Gemengd voeren

wij voeren 80 koeien met een schuitemaker voerwagen van 11 kuub wel een grote kop erop. er staat een fiat 566 voor van 30 jaar oud, zonder kabine van 55 pk dit redt ie makkelijk. er gaat dan ook weinig diesel doorheen.
gewoon in lagen vullen, t.w. onderin rode bieten (anders krijg je ze voor je kop als je ze bovenop gooit) daarna 6 blokken (van kuilhapper) kuilgras, 4 blokken mais met aardappelpersvezel, dan nog bierbostel en perspulp en als je 2x heen en terug rijdt voor het voerhek dan is het heel mooi gemengd...

laden kosten zon 15 a 20 minuten per dag, leegdraaien ca. 2 minuten

waarom makkelijk doen als het moeilijk kan... (mits het kuilgras wel goed gesneden of gehakseld is, anders kan het wel maar dan trekt ie wel eens teveel kuilgras op de afvoerband, maar als je oplet is er niks an de hand...)

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , bieten , koeien , voerhek , bierbostel , perspulp , voerwagen en diesel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0