Bodemprijs DDB???

Melkveehouders willen met DDB eigen merkmacht vormen

Melkveehouders willen een bodemprijs instellen waaronder melk niet verkocht mag worden. De boeren willen de Dutch Dairy Board (DD oprichten, om gezamenlijk zelf de melk aan de cooperaties te verkopen. Als cooperaties als Friesland Foods en Campina te weinig geld bieden, leveren de boeren geen melk. Belangrijk is wel dat de melkveehouders solidariteit tonen, alleen als een meerderheid geen melk levert heeft de DDB kans op succes. `Armoe verbroedert`, aldus Harm Wiegersma van de DDB.

26-03-2005
Bron : De Telegraaf p. 27, 1/8 p.

gelezen op: [www.mkbnet.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
[www.prikpagina.nl]

[www.prikpagina.nl]

Het plan van het instellen van een bodemprijs is toch al door de NMa verboden, of kloppen eerder berichten op dit form niet.

Bosch

p.s. waar komt plotseling het idee van macht via merken vandaan?
Onbekend
Misschien wordt hier i.p.v. merkmacht, melkmacht of marktmacht bedoeld. Verder is het volgens mij nooit de bedoeling geweest om melk aan de coöperatie te verkopen, de coöperatie moet een hogere prijs bij de handel kunnen bedingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , campina , ddb , melkveehouders , telegraaf , dairy en cooperaties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0