En als de DDB niet lukt wat dan???

Ik ben afgelopen week naar een DDB avond geweest,en ben daar niet veel vrolijker weg gegaan dan dat ik er gekomen was.Maar een ding is me daar wel duidelijk geworden als we als melkveehouders wat willen, moeten we wel allemaal mee doen.Wij hebben het als groep er niet zo op om het met elkaar eens te zijn en zijn als een kuiwagen vol kikkers.Dit is leuk voor de politiek en ook zeer winstgevend voor supermarktketens.De oude struktuur van de zuivelfabrieken is ook niet meer wat het geweest is,het vermarkten van zuivel gaat over veel voor minder geld de boer is sluitpost.Daarom is het nu belangrijk om een keer eensgezind een daad te stellen,doe mee want stel ook al zal de DDB mislukken er is een teken geven van dat niet alles door ons word gepikt. Dat neemt niet weg dat ik hoop dat de DDB ons iets opleverd !!

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
als ddb niet lukt kunnen we gaan verkopen wij boeren redden het niet van 27 cent en een beetje premie wat we misschien krijgen
ik wil ook eens op vakantie
ddb lukt en dat weet ik zeker om dat in eu het water tot aan de lippen staat
Onbekend
Ik weet niet zeker of het lukt , maar ik hoop dat het lukt , het moet eigenlijk lukken anders gaat de melkveehouderij in zijn geheel tenonder!
Onbekend
heb jij het ook in de gaten georg ik wil nog graag een paar jaar boer blijven maar niet voo 27 cent
Onbekend
Melkveehouders in grote delen van de Europese Unie plannen een grote leveringsstop om te protesteren tegen de lage melkprijs.
Op een geheime bijeenkomst in Amsterdam, die plaatshad op initiatief van de Nederlanse Melkveehouders Vakbond, zijn daar onlangs afspraken over gemaakt.
Zeven organisaties van melkveehouders uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Zwitserland zijn van plan een boycot in te stellen om van de zuivelfabrieken een hogere prijs dan de circa 27 cent per kilo van nu af te dwingen. De 7 bonden zijn ook betrokken bij de European Dairy Board.
Woordvoerder Eckhard Harder van BDM Nord (Bundesverband Deutscher Milchviehhalter Nord) heeft de bijeenkomst en de geplande boycot bevestigd. Volgens hem zal de helft van de Duitse melkveehouders meedoen aan een leveringsstop.
Onbekend
volgens mij was dat gewoon op schiphol zo geheim is het nu ook weer niet.
Onbekend
De vele mensen die hier wanhopig om een lagere quotumprijs zitten te smeken, zullen bij een nog lagere melkprijs wel als eerste het licht uitdoen. Ik zie dat wanhopige geneuzel over quotumkosten vooral als laatste stuiptrekking.Ze zitten er al diep in, en denken dat meer melk leveren hun zal redden. Nou, een hogere melkprijs heeft vele malen meer effect dan goedkoper quotum, en geeft nog is geen extra werk ook. Maar goed de meeste boeren zijn zo dom als schapen, ze bleren elkaar altijd achterna en durfen niets alleen te doen, ze lopen hun hele leven zenuwachtig druk te doen, en worden uiteindelijk toch geschoren en opgevreten.

De meeste boeren zouden van hun kapitaal meer rendement kunnen maken met een simpele spaarrekening, dan met de 70-80 uur per week aanklooien wat ze nu doen. En dan willen ze graag nog meer werk (melkquotum) en dan hebben ze daar bakken geld voor over. Ik zie het al, een ambtenaar die salaris wil inleveren voor extra uren werk! Als je nuchter kijkt kun je niet anders concluderen dat boeren wel het meest domme soort is wat er bestaat.

Iedereen verdient aan boeren, behalve boeren zelf. En dat is ook precies wat ze verdienen, dom gedrag wordt nooit beloond.
Onbekend
Markben je voor hoge quotum prijs? ,wil je over 2 jaar verkopen
En de ddb wil hogere melkprijs dat wil iedere boer
maar melk in de put helpt niet het hoofd koel houden en onderhandelen met de ketens waarbij de nieuwe producten op de markt zoals valeas en daarbij een hogere prijs afdingen ook voor de andere zuivel dan komt alles goed
prijzen oorlog is ook bijna voorbij, nog langer heeft geen effect meer
en dan boeren zijn sukkels dat is het nou maar precies je bent te veel in je zelf gekeerd en ziet de materie niet meer waar het om gaat is de economie
en daar horen deze tijden bij
trouwens wat doe je als een nuchtere kalf niet voldoende opbrengt.

20 jaar quotummelkproductie 25%lager in de EU terwijl de wereldproductie hoger is
melkprijs nog nooit zo laag geweest
DDB heeft best fijne ideeen en zorgt samen met hun sponsers voor hoge kostprijs
want bij de kostprijs moeten wij het in eerste instantie zoeken ook de quotum kostenen het beste zou zijn quotum weg
Onbekend
hallo Mark,
ik snap niet waarom jij je quotum niet verkoopt, met de opbrengst kun je je hypotheek aflossen en met de rest kun je je bedrijf opnieuw inrichten met een winstgevende tak.
Weet je geen winstgevende tak tevinden binnen de landbouw zie dan eens verder dan de landbouw.
Onbekend
Kruiwagen vol kikkers?

Dan was toch niemand lid van een een cooperatie??????

Als LTO hier zo bang voor is dan kunnen ze zichzelf beter vandaag nog opheffen.
Onbekend
Om een DDB te laten slagen zullen de deelnemers in mijn ogen een zeer cooperatieve instelling moeten hebben. Nu is het in mijn omgeving zo dat de meest fervente aanhangers van dit plan, tegelijkertijd ook de minst cooperatieven onder ons zijn. Uiteraard geen LTO, met gedonder weg bij de cooperatieve zuivel, en natuurlijk ook geen coop toeleverancier, enz enz., je kent dat wel.
Je kunt er dus gif op innemen dat dit plan ten dode is opgeschreven. Wegens een gebrek aan solidariteit. Omdat de solidariteit van de deelnemers ophoudt bij de erfscheiding van de buurman. Waarvan akte.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , ddb , politiek , melkveehouders en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0