Hoogtwegt


Agrarisch Dagbladnl / land- en tuinbouw > nieuwsbericht
Structurele verhoging melkprijs Hoogwegt
Zuivelhandelsonderneming Hoogwegt Milk gaat de voorschotmelkprijs volgend jaar structureel verhogen. Het bedrijf schrapt het voorschot op de nabetaling dat normaal in januari wordt uitgekeerd. In plaats daarvan gaat de maandelijkse voorschotprijs met ongeveer een cent per kilo melk omhoog.
Het besluit om het voorschot in januari te schrappen houdt verband met het patroon waarin de leveranciers van Hoogwegt de melk aanvoeren.
Omdat veehouders in het verleden gedurende de wintermaanden weinig melk leverden kregen zij in januari een voorschot op de in het voorjaar uit te keren nabe-taling. Aangezien veehouders de melk steeds gelijkmatiger aanleveren is de noodzaak voor de januari-uitkering volgens Hoogwegt vervallen.

De maatregel geldt met ingang van boekjaar 2006. Dat betekent dat Hoogwegt-leveranciers volgende maand nog wel een voorschot op de nabetaling van boekjaar 2005 tegemoet kunnen zien.



Publicatiedatum: woensdag 21 december 2005
Door: Agrarisch Dagblad

>>> Hoogtwegt ziet de noodzaak van bijsturing van de melkaanvoer over het jaar niet meer in. Zal hier sprake zijn van een tendens?
Zou het einde verhaal zijn voor de rode en blauwe koloms op de RMO-kaart?

Deel dit topic

Reacties

anonymous_821
In ieder geval is de kop boven het bericht niet juist.
Er is geen structuele verhoging van de melkprijs aan de orde bij Hoogtweg.
Onbekend
Ik dacht al, zou de kerstman echt bestaan
anonymous_1249
uhm, die bestaat toch echt????
Onbekend
alleen bij mijn schoonouders op 1e kerstdag
Onbekend
Zelfs bij de Boerderij geldt mischien dat de wens vader is van de gedachte.
anonymous_1249
Het is een kop die de aandacht trekt. Wat er in staat is ten tweede (of ten derde)
anonymous_1246
>Hoogtwegt ziet de noodzaak van bijsturing van de melkaanvoer over het jaar niet meer in.

Ook hier bij Leerdammer hebben ze de zomerheffing al een paar jaar geleden afgeschaft en hebben we alleen nog een wintermelktoeslag die van Oktober t/m Januari geldt. Er hebben al eens discussies plaatgevonden om een regelmatigheidstoeslag in te voeren dwz op één of andere manier de boeren belonen die gedurende het jaar het regelmatigst melk leveren per dag.

Doordat bedrijven groter en efficienter worden zal volgens mij de melkaanvoer per dag steeds stabieler worden . Ook de melkrobot (alhoewel in procenten nog niet een zeer groot aantal) en het minderen van beweiding zal hiertoe bijdragen. Een toeslag of heffing zal in dat geval ook verdwijnen.
Onbekend
leerdammer heeft zover ik weet nooit een zomerheffing gehad !
anonymous_1246
Even opgezocht :Tot en met 1997 vond er een zomerheffing plaats van 5 gulden-centen.

Voor de goede orde: De wintermelktoeslag voor 2006 geldt voor de maanden Januari en September t/m December en bedraagt 3.90 eurocent.
Onbekend
ook even nagekeken en je had gelijk .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , voer , melkaanvoer en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0