Geklaag

Donderdag de jaarcijfers van 2004 gekregen wat blijkt;alle opbrengsten hoger en de kosten op de dierenarts na allemaal lager.
Dus ik snap dat geklaag van een aantal personen op deze site niet.
ps. ik ben ook nog lto lid, pittig gefinancieerd,en heb de laatste jaren ook nog quotum gekocht.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Aan bluffers en blaffers hebben we niks , ik geloof je wel want dat was de algemene trend over het jaar 2004. in 1 ding ben ik wel nieuwsgierig, wat noem jij pittig gefinancieerd, 1 euro of 2 euro, ben jij volledig afhankelijk van melkinkomsten of zijn er neveninkomsten. Kortom als je iets wil vertellen, prima maar dan wel goed vertellen (cijfers dus). Want bluffers en blaffers zijn er genoeg op deze site.
Onbekend
en daarom zullen de prijzen voor het melkquotum het opkomende jaar skyhigh gaan worden want hoe beter de beurs van de boer is gevuld hoe hoger de prijzen voor dit productiemiddel.
En wat zijn we dus blij met deze sterk meevallende melkprijs i.c.m. de goede veeprijzen en de lage kosten 😢
Onbekend
het is gek gezegd, maar een aantal weken is er door een collega geloof ik ook al geopperd, beter het quotumprijs 50 eurocent dan 25 eurocent/%vet, dan wordt er tenminste wat(goed) verdient...........................................
Onbekend
Als dat werkelijk zo is, namelijk dat elke penning die even wat langer in een boerenknip zit onmiddelijk in melkquotum gestopt word, dan ben ik een voorstander van versnelde afschaffing van de superheffing.
Dan kunnen we ons verdiende geld weer in werkelijk belangrijke zaken steken.
Onbekend
het klopt helemaal wat je zegt, zelf en misschien jij ook wel hebbende afgelopen 10 jaar hetzelfde gedaan, nl schuld bijkopen om vervolgens het weer recht te praten met dat nu de vaste kosten overmeerdere liters te kan worden verdeeld. de tegenvraag die je nu ook kan stellen is; heeft het geholpen en als ik het niet gedaan had waar stond ik nu met mijn bedrijf en vooral, voor de toekomst. Als,als,als............................!
Onbekend
Als......... de superheffing nu was verdwenen had ik het helemaal verkeerd gedaan.
Als........... de superheffing er over 10 jaar echt af is, is iedere investering op dit moment in quotum waanzin.
Als.............. ik 10 jaar vooruit kon kijken was het boeren een stuk eenvoudiger.

Maar of het er ook leuker van werd ???
Onbekend
het gaat ook niet om de opbrengsten en de kosten maar om het verschil wat ertussen zit. wat hou je over.
Kan je zelf in een echte super Mona dan wel Friesche Vlag kopen of moet je naar de Aldi.
Rijdt je zelf een knappe auto, of moet je vrouw/vriendin daarvoor buiten de deur werken???
Onbekend
Oftewel ,een toetje van Mona , een wolkje melk van Friesche vlag in de Douwe Egberts Senseo en rijden in een auto met het blauwwitte logo, of milsani in een kopje huismerkoffie en een Lidltoetje ,rijdend in een datsun sunny uit '85 is het verschil.
Als je vrouw een topbaan heeft kan het bovenste scenario van toepassing zijn , heb je geen carrierevrouw en de boerderij pastegen een eerlijke prijs overgenomen,is het onderste scenario meer realiteit.De melkprijs is te laag voor jonge boeren , blijft een feit.
Onbekend
klaas, ik wacht op antwoord of kan ik jou nu ook in het hokje van blaffers en bluffers stoppen ?
Onbekend
Gertjan het gaat hier niet om bluffen of blaffen, maar alleen om aan te geven dat het niet alleen kommer en kwel is, wat volgens een aantal het geval is.
Maar ik koop geen quotum met deze prijzen. Ik probeer alleen in die dingen te investeren wat bijdraagt aan het rendement.Gaat ook wel eens mis maar dat hoort bij het ondernemersschap.
Onbekend
Jij bent de tweede Klaas hier op dit prikbord, kun je niet een andere naam of een toevoeging bedenken?
Onbekend
volgens mij was ik de eerste klaas. zoniet dan graag bericht.
Onbekend
Nou dat kan ik allemaal niet nagaan, wel weet ik dat er al een hele tijd een andere Klaas hier schrijft.
Maar wat doet het ter zake, als je maar zorgt voor onderscheiding, dat is toch heel simpel?
Onbekend
Ik ben de andere Klaas en zal me voortaan Klaas de B noemen. Je had het ook kunnen zien aan de andere provider.
Onbekend
Bedankt, natuurlijk zag ik het aan de provider, anders had ik nooit kunnen schrijven dat er meer dan één Klaas op dit prikbord actief was.
Maar dat is iets wat je niet elke keer doet, tenminste ik niet.
Onbekend
Graag gedaan
Onbekend
Ik heb al minimaal 4 klazen geteld.
Onbekend
En het is nog lang geen 5 december....
Onbekend
okay bij deze ben ik in het vervolg S. klaas
Onbekend
Ben benieuwd hoe jij die volle eurocent melkprijsdaling hebt voorkomen, kostenloos het eiwitgehalte 2 tiende verhoogt? Melkpremie was auotmatisch hoger, die kwam van nul. Omzet en aanwas, die is zelden tot nooit 2 opvolgende jaren hoger, dus zegt ook heel weinig. Kosten lager? Ja, de brok was ook bij mij goedkoper, akelig goede kuilen, en een prima groeizaam seizoen. Het jaar 2003 was net het omgekeerde, dus als je kosten gelijk gebleven waren, had je een probleem.
Onbekend
je geeft zelf het antwoord al.
gtotep
kan ook met ander inbelnummer zelfde klaas zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN