zo laat mogelijk quotum tegen een hoge prijs aanbieden. De winnaars zijn de verpachters en belastingdienst. Het maakt onpasselijk dat collegae boeren zichzelf handhaven en anderen hun bedrijven misgunnen. Het is laakbaar dat accountants en adviseurs verzuimd hebben hun praktijkkennis te gebruiken om de stichting te ondersteunen.

Wij twijfelen zeer aan de rechtvaardigheid en deskundigheid van LTO, NAJK, minister Veerman, ambtenaren, het CDA en de PvdA. Op verzoek van de vergadering blijft de Stichting Handen af van Melkleasen voorlopig bestaan.

Stichting Handen af van Melkleasen, Habets, Bisseling en Doeze Jager, Elst Overbetuwe

<a href=xs4all.nl/~hlammers/index.nieuwslease.htm/ target=0>Verslag vergadering 25 januari te Elst</a>

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
je maakte je druk,
je hebt gestreden,
helaas je hebt verloren.
en morgen zijn ze jou vergeten

.......... en de wereld blijft nu ook weer, gewoon doordraaien.....................
Onbekend
Fijn dat u blijft bestaan. Ik word nog geen lid.
Onbekend
Het is een beetje vreemd te stellen dat de "blijvers" nu zijn overgeleverd aan speculanten. De stichting was er in de eerste plaats natuurlijk niet op gericht de belangen van "melkende melkveehouders" te behartigen. Die indruk wekken is naar mijn beschijden mening niet terecht. Bovendien moet je de afschaffing van het structureel verleasen waarschijnlijk zien als het begin van een reeks hervormingen op quotumgebied.
Onbekend
Ook u hebt weer de grote misvatting de stichting behartigde zeer zeker de belangen van de melkveehouders,alleen die hebben het niet doorgehad. Mevr Bisseling zelf melkveehouder was vurig plijtbezorger.Maar de melkveehouders hobbelden maar achter Siem Jan Schenk aan met zijn voorspellingen 30% quotumprijs verlaging.En tuinden in zijn verhalen Maar een club krijgt een voorzitter die ze verdienen.Veel succes Guus
Onbekend
Stichting Handen af van Melkleasen kan dan twijfelen aan de rechtvaardigheid en deskundigheid van de hele wereld, feit blijft, mijns inziens, nog altijd dat melkquotum het recht is om melk te mogen produceren. De hele lease-constructie is altijd bedoeld geweest om probleemgevallen en kleine mee-/tegenvallers op produktiegebied op te lossen. Dus pertinent niet om afbouwende of van richting veranderende bedrijven van een structurele financiele basis te voorzien. Het verdwijnen van structureel verleasen is dan ook zeer rechtvaardig! En over de deskundigheid van de genoemde organisaties laat ik me verder niet uit: wie een splinter in het oog van een ander ziet..................
Onbekend
Heeft heel goede ogen en ziet heel scherp
Onbekend
Sorry sjakie het is op dit moment geen recht maar een plicht om minimaal 70% te produceren . Niet de zaak op zijn kop zetten . Bij een recht heb je keuzevrijheid en nu niet slaafje .
Onbekend
Nee hoor Leon, helemaal niet verplicht, iemand die wil ophouden met melken kan dat gewoon doen.
Je moet alleen nu je Quotum verkopen als je dat doet.
We hebben na de invoering van de Superheffing overigens ook nog een aantal jaren gehad waarin er niets verleast kon worden.
Was helemaal nog niet zo gek hoor, ik vond het hele verleasen maar niks toen het werd ingevoerd.
En ik vraag me nog steeds af of niet beter is voor de melkveehouders als het gewoon helemaal werd afgeschaft
DE verevening is dan gewoon wat groter, en dat kost minder dan duur leasen.
gtotep
dichter des plattelands.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , melkquotum , burgers , superheffing en najk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0