Gesprek NMV met NMa

Een vertegenwoordiging van de NMV heeft een gesprek gehad met de NMa.De NMA had belangstelling voor de Dutch Dairy Board.
Ondanks de vele angsten voor de NMa blijkt veel meer mogelijk te zijn dan vaak wordt voorgespiegeld. Zo is het niet verboden om over een hogere opbrengstprijs te onderhandelen, de NMa juicht zelfs beweging in de markt toe. Natuurlijk is zorgvuldigheid geboden; een prijsniveau moet via onderhandelingen worden bereikt en mag niet worden afgedwongen door simpelweg in een keer voor Nederland een prijs te eisen. Dit is ook de werkwijze van de DDB, door onderhandelingen tot een stapsgewijze verhoging van de melkprijs te komen om dat de kostprijs ook is gestegen door wet en regelgeving. Mochten de onderhandelingen vast komen te zitten en er wordt een melkleverstaking ingezet dan heeft de NMa hier niets tegen.
Tot slot wensten de medewerkers van de NMa de NMV veel succes toe met dit melkprijs verhogende initiatief, een initiatief dat volgens hen zeker door gang moet vinden.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Kijk dat is nog eens goed nieuws en een leuk bericht. Arie hier zou jij wat van kunnen leren , plaats ook eens een positief bericht.
Onbekend
Als ik hier een bericht plaatst dan geef ik altijd een controleerbare bron daarbij.
Zo hoort dat ook, anders kan een ieder wel de nodige onzin de wereld in sturen
Dat bericht van Peter is zelfs niet op de NMV site te vinden.
Nou wanneer hij niet alsnog de bron geeft, dan ga ik er vanuit dat het uit een hele dikke duim komt.
<<<<<<<<<<
En positieve berichten? Nou die geef ik ook, zie b.v. die prijsverhoging van Tesco.
Maar voor de rest is het niet mijn nieuws, en dat de werkelijkheid iets anders is dan jij wilt, ja dat kan ik ook niet helpen.
Dikke duim verhalen? Daar begin ik niet aan!
Onbekend
komt uit de koebonthet leden blad van nmvvan deze maand
Onbekend
Kijk, nu is het een onderwerp. Iemand nog de echte tekst? Of was het eerste de echte tekst?
Onbekend
Ja nu heb ik het ook gelezen , het staat op de 2de pagina van Koebont.
Onbekend
Als dit bericht op waarheid berust, dan is DDB in feite ter ziele.
Want de NMA haalt nu juist een streep door die facetten van het plan die door de NMV als voorwaarden voor het welslagen werden gezien. Immers, er mag niet grensoverschrijdend en ook niet fabrieksoverstijgend onderhandeld worden.
Hoe stelt de NMV zich voor hoe de deelnemers zullen reageren als er tig verschillende prijzen uit de onderhandelingen zullen rollen in Europa?
Wat is dan het verschil met de huidige situatie?

Leg mij dat eens even uit?
Onbekend
Nou waar dit bericht ook vandaan komt, zie mijn eerdere opmerkingen hierover, er staat er in feite ten opzichte van mijn eerder geplaatste bericht uit het Agr. Dagblad niets nieuws in
[beta.prikpagina.nl]
Alleen was mij bericht van de NMA zelf, en is dit dus waarschijnlijk van de NMV die er een zo mooi mogelijke draai aan probeert te geven.
Maar je hebt gelijk een gezamenlijk hogere prijs voor alle boeren afdwingen mag niet, afgezien het feit of dat al mogelijk is.
Onbekend
ruud jij staat natuurlijk achter het lto initiatief in de uien? Precies dezelfde systematiek overigens als de DDB voor ogen heeft; de lto weet dus wel degelijk dat bundeling werkt.
Onbekend
mensen laten we het niet over uien hebben of aardappel
ik vindt dat een teler of leverant gewoon de kost prijs betaald moet krijgen
als je nu kippen varkens koeien of wat dan ook hebt de kostprijs die moet je betaald krijgen
Onbekend
En liefst nog iets meer dan de kostprijs , want anders heb je nog niks verdient.
Onbekend
gelijk heb je georg maar ik ben bang dat er iemand is die denkt dat we rijk worden
Onbekend
Ja de reactie zal niet lang op zich laten wachten
Onbekend
Normaal is dat een ondernemer de marktwaarde betaalt krijgt
Maar als je vindt dat voor dat voor alle producten de kostprijs (wat is dat eigenlijk? In ieder geval voor de ene ondernemer iets héél anders dan de andere) betaald moet worden, nou dan moet je maar communist worden.
Dan ben je geen ondernemer meer

O ja en natuurlijk de hele EU om zeep, want de kostprijs van boeren in elk gebied en elk land is weer anders.

Óér en óérdom gezever van je, voor alle uien de kostprijs? Van wie?
Van de regering soms? De belasting betaler bedoel ik?
En dan het volgend jaar weer véél meer voor de doordraai telen zeker?
Onbekend
Kijk we hebben beet , daaaaaaaaaaaar is ie weer.
Onbekend
Wéér beet zei die? En wie is hiermijnheer de eindeloze zeur ?
[beta.prikpagina.nl]
Onbekend
arie ben op jou verzoek naar de zielenknijper geweest en ik ben 100% daar in tegen heb jij soms last van mislukkelingen syndroom je moet eens negatieve energie om zetten in positief
Onbekend
711, volgens mij heb jij een verkeerde keuze gemaakt destijds door ondernemer te worden. In deze sector zijn ook hele goede mogelijkheden om , in loondienst, de kost te verdienen. Niks mis mee.
Dan had je voor een vast salaris kunnen werken, ieder jaar een beetje erbij.
Maar een ondernemer weet vantevoren dat hij opereert in de markt van vraag en aanbod, dat de prijzen daaraan onderhevig zijn is all in the game.

Maar , misschien ben jij te laat naar vm DDR vertrokken. Voor de Wende heb ik die contreien ook al eens bezocht, toen hadden ze daar marktsystemen die ongeveer net zo werken zoals jou nu voor ogen staat. Ik heb echter begrepen dat de mensen erg blij zijn dat ze ervan verlost zijn.
Onbekend
Henk, het uien initiatief is van een heel andere orde, heeft meer te maken met het oude veiling systeem, de mindere kwaliteit doordraaien en dan maar afwachten of de prijs er van stijgt. Een oud cooperatief principe. Niet zoals DDB voor ogen staat vooraf een prijs stellen die als minimum moet gelden.
Graag zou ik echter zien dat je op mijn analyse zou ingaan dat NMA in het gesprek de DDB onderuit heeft gehaald. Nu probeer je de aandacht er af te leiden door de LTO erbij te halen. Ik heb al van begin af gesteld dat de NMA er een streep door zou zetten, in de vorm zoals NMV voor ogen stond. En , zie daar .........
Onbekend
Dat voorstanders ingaan op problemen die ontstaan na oprichting en mogelijk functioneren van de DDB lijkt mij onwaarschijnlijk. Hebben ze in het verleden bij mij ook nog nooit gedaan.

De enige reactie die je krijgt is dat het zo niet door kan gaan.
dus die zul je zo ook wel weer krijgen.

Bosch
anonymous_1262
Arie heeft hierbij volledig gelijk. Een bericht zonder bron is geen bericht, of het nu goed is of slecht. Hoewel ik het niet altijd eens ben met Arie zijn mening, zet hij hier vaak artikelen neer (met bron) die een goede discussie opleveren. Als je dus een bericht hebt gelezen, zet er dan de bron bij, want dat moederkoekgelul daar hebben we al genoeg van in Nederland.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , nmv , ddb en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN