De nieuwe razendsnelle DeLaval melkrobot

Gisteren ook even langs geweest bij Pieter Werkman in Kerkenveld die nog niet zolang de nieuwste DeLaval melkrobot in gebruik heeft, ik keek ervan op hoe snel die werkte in vergelijking met de andere robots die ik gezien heb.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Dit is natuurlijk geweldig,ook niet anders verwacht.Het is pas helemaal compleet als men het juist schrijft nl.Afla Laval of liever DeLaval !!! Verder natuurlijk veel succes en zorgen dat het bedrijf niet op slot komt te staan i.v.m.capaciteit.
Onbekend
geef me een paar jaar en ik melk er 800000 kg. mee vol dus capaciteit genoeg
Onbekend
Ben benieuwd, is er ook een forum op het web van het robotgebruikers?
Onbekend
was er wel, werd best wel veel op gekeken maar weinig op geschreven. Blijkbaar was het te moeilijk. stond bij dorpsrandshoeve.nl .
Onbekend
Heb je hem geklokt, hoe lang duurt het eigenlijk vanaf het moment van herkenning koe totdat de laatste beker hangt?
Onbekend
Ik heb wel een pittige koe waarbij het wel een half uur duurt
Onbekend
Vanmorgen nog een beste trap gekregen van een koe die kennelijk PMS had, ik was gelukkiger sneller dan zijwant het kostte mij nu enkel 1 tepelvoering. Ik moet er dan niet aan denken hoeveel het me gekost had als deze de robotarm voor haar kiezen had gekregen, eurootje of 500 misschien. (ze trappen dan door omdat ze zichzelf pijn hebben gedaan). Dat melken met een robot onder normale omstandigheden perfect gaat dat geloof ik wel maar het verschil van winst en verlies zit volgens mij in zulke obstakels/gevallen.
Onbekend
de grootste rotzakken zijn de beste robot koeien voorbeeld: een vaaqrs die ik in de melkput met 2 beugels molk komt 2.6 keer in de VMS en is de rust zelfe.
Onbekend
ik heb ook wel oren na een robot, kun je ook aangeven wat nou de 5 grootste nadelen van een robot zijn(kosten,plaats,service etc.). de voordelen kan iedereen mij wel vertellen maar nadelen zijn ze wel wat minder scheutig mee, terijl er ook bedrijven zijn waar de boer bij wijze van spreken gek van werd. Pas nog elden nog op de Nije Bosma State geweest. wat ik daar hoorde daar schrok ik wel even van.
Het draaide nu wel goed hoor maar het wel 2 jaar geduurd.
Onbekend
bij Bosman Zathe stond een van de eerste Galaxy robot, misschien de eerste 2 jaar opstart problemen, maar dat was maar 2 jaar. bij lely heeft dat 6 jaar geduurt en bij de laval ook 2 jaar, schoonmaken en aansluiten bij lely ong 1 min 50, bij de laval ong 2 min en bij galaxy ook ong 2min
Onbekend
Ze maken melkrobots niet van pisbakkenstaal hoor. Nog weinig schade gehad vab trappende koeien de laatste vier jaar.
Onbekend
Een tepelvoering kapot door trappen???....dat vind'k wel'n prestatie van die koe
Onbekend
en dat noemt zich razend snel?
Onbekend
IK DOE ELKE MIN 1 KOE ALS HET GOED LOOPT
Onbekend
Belangstellenden naar de snelle robot met capaciteit van De Laval
Wil bij ik bij dezen uitnodigen om nader kennis te komen maken
en wel op 17 nov of op 15 dec Bij De Lavalte Steenwijk .
Na uitleg in hardware en softwareen mogelijkheden v d Machine
er is er ook een bedrijfsbezoek bij.
deelname gratis,DL wijst een dag toe of 17 nov of 15 dec .
aanmeldingen graag via de mail op het volgende Mail adres

ErikaVan.Gunst@delaval.com
Onbekend
Ik doe elke minuut 2 koeien. Draaimelkstal en ik weet zeker dat ik minder kosten heb dan met een robot. Ook wel belangrijk met een dalende melkprijs!!!
Onbekend
Voor een beetje draaimelkstal (incl. bouwkosten)kun je tegenwoordig 3 robots kopen. Je bent dan gewoon voor niks aan het werk, of sterker nog, elk uur dat je in die draaimolen staat kost je geld
Onbekend
Helemaal mee eens Ruud
over onderhoud wat kost het om de melkmeters te ijken van de draaistal
en Freek melk je ook 3 x per dag? zal je vrouw leuk vinden of laat je die melken?
Onbekend
Ik heb in 3 jaar hooguit € 3000 uitgegeven aan onderhoud. Dat is dus maar 1000 euri per jaar. Levensduur van deze stal t.o.v. Robot?????? Energie verbruik t.o.v robot????Storing op onverwachte momenten of a-sociale tijden????

Hier in de buurt een Delaval robot na twee jaar er weer uit. Nu een nieuwe 2 x 8.
Wat kost dat????

IJken van melkmeters. Wat een onzin. Die kosten maak ik helemaal niet. De afwijking met de opgehaalde liters is nog geen 1%. Waarom zou ik dan ijken.
Het enige is dat mijn monstername niet gefiateerd is. So What???
Onbekend
Juist en dan nu kosten van de robot
in verhouding tot melkstal buurman melkt na 5 jaar weer in de melkstal
Om de kosten van de robotveel te hoog zei buurman
Onbekend
Melken hier nu bijna 8 jaar met 2 robots. Hebben de eerste tijd met de onderhoudsmonteur meegekeken en later zelf veel gedaan onder toeziend oog van de monteur. Nu sinds een aantal jaren geen onderhoudscontract meer. Dit drukt de onderhouds kosten iig goed. Verder in 8 jaar ook al aardig afgeschreven op de investering. Maar hebben wel hogere kosten van o.a. energie en reinigingsmiddelen...dan met onze low-budget melkstal van toen.
Onbekend

Ruud, je gelooft in robotmelken of je gelooft er niet in.
Ik geloof er niet in.
Dan maken de kosten voor een ander systeem ook niet uit.
Je moet het systeem kiezen wat het beste bij je past.

Freek, je gelooft toch zelf niet dat je in 3 jaar maar 3000 euro hebt uitgegeven aan het onderhoud van je carroussel.Ik zou de rekeningen er toch nog maar even op na slaan !!!!
Verder ben ik het wel met je eens over de minpunten van de robot die je noemt.

Het onderwerp robotmelken leeft kennelijk wel bij velen gezien de vele reacties.
Onbekend
wat versta je onder zelf gebouwd? wat moet ik me daar bij voorstellen?
Onbekend
Helemaal mee eens freek
Heb een zwager met een robot dat ik weet wat robot melken ongeveer kost
En trouwenshoe is het met de DEZO studiegroep......?
Deze groep robot melkers kon in saldo nooit mee komen ?
Onbekend
Saldo van de Denzo groep kwam steeds dichter bij de referentiegroep. Maar dat was ook wel verklaarbaar. Allereerst werd er gerekend met rente over de boekwaarde. Dan krijg je een aflopend kostenpatroon. Loopt altijd uit op hogere kosten in het begin, en na een aantal jaren komt het break-even point.
Daarnaast werd er vergeleken met een referentiegroep die niet op hetzelfde moment geinvesteerd hadden in een nieuwe melkerij. Daar zaten dus ook afgeschreven melkstallen bij van 20 jaar oud. In mijn ogen hadden ze dan moeten vergelijken met bedrijven die op moment 0 een nieuwe melkstal hadden gebouwd.

in deze rekenarij werd het verschil in saldo ieder jaar kleiner . Wat ik mij ervan herinner was dat de laatste keer het verschil miniem was, het vijfde jaar. Misschien ben ik te achterdochtig maar ik heb een vreemd gevoel omdat men de laatste 2 jaar niet meer gepubliceerd heeft. Of willen sommige adverteerders niet in de Boerderij lezen dat boeren met een oudere robot een hoger saldo realiseren?
Onbekend
De denzo groep zit bij ons in Friesland, wat blijkt nu er is bijna niemand over uit die club, gestopt of de robot eruit gegooid. Als ik lieg, lieg ik in commissie maar de waarheid ligt vrij dichtbij.
Onbekend
Nou, die waarheid ligt behoorlijk anders hoor!

Deze Lelie-gebruikers uit de Denzogroep zijn niet dom hoor. De afspraak was 5 jaar cijfers bijhouden en publiceren, daar stond tegenover 5 jaar geen onderhoudscontract en 5 jaar subsidie van de Rabobank! Die 5 jaar zijn om, trouwens de meeste robots in die groep draaien nog steeds, ik meende dat er één was afgehaakt!
Onbekend
Dat klopt vlgs mij niet, zit zelf ook in Friesland, en ken persoonlijk 2 boeren van die club, overigens prima vaklui met prima resultaten. Leuke discussie btw hier over de robot, fanatieke gebruikers en soms iets jaloers overkomende zelfmelkers..haha..lol
Onbekend
Daarom zei ik als ik lieg, lieg ik in commisie. Was pas geleden op de Nije Bosma State en daar was Veehouder Stokman(deelnemer van de Denzo-groep) ook. Een andere bezoeker vertelde mij dit dus ik heb het dus niet nagetrokken vandaar dat ik een slag om de arm heb gehouden. Ik wil niet op m'n geweten hebben dat ik bepaalde onwaarheden de wereld in help. Dus snel dit bericht naar de prullebak.
Onbekend
<maar de waarheid ligt vrij dichtbij.>

Het is maar net wat je dichtbij noemt!!
Onbekend
Oftewel je kletste uit je nek !!!
Onbekend
Ik ga ervan uit als ik collega's uit de Zuid-westhoek van Friesland tegen kom en die spreken over de Denzo groep(waar de meeste denzo-leden ook zitten) dat er toch enig waarheidsgehalte van mag verwachten. Anders kan ik ook niemand van dit forum meer geloven en zwetsen en zweren we allemaal maar uit onze nek, totdat het tegendeel is bewezen.
Onbekend
probleem is alleen dat iedereen een mening heeft over het melken met een robot en dat dat vaak sterk bevooroordeeld is. Ik melk inmiddels 6 jaar met succes met de Lely en toch hoor ik wel eens via een omweg, want dat hoor je nooit rechtstreeks, dat het bij mij niet goed zou lopen. Ik bedoel maar, er zijn er die willen ook gewoonweg niet geloven dat het goed gaat.
Onbekend
Ik ben in studiefase bezig met een robot, mijn melkstal is 25 jaar oud en niet meegegroeid met de koeien. Het probleem dat ik nu heb is dat je zo verdo.. (sorry) weinig cijfers boven kan krijgen wat nu alles kost en kosten gaat. Open dagen prachtig mooi maar cijfers ho maar ! Mijn melkstal is niet duur, oke zeg ik dan hoe duur dan ? antwoord: dat hou ik liever voor me. Ik ben er een beetje klaar mee met dat onzin. Daarom probeer ik meer via de monteur, buren enz achter te komen hoeveel onderhoud er plaats vind en in te schatten wat dat gaat kosten, vragen vragen en nog eens vragen, that's the way. Heel intersant vind ik diegene die niet sucses waren met een robot en weer terug zijn gegaan naar een "gewone " melkstal. Die hebben een flinke(ook finacieel) aderlating gedaan op hun trots, keuze en ego. Ik vind de keus voor evt. een robot voor mijn bedrijf zeer bepalend hoe ik verder wil, groeien tot ongeveer 7,5- 8 ton melkmet veel eigen arbeid of toch alles richting het melken en de rest van werk uitbesteden. Ik ben er nog niet uit, de ontwikkeling ook niet en de prijs is ook nog niet op z'n laagst schat ik.
Onbekend
Mijn cijfers: 6 keer per jaar preventief onderhoud. laatste 3 jaar gemiddeld 2,7 keer per jaar monteur nodig gehad, resulterend in totale onderhoudskosten van €3300,-/jr
gemiddeld 8 keer per jaar krijg ik een alarm, wat doorgaans binnen 5 minuten is op te lossen (vlekje op laser, lekke slang etc.). Arbeidsinput voor melken, voeren , kalveren, strooien, dwz alle werk wat rechtstreeks met het vee te maken heeft, 2 uur per dag, 1 keer een uur en 2 keer een half uur. Robot schrijf ik in 10 jaar af, maar kan zeker 15 jaar mee, zo ik het nu bekijk, onderhoudskosten hebben namelijk eerder de neiging tot dalen dan tot stijgen na 6 jaar gebruik. Over 4 jaar heb ik een hele goedkope knecht.
Feitelijk ben ik dus parttime melkveehouder met 6,5 ton melk. omdat ik ook nog een akkerbouwtak heb, past dat mij uitstekend. En vlak daarnaast de sociale voordelen niet uit !!
Onbekend
Ruud, hoe zit het met de update van de robot, bv vervangen vacuumpomp, borstels die minder lucht verbruiken [hebben wij nog niet vervangen] compressor, voervijzels die ook wel eens vervangen moeten worden,enz.
Onbekend
Compressor en voervijzels zijn bij ons nog niet vervangen na 6 jaar. We draaien nu ruim een jaar met de nieuwe vacuumpomp die veel stiller en zuiniger is en waar 5 jaar garantie op zit. Deze heeft mij € 1300,- gekost maar dat zit wel bij die € 3300,- gemiddelde onderhoudskosten in. Dat zelfde geldt voor de borstelmotor. De prijs hiervan heb ik niet paraat maar zit volgens mij ergens rond 6 a 700 euro. In mijn geval ook ingegrepen bij de totale onderhoudskosten. Beide innovaties hebben de machine wel veel stiller en energiezuiniger gemaakt en verdienen zich zo zelf terug
Onbekend
Ruud, wat voor contrakt heb jij dan ? 3300-1300-700=1300
Blijft over 1300 voor contrakt plus kosten van de monteur en onderdelen!
Onbekend
Voor dat geld breng maar een robot Ruud ?
Mijn melkstal + voercomputer kost meer denk ik ??
Onbekend
contract van 6 beurten voor 1800 / jaar.

die 3300 was gemiddeld over 3 jaar. toen de pomp vernieuwd is was het wat hoger. een andere keer wat lager. beide grote dingen zijn dus niet in 1 jaar gebeurd, vandaar. ieder jaar is er dus nog gemiddeld 1500 uitgegeven aan onderdelen, en storingsbezoeken etc.
Onbekend
Bedankt voor je gegevens, ik ben ruim 1500 euro kwijt voor onderhoud( 1000 service + 500 voor tepelvoering) buiten de onregelmatige storingen (afgelopenjaar 1 x een andere display voor de afname). mijn melkstal: 2x 6 glazen flessen en invid. pulsaties voor 6,5 ton melk/jaar
Onbekend
Bij mijn 2 x 6 zit ik ook tussen de 1000 en 1500 euro onkosten per jaar en is al jaren afgeschreven
Onbekend
het wel excl. de kosten van de voercomputer, want dat ding (fullwood,Farmfeed) heeft me klauwen vol geld gekost (printplaaten 500 euro/stuk)
Onbekend
mijn de laval is 8 jaar een heeft me nog geen cent onderhoud gekost.
(linke uitspraak morgen ben ik mischien wel de @!#$)
Onbekend
Melk je al 8 jaar met de zelf de tepelvoering?
goed zo koeboer?
Onbekend
Mn voercomputer heeft geen tepelvoeringen
Onbekend
en dan heb je geen melkmeting voor de krachtvoergift aan te passen aan de huidige melkgift, en geen geleidsbaarheidsmeting om mastitis op te sporen. (maar dat laatste kan je zelft doen.)
Onbekend
melkcontrole (ook goed voor celgetalbepaling)
Onbekend
Bedankt Co,

Ik had de vms nog nooit zien werken, open dagen houden ze altijd voor de opstart.
Dan kom ik niet.
Mijn Lely, van 1999 met nog de oude laser, doet er 1 minuut, 15 sec over. Van het moment van koeherkenning tot de laatste speen hangt. Da's toch nogal wat sneller. Met de nieuwste laser schijnt nog wat sneller te gaan.

Mooie verkooppraat dus van Delaval. Maar die naam hadden ze ook altijd al.
Maar schijnt verder wel een goed apparaat te zijn. Anders draaiden er niet zoveel zonder noemenswaardige problemen. Maar grotere capaciteit, ik zou niet weten waar 'm dat dan inzit.
Onbekend
De capaciteit van de robot zit in de koppel zelf.
De koeien moeten zelf graag gemolken willen worden(voeding),moeten schoon zijn zodat de voorbehandeling zo sober mogelijk kan(1 keer borstelen ipv 2) en de koe moet snel uit zijn.
Lely heeft bij mij ook de voorkeur boven DeLaval,vooral de robuuste arm.
Onbekend
2 x borstelen geeft betere melkafgifte
dus ik denk dat je die 8 seconde wel terug wint in kortere melktijd

en over de vaars, ik heb liever dat ie mijn robot kapot trapt dan mijn arm
hoe harder de vaarsen de eerste keer trappen hoe sneller ze stil staan en uit zichzelf naar de robot komenF.de Olde schreef:
>
> De capaciteit van de robot zit in de koppel zelf.
> De koeien moeten zelf graag gemolken willen
> worden(voeding),moeten schoon zijn zodat de voorbehandeling
> zo sober mogelijk kan(1 keer borstelen ipv 2) en de koe moet
> snel uit zijn.
> Lely heeft bij mij ook de voorkeur boven DeLaval,vooral de
> robuuste arm.
Onbekend

Jullie hebben veel technische details weergegeven maar wat zijn nu de kosten per liter melk van de robot.
Onbekend
het gaat er niet om wat het kost maar wat het opbrengt

maar jij kunt mij dan zeker wel even vertellen wat het melken met een carrousel per liter kost?
Onbekend
'Ziet er razendsnel uit' zegt mij totaal niks. Heb je cijfers van de werkelijke capaciteit: hoeveel melk heeft deze robot afgelopen jaar afgeleverd?

Ik moet het eerste Delaval bedrijf nog zien die meer dan 800.000 kg melk op 1 robot aflevert.

Melk zelf met een Lely Astronaut op dit moment bijna die 8 ton vol en er zit nog ruimte in. Streven is over twee jaar 850.000kg met 1 robot. Er zijn al een hele reeks Lely-collega's die na een jaar of 3 - 4 de grens van 8 ton voorbij zijn.

In Spanje hebben we een Lely collega zitten die over 2004 889.000 kg melk afgeleverd heeft: 1 robot 75 koeien hoge productie + melksnelheid. Maar dit is dan ook wel de top.

Harry (uit
Onbekend
momenteel 54 koeien 196 dgn in lactatie 27,6 kg melk 2.69 melkbeurten/koe= 10,26 kg melk per melkbeurt ingem 6 min en 36 sec. nu graag jou cijfers
Onbekend
Momenteel 68 koeien 188 dagen lactatie 29,5 kg melk 2,8 melkingen/koe

1 robot:
2050 kg melk, 190 melkingen 168 weigeringen 2,7 kg/min melksnelheid 13% vrije tijd

Op te halen koeien per keer vandaag: 1 nieuwe vaars en 4 einde lactatie koeien, met filter wisselen en schoonspuiten 15 min. per keer.
Onbekend
Ligt er wel aan hoe vaak je er koeien bij haalt.
En hoe is jouw celgetal bij deze melksnelheid?
Onbekend
hoe lang staan de koeien per melking in de box want 2,7kgmelk/per min. zegt mij niets (2050/2.7=760 min.=een dikke 12 uur dan heb je heel veel tijd over)
Onbekend
Wij halen de koeien 2 keer per dag op. Celgetal 226 geometrisch 217 vriespunt -0,517 zuurtegraad 0,46 kiemgetal geometrisch 7, BSK 46

Melksnelheid van 2,7 kg/min zegt de meeste lely boeren wel wat, gemiddeld in NL ligt dit op 2,1 - 2,2 kg/min. Met 13% vrij tijd heb ik nog een kleine 1,5 uur vrije tijd over: bij 8% vrije tijdzit de robot echt vol. Er zijn uren bij dat er 11 koeien per uur gemolken worden.

Het blijft zoeken naar het optimum: bij meer dan 70 koeien kan ik merken dat ik meer koeien op moet halen. Je kunt alle koeien wel per sé 3 keer willen melken maar je moet ook je zuurtegraad in de gaten houden. Verse koeien worden maximaal 3,5 keer per dag gemolken, einde lactatie koeien minimaal 2 x per dag.

Dit alles trouwens wel bij vrij koeverkeer. 's Zomers beweiden we 12 uur (rantsoenbeweiden).

Harry
Onbekend
een etmaal heeft 1440 minuten, 13% oftewel 1,5 uur over
1440 min - 90 min = 1350 min, 1,5 min aansluiten x 200 melkingen = 300 min
1350 - 300 = 1050 min x 2,7 liter per min = 2850 liter melk per robot.
kun je nog een sterker verhaal vertellen
Onbekend
Waarom zou ik hierover liegen: feit blijft dat die 8 ton met 1 robot gewoon haalbaar is. 2850 kg/dag x 365 dagen zou meer dan 1miljoen kg zijn en dat heb ik niet gezegd.

Ik zeg al: de 2,7 kg/min is meer een cijfer om als Lely boeren onder elkaar te vergelijken. Deze melksnelheid wordt berekend over de melktijd d.w.z. van het moment dat de eerste beker is aangesloten tot het moment dat de laatste slang is leeggezogen (na afname laatste beker). Dan volgt nog een lelywash (reiniging van de bekers). Ook heb je natuurlijk nog de hoofdreinigingen (2x per dag) en eventuele separatiespoelingen na een biestkoe.

Het gaat er mij om maximaal rendement te krijgen uit de robot:

HOEVEEL VERDIEN JIJ PER UUR MET JE MELKSTAL?
Onbekend
robot moet 3 keer een hoofdreiniging doen per dag. kkm weet je wel
Onbekend
Ja, en voor KKM mag er ook geen tegeltje loszitten in jouw melkstal....... .

Die gasten van de KKM weten toch niet waar ze die instelling moeten zoeken. Scheelt me water, energiekosten en capaciteit. Kiemgetal geen probleem.
Onbekend
Ben jij er zoeen die met een veel hoger vakuum werkt?
Onbekend
Nee, vacuum staat op 43,5, pulsatie op 65-35
Onbekend
Collega lely gebruikers doen dat echter wel.
Onbekend
of de tegeltjes in mijn melkstal wel of niet loszitten doet niet terzake wantdie gebruik ik toch niet meer.we zitten gewoon bij dezelfde club
Onbekend
Hoe kom je aan een vriespunt boven de 0,520 ,dat kost mij een cent melkgeld.
Is dit bij andere robotmelkers ook zo?
Onbekend
Lekkere fabriek heb jij. 0,520 Lijkt me sterk trouwens. Campina geeft pas een strafpunt boven de 0,505.
Onbekend
mijn melk gaat naar italie ,beetje onzin om daar water heen te leveren.
Is toch niet zo moeilijk om 0,520 te leveren? Of voor robotmelkers wel?
Onbekend
Lever jij aan van Bakel? En zo ja hoe bevalt dat?
Onbekend
nee direkt aan parmalat
Onbekend
je bedoeld zeker via een leveranciers vereniging en dan aan parmalat.volgens mij moet het via die manier ander zou je quotum in italie geregisteerd staan en dan betaal je natuurlijk geen superheffing
Onbekend
Nee hoor parmalat staat gewoon als koper geregistreerd,is een GmbH
Onbekend
Hoezo?
Onbekend
Vind het een hoge bezetting van de robot. Werkt wel erg goed bij jou! Maar hoe doe je dat als er een storing is? Als bij de lagere rangorde koeien een verse koe zit, is er een grote kans op uierontsteking i.v.m té lange wachttijd. Hoe voorkom je dat dan? Melken hier met 2 robots; nu nog met onderbezetting ...
Onbekend
Als je met twee Lely's melkt weet je hoe groot de kans is op een serieuze storing. Dit jaar 1 keer een monteur moeten bellen omdat de vlotter van de melkmeter lek was. Ik durf het goed aan om de robot tot het maximum te benutten: daar heb ik hem tenslotte ook voor aangeschaft.
Onbekend
2050kgmelk/dag/190melk.=10.79kg/melking
24 uur- 13% = 22.5uur=1350 min/190 melk=7.10min.
10.79/7.10=1.52 kg.melk/min
bij mij 10.26/6.36=1.61kg melk/min.
langere(intensiever) =snelerre melk afgifte
groetjes pieter
Onbekend
langere (= intensiever) voorbehandeling = snellere melkafgifte
Onbekend
Mooi dat minuutgereken, maar hoeveel melk heb je nou afgelopen jaar werkelijk op die ene robot afgeleverd? Zit jij met je 53 koeien op 15000 kg of zo?
Onbekend
21 maart 2005 opgestart dus een dik half jaar nu bezig vraag het mij volgend jaar april eens weer (ps. de koeien lopen per dag 4,5 uur buiten)
Onbekend
wij zijn sinds vrijdag 11-11-05 opgestart met de nieuwe DeLaval v.m.s., en er komt nu al zo'n 75% uit zichzelf, echt het is ongelofelijk hoe snel de koeien aan de v.m.s. zijn gewend geraakt.ook wordt er al 2,5 keer per koe gemolken.En de rust die in de stal heerst is echt super.
Onbekend
gefeliciteerd. Met hoeveel koeien ben je opgestart?
Pas je wel op voor de conditie van de koeienwant je melkt nu wel vaker per dag dus ik hoop ook meer melk en dit koest meer voer
Onbekend
hoeveel is u gemiddelde krachtvoergift?
ik melk ook met vms
Onbekend
max.7 kg in de vms momenteel 5.1in de vms en aan het voerhek een gemend rantsoen met 1kg eiwit aanvuling 0.8 energiemeel 1.3 kg drogepulp en 8kg aardappelpers vezels 17 kg.snijmais en21 kg kuil
Onbekend
<Er zijn al een hele reeks Lely-collega's die na een jaar of 3 - 4 de grens van 8 ton voorbij zijn.>

Zoveel zijn er niet hoor. Ik ken er meer die bij ruim 7 ton er een lely bij hebben gezet en die zeggen "Had ik dit maar eerder gedaan, er is veel meer rust!!"
Onbekend
1 min 15 sec. Vanmorgen geklokt. Lely uit 1999.
Onbekend
Vanaf het moment dat het achterhek sluit tot dat de laatste tepelbeker hangt. 1.15 minuut.
Onbekend
ik ben ook bezich met infor. naar een robot , maar weet niet welke is het beste lely of delaval.
Onbekend
John,
Let op!!! er zijn er die nog een hogere en minder stress gevoelige installatie wat betreft capaciteit kunnen leveren.Dit is geen comm,verhaal maar gewoon de praktijk.!!!!
Onbekend
er zijn ook nog andere en dan heb ik het niet over insentec of Prolion.

maar je zou een bij Fulwood moeten informeren.dat is vrijwel identiek aan de astronaut er zit alleen betere geleidsbaarheidmeting op en de management software is beter
Onbekend
alleen jammer dat ze niet doorontwikkelen en dan wordt de achterstand tov de rest steeds groter
Onbekend
Co,
Bedankt voor deze uitnodiging,willen we graag aan meewerken.Let op !! we gaan dan niet 1 koe checken,maar gaan even een ochtend of desnoods de gehele dag checken hoe het aansluit.Nemen we gelijktijdig ook even de attentie dieren mee en kijken ook even of het altijd dringen is voor het systeem (rangorde dieren).Hetgeen we hiervoor allemaal hebben moeten aannemen,lijkt wel of ze in de file staan om in het systeem te komen.Wat mij wel opvalt is,dat deze gebruikers altijd op het bedrijf aanwezig zijn en dat is toch niet het gemak wat er van voorgesteld wordt.Binnenkort nemen we contact op,succes allemaal.
Onbekend
Ik denk dat het niet uitmaakt, let echter wel op de beschikbaarheid van de onderhoudsmonteur, dit bepaalt op langere termijn de continuiteit. In mijn ogen is Lely beter: zij verdienen op dit moment geld aan het robotgebeuren, dus de robot wordt ook verder ontwikkelt. In mijn ogen een garantie voor de toekomst. Echter niet te lang twijfelen, het echte leven begint pas na aanschaf van een robot.
Onbekend
Fam. Werkman
Hartelijk gefeliciteerd met deze nieuwe aanwinst.Veel succes ermee!
met vriendelijke groet,

Gerrit van spijkeren
Onbekend

Ik snap er niks meer van. Meer dan 100 reacties op de robot terwijl Ruud het met maar 14 reacties moet doen op een zeer goed item over de rente.
Onbekend
Interessante discussie hier op het net.
Ik sta nu zelf ook voor de keus van het gaan robotmelken of niet.
We hebben 80 koeien , wat is dan de beste keus ?????

groeten
Grasbaal
Bedankt voor de tip Dik, ik heb het aangepast............
Grasbaal
Hallo Ruud,

Totaal 2 minuut en 7 seconden
Grasbaal
Jan,

Hoe "snel" is jouw robot dan??
Grasbaal
Ruud,

1 minuut 15 sec, incl binnenkomen, voorbehandelen en onderhangen??.
Grasbaal
Dik,

Op welk adres kan ik daar een filmpje van maken?
Grasbaal
Hallo Dik,

Wanneer kan ik bij jullie robot komen filmen?
Grasbaal
Ook wel handig maar weet niet of dit ook past bij een melkrobot?:

Behandelstraat voor koeien
Met een nieuwe vinding om koeien te separeren en te behandelen besparen Antoon en Lisette Delisse in Erp dagelijks evenveel tijd als de overstap op een snellere melkstal. De veehouder kan het werk alleen af en tijdens het behandelen is er rust in de stal.

[www.zibb.nl]
Grasbaal
Ik heb <a href=landbouw.paginablog.nl/landbouw/2005/… target=0>eergisteren in Zuidlaren</a> de verschillen tussen de DeLaval robot en de "oude" Fullwood Merlin bekeken en die heeft nog steeds de zelfde "logge" aansluitarm en hetzelfde voorbehandel boendertje

<a href=nieuwsgrazer.nl/photo.php/… target=0><img src=nieuwsgrazer.nl/photo/20051122145449296.jpg/ border=0></a>
Grasbaal
Lely lanceert nieuwe melkrobot

Melkrobotfabrikant Lely heeft een nieuwe robot op de markt gebracht. De Austronaut A3 stelt veehouders in staat ongeveer 5 tot 10 procent sneller te produceren dan met de huidige type robots, aldus Lely.

De nieuwe robot maakt het bovendien mogelijk om het celgetal van de melk per koe direct na elk melkmaal te analyseren. De robot gaat ongeveer 100.000 euro kosten en komt begin volgend jaar op de markt.

bron: [www.zibb.nl]
Grasbaal
Vandaag werd het nieuwe Titan melk-robot concept gepresenteerd aan het publiek, vele belangstellenden bezochten de "proefboerderij" van robot-fabrikant Punch in Vijfhuizen.

Voor meer info en discussie:

[landbouw.paginablog.nl]
anonymous_1250
Bij ons in de buurt heeft iemand zelf een carrousel gebouwd. Die zal wel stukken goedkoper zijn dan 3 robotten....
anonymous_1250
celgetal aan de hoge kant........
anonymous_1250
gemiddeld vind ik dat te hoog. Een teken dat het qua uiergezondheid niet optimaal is bij je koeien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot en delaval geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
110
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
107
TREFWOORDEN