DDB in ledenblad Campina

In het ledenblad van Campina van deze maand discussiëren Gerrit Roos (NMV) en Jan Uijttewaal (bestuurslid van Campina) over de nut en noodzaak van DDB. Eindelijk een beetje evenwicht in de discussie.

Peter

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Kan dit hier geplaatst worden?
Onbekend
Mooi dat ik het als FF lid zo ook even kon lezen. Ook Gerrit Roos kan mij niet overtuigen. DDB is en blijft gewoon een luchtkasteel, een fata morgana.
Onbekend
Helemaal mee eens ruud
Onbekend
Als je je melkfabriek naar de klote wilt hebben moet je er aan meedoen.
Zoiets werkt alleen op europees niveau en dat gaat toch niet lukken.
Onbekend
Mee eens dat de DDB alleen op Europees niveau werkt. Maar ik zie niet in waarom dat niet zou lukken. Als de melkprijs nog verder daalt dan gaat het vanzelf zo knijpen in de Europese boerenbeurzen dat ze wel graag willen. Het Brusselse beleid van dalende prijzen werkt zo dus mee aan de totstandkoming van de EDB.
Onbekend
beste mensen jullie snappen het nog niet hier is in de eu een tekort aan melk er staat een bericht in topagrar dat ze het eu quotem willen verruimen dus ook voor nederland en dan weer fijn melken voor niks en zeggen dat de melkfabriek naar de kloten gaat slaat nergens op of wil je zelf naar de klotendat vindt ik best maar ik wil gewoon boer blijven dus een hogere melk prijs
Onbekend
Zo is het 711 , we moeten naar een betere melkprijs , er valt niks te kiezen! Gewoon allemaal meedoen met de DDB , je bent een @!#$ als je het niet doet!
Onbekend
Gooi er nog maar wat sektarische propagandamethoden tegenaan.
Helpen en werken doet het allemaal echt niet. En daar is het toch om begonnen, nietwaar?

Wat bedoel je trouwens met $!&"#?'Realist'zeker ?
Onbekend
je hebt nog al een grote bek verdien jij nog zoveel dan
Onbekend
ik dacht dat jij zoveel verdiende in duitsland
volgens jou kon jij makkelijk zat produceren voor 25 cent
Onbekend
wij hebben een kostprijs van 35 cent dat wat jij zegt kees heb ik nooit gezegt
Onbekend
sorry dan was het vario denk ik
Onbekend
bij zlto zijn het zakken vullers volgens jou
nmv is net zo erg
ik krijg vandaag een brief met de kosten voor het lidmaatschap,
je moet hier net zo goed betalen na gelang de grote van je bedrijf, volgens jou was is dit niet.
en dan staan er ook nog 35 sponsers op
waar blijft al dat geld?
steegro sponserd ook, die wil jullie wel helpen om het Quotum te behouden en een hogere melkprijs dan kunnen jullie hem nog meer betalen voor het melkquotum dat jullie dan van de hogere melkprijs gaan kopen

groeten kees
Onbekend
en dan nu nog zeggen dat er teveel melk is he
anonymous_465

Je moet ook een abonnement hebben om er op te kijken,of je vraagt gewoon een proefnummer aan.

Klares Nein zur Milchquotenerhöhung

Der WLV-Milchausschuß (Westfälisch-Lippischer Landwirtschaftsverband) ist gegen eine Erhöhung der Milchquote. Brüssel sieht in den kommenden drei Jahren eine 1,5%ige Milchquotenerhöhung in den meisten EU-Staaten vor. Der WLV befürchtet, dass der Milchpreis weiter unter Druck geraten könnte. Der Ausschuss fordert daher eine Überführung der zusätzlichen Milchmenge in die Bundesreserve. Sollte die EU nicht einlenken, müssedie Bundesregierung die Quotenerhöhung auf das Milchquotenjahr 2008/09 verlagern. So könnte die zusätzliche Marktbelastung zumindest für die kommenden zwei Jahre vermieden werden. Wichtig sei zudem eine faire Verteilung der zusätzlichen Milchquote. Die Ausschüttung der Quote müsse nach bundeseinheitlichen Kriterien erfolgen, damit nicht länderspezifische Interessen die Verteilung bestimmen könnten
anonymous_1262
Mischien staat het <a href="[members.home.nl]; target="_blank">hier</a> wel. (pdf alert)(acrobat reader voor de mensen die niet snappen wat een .pdf is)
anonymous_1262
Als iedereen weet waar het artikel over gaat dan gaat de discussie ook ergens over, ik hooptrouwens dat dit voor iedereen goed te openen is zo. Als ik de scan hier op het prikbord had geplemt, dan was de hele tabel ter ziele gegaan.
anonymous_1262
Wat is dat topagrar?????
anonymous_1262
Ik was aan het proberen op de site te kijken van topagrar, maar er is een inlog. Zelfs vermomd als googlebot2.1 kon ik er niet op kijken (dat kun je bij de meeste krantensites in nederland wel). Kun je niet een screenshotje maken van dat verhaal, want volgens mij staat er inderdaad wel iets over op hun site.

(screenshotje maken:Zorgen dat je het hele verhaal in beeld hebt, dan druk je tegelijk op control en op printscreen, dan open je word of een fotobewerkingsprogramma, en daarin doe je controlen v tegelijk indrukken.)

Als je zelf geen serverruimte hebt dan mail het maar even dan zorg ik dat het hier te lezen is.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's campina en ddb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN